Приче из Инспира групе

Упознај наш тим. Ово су приче наших запослених.

Jelena Zelenović, Brend menadžer za HelloWorld.rs

Већа заступљеност жена у ИТ заједници даје нове перспективе и иновације

У свету информационих технологија, где се иновације брзо мењају и технолошки прогрес не познаје границе, жене се и даље суочавају с препрекама на путу ка равноправној заступљености и праведним приликама за напредак.

У протеклих пет година, област информационо-комуникационих технологија (ИКТ) у Србији бележи значајан пораст интересовања студената, али се суочава са изазовом – недовољном заступљеношћу жена (мушкарци заузимају чак 70% радних места, док је учешће жена 30%.)

Ова диспропорција није специфична само за Србију, У Европској унији је она чак и већа.

Иако удео жена које студирају ИКТ у Србији надмашује просеке Европске уније и Сједињених Америчких Држава, оне чине само трећину студената на техничким факултетима.

Такође, жене имају вишу стопу завршавања студија у свим областима.

Зашто је жена у ИТ индустрији значајно мање него мушкараца?

Одговоре на питања зашто је оваква ситуација на тржишту можемо да пронађемо и у томе да младе жене које успешно заврше факултете имају све мање упечатљивих женских узора у ИТ сектору.

Главну улогу, уз образовни систем и друштво, играју и компаније. Њихова одговорност је да развију инклузивнију културу, укључујући жене као важан сегмент који треба да пружи различите перспективе, искуства и способности које могу да унапреде ову област и убрзају технолошки напредак.

Приметно је и да након завршеног факултета и одлуке да се отисну на тржиште жене чека још проблема са којима се суочавају.

У овом тренутку најважнији проблеми на којима је потребно да се вредно ради у оквиру компанија су платни јаз и недовољна заступљеност жена на највишим руководећим позицијама.

Платни јаз постоји у свим земљама у свету и доказано је да уколико бисмо сада кренули да радимо на њему било би нам потребно 257 година да буде затворен.

Оно што је поражавајуће је да је у Србији у ИКТ занимањима израженији него код свих других занимања.

Сликовито посматрано жене у индустрији раде месец дана бесплатно сваке године у односу на мушкарце док само 15% жена у српском ИКТ сектору зарађује више од 2000 евра месечно док скоро двоструко више мушкараца зарађује исти износ.

zene u it industriji

Могући разлози за платни јаз су многобројни. Жене често на разговору за посао траже мању плату него мушкарци и ређе траже повишицу. Такође, због породиљског одсуства неретко платно не напредују у компанији у којој раде.

Жене треба оснажити да буду финансијски независне, да себе вреднују више и да перципирају свој рад на једнак начин као и мушке колеге.

Колики је проценат жена на високим позицијама у ИТ сектору?

Још један проблем са којим се жене суочавају наведен је и у истраживању које је спровео УНДП.

Поражавајући податак је да жене чине свега 17% менаџера у ИТ сектору у Србији, док на директорским позицијама мање од 10%.

Разлози за овакве податке не могу се адресирати само ка једној страни, ка страни компанија или ка страни жена.

Проблеми жена у ИТ индустрији

Утисак ми је да су жене често несигурне и неповерљиве у своје способности да могу да добро балансирају посао и живот ван посла.

Спремне су да зарад бриге о породици не раде пуно радно време и да се не образују додатно у току каријере.

Са друге стране, читајући искуства са различитих интервјуа за посао на сајту Хеллоwорлд.рс осврнула бих се и на коментаре многих жена које су дискриминисане на интервјуу са питањем: „Да ли ускоро планирате породицу?“.

Оваква питања на самом почетку демотивишу жене и често већ тада су свесне тешког напретка у самој компанији.

Потребно је да жене добију додатну подршку не само од стране државе, друштва и компанија, већ и од самих колега у ИТ сектору.

Често се суочавају са осећајем усамљености у претежно “мушкој индустрији”. Међутим, важно је истаћи позитивне примере женског успеха из праксе, како би се охрабриле и мотивисале да остваре своје циљеве.

Кроз континуирану подршку жене могу пронаћи инспирацију да напредују како на професионалном, тако и на личном плану.

Интеграција жена у ИТ заједницу није само морална обавеза, већ и кључни корак ка стварању инклузивног окружења које доприноси разноликости идеја и иновација.

Јелена Зеленовић, Бренд менаџер, HelloWorld.rs

Посао у Инспира групи

Погледај како је радити код нас и конкуриши на неку од отворених позиција, стипендију или праксу.

Упознај нас боље