Brinemo o zajednici

Razvoj Inspira grupe ide u korak sa razvojem zajednice u kojoj živimo i radimo.

Podrška u više pravaca

Planski ulažemo i podržavamo na nekoliko načina:

  • Podstičemo razvoj digitalnog poslovanja i preduzetništva Srbije
  • Predvodimo digitalni i preduzetnički razvoj Subotice i okoline
  • Pomažemo obrazovanje i akademski razvoj Subotice

Sistemskim ulaganjem u društvo stvaramo bolje uslove za sve, a ujedno motivišemo i pokrećemo ljude na dalje pozitivne promene – dobre za društvo i za sve nas.

Naš doprinos zajednici

IT Subotica 2030

Jedan smo od osnivača organizacije „IT Subotica 2030“ koja povezuje subotičke IT kompanije i obrazovne ustanove. U ovo smo uplovili sa vizijom da naš grad postane prepoznatljiv regionalni IT centar, sa živom privrednom i kongresnom IT scenom. Prvi rezultati naših aktivnosti govore da sve više IT stručnjaka i studenata prepoznaje Suboticu kao mesto ostvarenja svojih poslovnih ciljeva i mesto na kome bi mogli da ostvare svoju zamisao skladnog života. Osim aktivnosti usmerenih na razvoj informacionih tehnologija, IT Subotica 2030 nizom društvenih i ekoloških aktivnosti u gradu namerava da učini Suboticu idealnim mestom za život, studiranje i rad.

Poseti sajt

Inicijativa Digitalna Srbija

Jedan smo od kompanija osnivača „Inicijative digitalna Srbija“, organizacije koja okuplja vodeće IT kompanije iz naše zemlje, kao i kompanije iz različitih sektora relevantnih za rast digitalnog ekosistema. Okupili smo se sa ciljem da svojim znanjem, ekspertizom i resursima pomognemo stvaranju poslovnog okruženja koje je u službi digitalne ekonomije. Srbija je i u globalnim okvirima  prepoznata kao zemlja u kojoj je IT, pored poljoprivrede, strateški proizvod. Svojim angažovanjem u DSI želimo da inovativni digitalni proizvodi unapređuju domaće poslovanje, i da osnažimo njihove tvorce, mlade i perspektivne ljude, da ostanu u svojoj zemlji.

Poseti sajt

Inspira Hub (nekadašnji Infostud Hub)

U Subotici smo oformili Inspira Hub, koji je nekada radio pod imenom Infostud Hub kao coworking prostor i edukativni centar. Na ovaj način je naš grad dobio mesto gde će se negovati preduzetništvo, razmena ideja, mentorstvo i lični razvoj svih koji su zainteresovani za IT oblast.

Glavni motiv Inspira grupe za pokretanjem ovakvog prostora jeste potreba da u Subotici postoji mesto za okupljanjem IT zajednice i „oživljavanjem“ njenih ideja. Mi smo tu potrebu prepoznali i nadamo se, pomogli u njenom rešavanju.

Kao kompanija koja među prvima krenula da razvija biznis u samom povoju interneta kod nas, želja nam je da pružanjem logističke i mentorske podrške pomognemo drugima da imaju manje trnovit put do poslovnog uspeha.

Poseti sajt

BizKod

Pokretači smo studentskog takmičenja  za programere i ekonomiste. Ova forma hakatona već sedam godina zaredom okuplja najtalentovanije timove studenata Visoke tehničke škole strukovnih studija i Ekonomskog fakulteta u Subotici. Želja nam je da inovativnim pristupima obrazovanju kroz praktičnu i mentorsku podršku zaposlenih u Inspira grupi stvorimo generaciju budućih programera i ekonomista koji će stečeno znanje primeniti u Srbiji.

Veoma smo ponosni na činjenicu da su mnogi od njih sada naše kolege te zajedno radimo na razvoju naših biznisa.

Poseti sajt

Naučno-inženjerski centar PFE Tršić

Dugoročno opredeljenje Grupe da ulaže u razvoj mladih pokazali smo i podrškom „Naučno inženjerskom centru PFE“ u organizaciji kampova iz oblasti veštačke inteligencije i robotike. Ova inicijativa okuplja nekoliko desetina učenika i učenica iz srednjih škola u Srbiji i regionu koji uz mentorstvo vrhunskih stručnjaka stiču neprocenjiva iskustva u oblasti robotike kojima trasiraju svoja interesovanja i svoj dalji profesionalni put.

Poseti sajt

Fondacija Petlja

Svesni smo i važnosti digitalne pismenost dece od najmlađeg školskog doba, stoga već nekoliko unazad pomažemo Fondaciju „Petlja“. Ponosni smo na naš doprinos naporima Petlje da programiranje bude predmet u osnovnoj školi kako bismo kao društvo uticali na podizanje algoritamske pismenosti u Srbiji i približili se najboljim evropskim praksama u pogledu informatičkog obrazovanja naših đaka.

Poseti sajt