Приче из Инспира групе

Упознај наш тим. Ово су приче наших запослених.

Због чега је направљен Инфостудов Водич за (ново)запослене

Троје младих ентузијаста веровало је у идеју да ће интернет променити пословање и тако је 2000. године настао сајт инфостуд.цом, намењен студентима. Прве канцеларије биле су у просторијама Економског факултета у Суботици, подаци су прикупљани на флопи дисковима (рођени после 1990. нека Гуглају :D), а прве пословне књиге вођене у свесци А4 формата.

Троје младих ентузијаста веровало је у идеју да ће интернет променити пословање и тако је 2000. године настао сајт инфостуд.цом, намењен студентима. Прве канцеларије биле су у просторијама Економског факултета у Суботици, подаци су прикупљани на флопи дисковима (рођени после 1990. нека Гуглају :D), а прве пословне књиге вођене у свесци А4 формата. Осамнаест година касније, Брана, Бане и Стефан воде компанију са 160 запослених и интернет бизнисе из области запошљавања, образовања, аутомобилизма, некретнина и осигурања.

У почетним фазама развоја, када је фирма била мала и практично свака одлука била заједничка (нпр. свако од пет запослених гласао за куповину првог компанијског фрижидера)?, било је једноставније разменити мисли и пословне идеје, поставити правила рада, ускладити планове и пословну визију… Како се Инфостуд развијао, тако су се механизми пословања усложњавали, радни процеси постали су компликованији, а нови бизниси и сектори добијали су неопходну аутономију у развоју. Ипак, свест о припадности Инфостуду остала је један од најважнијих принципа пословања.

Будући да је фирма значајно порасла, било је све теже у кратким цртама објаснити новим колегама шта је заправо Инфостуд, како је организован, на који начин се у њему ради, и какве вредности се подржавају. Тако су наши „Половњаци“ (тим сајта половниаутомобили.цом) пре две године сетили да нам је потребан Водич који би сваког новог колегу упознао са компанијом у коју долази. Циљ овог водича је да се нови људи на што једноставнији начин информишу и уклопе у тим. Тај документ постао је основа да Инфостуд група у току прошле године направи јединствени Водич за (ново)запослене, који је сада обавезна лектира за све нове колеге, али и обавезно штиво и за Инфостудове ветеране ?.

Илустратор: Јелена Косовац Савић

Посао у Инспира групи

Погледај како је радити код нас и конкуриши на неку од отворених позиција, стипендију или праксу.

Упознај нас боље