Вести

Доносимо новости из Инспира групе.

“Data Scientist” у жирију за најбоље математичаре

Стеван Острогнац, наш сениор инжењер вештачке интелигенције, је заљубљеник у математику, програмирање и аутоматизацију, који се преко 10 година активно бави различитим подобластима вештачке интелигенције, а највише обрадом природног језика. На овогодишњем МАТФ Хакатону, у оквиру 24-часовног програмерског такмичења где су млади и ентузијастични тимови имали задатак да дизајнирају и израде софтверско решење на задату тему, имао је прилику да оцени њихов рад и пренесе им своје искуство.

Студентска Унија математичара (СУМА), 9. и 10. априла на Математичком факултету одржала је други по реду “MATF Hackathon” – тимско такмичење програмера, осмишљено тако да се покажу програмерске способности, креативност и сналажљивост у тимском раду.

Инфостуд група била је почасни спонзор пројекта, а на такмичењу је учествовало 14 тимова који су прошли квалификације. Жири су чинили Стеван Острогонац, сениор инжењер вештачке интелигенције Инфостуд групе, професорке са Математичког факултета и представници Студентске уније математичара.

Такмичење је имало за циљ да млади програмери за кратко време дизајнирају и израде софтверско решење на задату тему.

За победнике су припремљене и вредне новчане награде, а тимови који су однели победу су: “Paranoid Androids”, “SLAV Co” и “Neverica”.

Након хакатона Стеван Острогонац је пренео своје утиске:

– Учесници су показали импресиван ниво разумевања процеса развоја софтвера и у кратком временском интервалу решили веома комплексан задатак који је садржао, између осталог, елементе нетривијаног математичког прорачуна. Такођ показали су огромну креативну енергију кроз коришћење различитих технологија, што је жирију посао учинило значајно тежим, али и интересантнијим.

Острогонац се осврнуо и на сам догађај, истичући да су организатори одрадили сјајан посао и били на висини задатка будући да се све одвијало онлине, што са собом увек носи мноштво организационих и техничких изазова.

– Ипак, најупечатљивији је начин на који су се такмичари међусобно организовали и у ходу прилагођавали различитим изазовима, што ме уверава да ће долазећа генерација предводити значајне технолошке иновације – закључује Стеван Острогонац.

Notice: Undefined variable: tag_s in /home/inspira/domains/inspiragrupa.com/public_html/wp-content/themes/inspira/single.php on line 258

Посао у Инспира групи

Погледај како је радити код нас и конкуриши на неку од отворених позиција, стипендију или праксу.

Упознај нас боље