Вести

Доносимо новости из Инспира групе.

БизКод в2.0 такмичење у програмирању

У организацији Инфостуда, у просторијама Високе техничке школе струковних студија у Суботици, 29. и 30. априла одржано је хакатон-такмичење у програмирању, БизКод в2.0, намењено студентима друге и треће године ВТШ. 

У организацији Инфостуда, у просторијама Високе техничке школе струковних студија у Суботици 29. и 30. априла одржано је такмичење БизКод в2.0.

БизКод је хакатон-такмичење у програмирању у трајању од 24 часа и намењено је студентима друге и треће године Високе техничке школе струковних студија у Суботици. Учествовало је 9 тимова односно 34 такмичара.

Оваква врста такмичење је први пут организована у Суботици и широј околини. Такмичење је почело свечаним отварањем, након чега је уследило упознавање са задатком. Тимови су имали око сат времена да осмисле свој пројекат на којем ће радити током 24 часа. Убрзо су уследиле консултације са менторима-програмерима из компаније Инфостуд који су им давали предлоге и смернице како би што боље успели да реализују свој пројекат.

У недељу 30. априла након 24 часа програмирања на ред су дошле презентације на којима су тимови морали да прикажу функционално софтверско решење.

Жири којег су чинили водећи програмери компаније Инфостуд и професори информатике са Високе техничке школе струковних студија у Суботици је послушао презентације, погледао решења и донео је одлуку по којој су резултати БизКод в2.0 такмичења следећи:

  1. место, тим Три мускетара (Владимир Сабо, Стефан Попић, Веселин Ромић и Саша Вуков)
  2. место, тим ХИГХ5-1 (Андреа Оросз, Аттила Сзенци, Филип Вучинић и Сзилвесзтер Фејес)
  3. место, Цyбер Wарриорс (Зоран Попић, Александар Мамужић. Ненад Вукановић и Александар Јешић)

Иако су три тима освојила награде, сви тимови су победници јер су смогли снаге, воље и жеље да се испробају у овом тешком програмерском изазову. Студенти су презадовољни такмичењем које им је пружило могућност да стекну још више искуства у тимском раду, да стекну нова знања и да се труде да испоручују софтверска решења у задатим роковима.

Фацебоок страница такмичења http://www.facebook.com/bizkod.takmicenje/ Званичан сајт такмичења www.bizkod.rs

Notice: Undefined variable: tag_s in /home/inspira/domains/inspiragrupa.com/public_html/wp-content/themes/inspira/single.php on line 258

Посао у Инспира групи

Погледај како је радити код нас и конкуриши на неку од отворених позиција, стипендију или праксу.

Упознај нас боље