Вести

Доносимо новости из Инспира групе.

Инфостуд стипендирао студенте ВТШ и Економског факултета

  • Почетна
  • Вести
  • Инфостуд стипендирао студенте ВТШ и Економског факултета

Студенти Стефан Станић и Дајана Тољ добитници су овогодишње стипендије и како кажу, процес селекције, који се састојао из израде задатка и интервјуа, био је веома занимљив, те је на њих оставио позитиван утисак.

Уговор о стипендирању студената Високе техничке школе струковних студија и Економског факултета од стране Инфостуд групе, потписан је између представника компаније и двоје младих студената којима је додељена стипендија.

Студенти Стефан Станић и Дајана Тољ добитници су овогодишње стипендије и како кажу, процес селекције, који се састојао из израде задатка и интервјуа, био је веома занимљив, те је на њих оставио позитиван утисак.

„Сам процес селекције, као и задатак били су веома занимљиви и већ из тога сам доста научио. Мотивацију за учешће сам пронашао у жељи да научим нешто ново, али и да се развијем као особа и надам се као стручњак у будућности“, каже Стефан Станић, студент Високе техничке школе струковних студија.

„Задатак није био толико тежак, био је баш онакав каквог су нам и описали да ће бити. Велику захвалност дугујем асистенту, на чијем предмету сам стекла много знања, која сам успела и практично да применим. Мотивисало ме је ново искуство које могу да доживим, нова знања и потенцијални радни однос“, рекла је Дајана Тољ, студенткиња Економског факултета.

Компанија Инфостуд је ове године по први пут покренула пројекат стипендирања студената, а према речима Бранимира Гајића, директора компаније, циљ пројекта је био да се, у сарадњи са високошколским установама у нашем граду, подигне видиљивост и значај Суботице на ИТ мапи у Србији.

– Ово је први озбиљан корак у системском приступу стипендирања и веома смо задовољни. Када смо ушли у процес селекције, нисмо знали шта да очекујемо, колико људи ће се пријавити, које задатке да поставимо, нити колико новца да издвојимо. Ово је за нас пилот пројекат, који је прошао веома успешно и са којим смо желели да покажемо младим људима у Суботици да могу да добију подршку за свој рад и учење, а још битније је да после тога имају шансу за стручно усавршавање и рад у области информационих технологија – поручио је Гајић, и додао да се нада да ће и друге фирме следити њихов пример.

Испред Високе техничке школе струковних студија, Златко Човић се захвалио компанији Инфостуд на успешној сарадњи, са којом су покренули многе пројекте, међу којима је и недавно одржано такмичење у програмирању “Хакатон”.

„Ова стипендија нам је веома значајна, јер је она показатељ да је компанија попут Инфостуда пронашла још једног стратешког партнера у нашој установи, међу којима постоји велики број студената, како садашњих тако и бивших, који раде у овој компанији и доприносе развоју не само Инфостуда, него и ИТ сектора уопште. Ми смо презадовољни и надамо се да ће се оваква улагања у младе наставити“, истакао је Човић.

„Од силних могућности које имамо у нашој кооперацији, покушавамо да остваримо што је више могуће. Надам се да ћемо кроз реализацију програма Пословне информатике, успети да ангажујемо много стручњака из Инфостуда да нам помогну при сагледавању праксе и реализацији одређених садржаја, а исто тако очекујемо, независно од стипендија, да наши студенти које они одаберу, дођу у Инфостуд на стручну праксу, доживе пословни амбијент и примене практично знање“, додао је Пере Тумбас, испред Економског факултета Суботица.

Notice: Undefined variable: tag_s in /home/inspira/domains/inspiragrupa.com/public_html/wp-content/themes/inspira/single.php on line 258

Посао у Инспира групи

Погледај како је радити код нас и конкуриши на неку од отворених позиција, стипендију или праксу.

Упознај нас боље