Бринемо о заједници

Развој Инспира групе иде у корак са развојем заједнице у којој живимо и радимо.

Подршка у више праваца

Плански улажемо и подржавамо на неколико начина:

  • Подстичемо развој дигиталног пословања и предузетништва Србије
  • Предводимо дигитални и предузетнички развој Суботице и околине
  • Помажемо образовање и академски развој Суботице

Системским улагањем у друштво стварамо боље услове за све, а уједно мотивишемо и покрећемо људе на даље позитивне промене – добре за друштво и за све нас.

Наш допринос заједници

ИТ Суботица 2030

Један смо од оснивача организације „ИТ Суботица 2030“ која повезује суботичке ИТ компаније и образовне установе. У ово смо упловили са визијом да наш град постане препознатљив регионални ИТ центар, са живом привредном и конгресном ИТ сценом. Први резултати наших активности говоре да све више ИТ стручњака и студената препознаје Суботицу као место остварења својих пословних циљева и место на коме би могли да остваре своју замисао складног живота. Осим активности усмерених на развој информационих технологија, ИТ Суботица 2030 низом друштвених и еколошких активности у граду намерава да учини Суботицу идеалним местом за живот, студирање и рад.

Посети сајт

Иницијатива Дигитална Србија

Један смо од компанија оснивача „Иницијативе Дигитална Србија“, организације која окупља водеће ИТ компаније из наше земље, као и компаније из различитих сектора релевантних за раст дигиталног екосистема. Окупили смо се са циљем да својим знањем, експертизом и ресурсима помогнемо стварању пословног окружења које је у служби дигиталне економије. Србија је и у глобалним оквирима препозната као земља у којој је ИТ, поред пољопривреде, стратешки производ. Својим ангажовањем у ДСИ желимо да иновативни дигитални производи унапређују домаће пословање, и да оснажимо њихове творце, младе и перспективне људе, да остану у својој земљи.

Посети сајт

Инспира Хаб (некадашњи Инфостуд Хаб)

У Суботици смо оформили Инспира Хаб, који је некада радио под именом Инфостуд Хаб као coworking prostor и едукативни центар. На овај начин је наш град добио место где ће се неговати предузетништво, размена идеја, менторство и лични развој свих који су заинтересовани за ИТ област.

Главни мотив Инспира групе за покретање оваквог простора јесте потреба да у Суботици постоји место за окупљање ИТ заједнице и „оживљавање“ њених идеја. Ми смо ту потребу препознали и надамо се, помогли у њеном решавању.

Посети сајт

БизKод

Покретачи смо студентског такмичења за програмере и економисте. Ова форма хакатона већ седам година заредом окупља најталентованије тимове студената Високе техничке школе струковних студија и Економског факултета у Суботици. Жеља нам је да иновативним приступима образовању кроз практичну и менторску подршку запослених у Инспира групи створимо генерацију будућих програмера и економиста који ће стечено знање применити у Србији.

Веома смо поносни на чињеницу да су многи од њих сада наше колеге те заједно радимо на развоју наших бизниса.

Посети сајт

Научно-инжењерски центар ПФЕ Тршић

Дугорочно опредељење Групе да улаже у развој младих показали смо и подршком „Научно инжењерском центру ПФЕ“ у организацији

кампова из области вештачке интелигенције и роботике. Ова иницијатива окупља неколико десетина ученика и ученица из средњих школа у Србији и региону који уз менторство врхунских стручњака стичу непроцењива искуства у области роботике којима трасирају своја интересовања и свој даљи професионални пут.

Посети сајт

Фондација Петља

Свесни смо и важности дигиталне писмености деце од најмлађег школског доба, стога већ неколико уназад помажемо Фондацију „Петља“. Поносни смо на наш допринос напорима Петље да програмирање буде предмет у основној школи како бисмо као друштво утицали на подизање алгоритамске писмености у Србији и приближили се најбољим европским праксама у погледу информатичког образовања наших ђака.

Посети сајт