Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Јеленини утисци из Кројачеве школе веб дизајна

  • Početna
  • Vesti
  • Јеленини утисци из Кројачеве школе веб дизајна

Добитница Инфостудове стипендије за Кројачеву школу веб дизајна, Јелена Дасукидис преноси своја искуства из школе која ће јој помоћи у напредовању на личном и професионалном плану.

Добитница Инфостудове стипендије за похађање Кројачеве школе веб дизајна, Јелена Дасукидис преноси своја искуства из школе која ће јој помоћи у напредовању на личном и професионалном плану.

Колико знање стечено у Кројачевој школи веб дизајна може да ти помогне у струци? Знања која сам стекла у Кројачевој школи могу много да ми помогну у мојој струци, јер су интернет оглашавање, презентација и оптимизација данас заступљени у свакој делатности, а знање о свему овоме које сада имам чини ме самосталном у овом сегменту професионалног развоја. Планирам да свакако наставим да се усавршавам у овој области кроз посао. Иза себе већ имам пар пројеката који су ми били полазна тачка, али након овог курса ћу бити далеко боље опремљена знањем и вештинама, који ће ми омогућити да радим детаљније, брже и ефикасније. Знања стечена у Кројачевој школи су за мене, свакако, одлична основа за рад и развој каријере у области веб дизајна, као и добра потпора за даље усавршавање.

Колико ће ти значити једногодишња подршка коју добијају сви полазници након завршене школе?

Верујем да ће ми много значити, с обзиром на то да је ово посао који захтева велико искуство да би се радио потпуно самостално. Мислим да је читав програм и конципиран на овај начин баш да би тај период стицања искуства кроз рад на првим пројектима био што безболнији и што успешнији. Ово је одлично зато што, колико год да сам научила до сада, свесна сам тога да постоји много потешкоћа не које ћу наићи и подршка Кројачеве школе ће ми заиста бити од велике помоћи.

Какви су ти утисци о предавачима на Кројачу?

Предавачи у Кројачу су стварно сјајни! Атмосфера на предавањима је опуштена, неформална и подстиче на интеракцију, што је веома важно за некога ко се тек упознаје са градивом. Просто, постоји много нејасноћа и опуштена атмосфера нас подстиче питамо о ономе што не разумемо.


Која су најбитнија знања која си до сада у школи стекла?

Најважније ми је то што сам системстично прошла кроз градиво које је есенцијално за било какво бављење веб дизајном. Верујем да бих самостално морала да прођем кроз далеко тежи и дужи процес. Просто, добила сам одлична усмерења на оно што је неопходно да се зна, оно што је пожељно и оно што је опционо. Такве савете може дати само неко ко има доста искуства, а баш они су највреднији.

Како си се снашла са веома захтевним темпом рада и свакодневним часовима?

Темпо.. да. Мислим да сам се добро снашла. Не могу да кажем да ми у неким моментима није напорно, али једноставно – мотивација је јача од умора! Сама помисао на то да све ово радим како бих врло брзо почела заиста да се бавим овим послом даје ми додатну снагу да, поред свих обавеза које имам, не пропустим ниједан час.


Да ли и како желиш да додатно унапређјујеш стечена знања у Кројачу из области веб дизајна?

Да, наравно да желим, а начин на који планирам да унапређујем стечена знања је непосредно – кроз рад, јер сматрам да се тако најбоље учи и, једноставно, желим да што пре започнем професионално да се бавим овим занатом.

Да ли си на обуци стекла познанства која би ти у будућности могла помоћи у каријери?

На курсу сам стекла познанства са људима који ће ми можда касније бити сарадници. Још увек смо тек у фази учења и нисмо почели да се специјализујемо ни за шта конкретно, али из искуства знам није ништа чудно да се људи у току учења повезују и граде већ неку врсту пословних односа у складу са афинитетима. Мислим да ће рад на заједничком пројекту у школи бити нека врста теста за нас – колико смо компатибилни и спремни за сарадњу. Такође, веома ми значи познанство са кројачима, њиховим начином рада, атмосфером коју стварају и у којој раде. Све је то веома корисно искуство за мене.


Да ли си овом обуком стекла предности у будућој потрази за послом?

Мислим да дефинитивно јесам, јер веб технологије имају само тенденцију да напредују и сматрам да је способност креирања веб презентација свакако одлична стартна позиција у сваком смислу.

Шта би поручила људима који размишљају да упишу Кројачеву школу?

Поручила бих им, ако имају макар и мало интересовања за овај занат, да свакако упишу Кројачеву школу веб дизајна, јер је настава прилагођена свим нивоима знања из области дизајна и оно што је заиста сјајно је то што, након десет недеља, биће већ у ситуацији да могу почети самостално да раде од куће, у виду додатног посла или у оквиру сопствене фирме. Могућности је стварно много!

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje