Вести

Доносимо новости из Инспира групе.

Исход конкурса за посао – непознат!

Најновије истраживање сајта послови.инфостуд.цом, показало је да чак 92% кандидата за посао генерално не буде обавештено о исходу конкурса на који су се пријавили.

Најновије истраживање сајта poslovi.infostud.com, показало је да чак 92% кандидата за посао генерално не буде обавештено о исходу конкурса на који су се пријавили. Даљи подаци анкете спроведене на сајту, показују да тек 7% људи понекад добије повратну информацију од потенцијалног послодавца, а свега је 1% од 3500 испитаних рекло да им се послодавци увек јаве. Самим тим, може се закључити да већина послодаваца нажалост, и даље пропушта прилику да људима који се пријављују на конкурсе, покаже да брине и да цени њихову заинтересованост за радно место у фирми – што је пракса која се у свету подразумева.

Резултати гори него претходних година

Други забрињавајућ податак јесте да су се ови резултати истраживања погоршали у односу на претходне две године. Наиме, сајт послови.инфостуд.цом се путем пројекта „Оцени пут до посла“, где кандидати оцењују процес селекције, већ неколико година бави истраживањем ове теме, а резултати како из 2009, тако и 2010. године, показивали су да је тада 80% испитаника било незадовољно обавештавањем о исходу конкурса.

Коментаришући ове податке, шеф сајта за запошљавање и људске ресурсе, Соња Кмезић, рекла је: “Подаци овог најновијег, истраживања, подстакли су нас да реагујемо и укажемо послодавцима на ове поражавајуће чињенице, али и на важност обавештавања људи о исходу конкурса за посао. Када неки кандидат пошаље своју радну биографију и мотивационо писмо, најмање што би сваки послодавац морао да уради јесте да им се захвали на заинтересованости за рад у њиховој компанијии да тако покаже да је фер. Тиме не само да чува свој углед, већ га и гради.“

Изговори више не постоје

Мањак времена које послодавцима често представља главни разлог због чега не стижу да обавесте све заинтересоване о исходу конкурса, више не би требало користити. Управо како би послодавцима уштедео време, а повећао шансе да кандидати добију повратну информацију, сајт послови.инфостуд.цом развио је и сервис који послодавцима омогућава да једноставним кликом обавесте све кандидате да ли су прошли процес селекције или не.

Линк за послодавце

Пројекат подржало:

Notice: Undefined variable: tag_s in /home/inspira/domains/inspiragrupa.com/public_html/wp-content/themes/inspira/single.php on line 258

Посао у Инспира групи

Погледај како је радити код нас и конкуриши на неку од отворених позиција, стипендију или праксу.

Упознај нас боље