Вести

Доносимо новости из Инспира групе.

Стигла је 7. генерација Инспира Старт стипендиста    

  • Почетна
  • Вести
  • Стигла је 7. генерација Инспира Старт стипендиста    

Инспира група доделила стипендије најбољим студентима у Суботици

Инспира група је, седму годину заредом, у оквиру Инспира Старт програма, доделила стипендије студентима Економског факултета и Високе техничке школе струковних студија (ВТШ) у Суботици. Поред новчаног износа од 360.000 динара у 12 месечних рата, пет студената је добило праксу у компанији како би стекло практична знања неоходна за рад на тржишту, али и могућност запослења после завршеног факултета.   

Процес селекције подразумевао је решавање задатака и интервјуе. Како је навела Слађана Ковачић, из одељења људских ресурса Инспира групе, ове године пристигао је рекордан број пријава.

У конкуренцији 80 пријављених добитници стипендија су Доминик Гере, Ивана Чуљак и Вељко Богдан са ВТШ-а и Маја Савић и Мила Лебовић са Економског факултета у Суботици.

Мила Лебовић студира пословну информатику на Економском факултету, а праксу је добила на позицији продукт менаџер, на сајту Половни аутомобили. 

„Аплицирала сам за ову позицију, јер долазим са смера који спаја ИТ и бизнис, и желела сам да наставим да учим и развијам своје вештине у том правцу. Овај програм је велика инспирација за једног студента, због тога што захваљујући стипендији, постаје независнији од родитеља, и што, уколико се добро покаже, може да очекује запослење након завршене праксе. Добити стипендију у Инспира групи је посебан осећај, с обзиром да процес селекције изгледа као да сте се пријавили за прави посао. Велика је мотивација када компанија попут Инспира групе препозна ваш труд, знање, размишљање, идеје и изабере баш вас да будете део њиховог тима”, истакла је Мила Лебовић.  

Након што су честитали и додели стипендије, новој генерацији Инспира Старт програма добродошлицу су пожелели: Бранимир Гајић, директор и суоснивач Инспира групе, Тања Икић, директор за људске ресурсе и корпоративне комуникације Инспира групе, проф. др Златко Човић са ВТШ-а и доц. др Мирјана Марић са Економског факултета.  

„Радујемо се што је толико студената ове године препознало потенцијал Инспира Старт програма. За седам годинастипендије је добило 34 студента, док су 22 након завршене праксе постали наше колеге. Настављамо са вишегодишњом праксом стипендирања студената, унапређујући је сваке године. Настављамо да улажемо у Суботицу, где нам је и матично седиште, јер желимо да задржимо младе таленте у нашем граду,” рекла је Тања Икић.     

Инспира Старт програмом компанија жели да подржи младе таленте, врати им веру да вреди остати у Суботици и пружи им перспективу каријерног развоја. 

Notice: Undefined variable: tag_s in /home/inspira/domains/inspiragrupa.com/public_html/wp-content/themes/inspira/single.php on line 258

Посао у Инспира групи

Погледај како је радити код нас и конкуриши на неку од отворених позиција, стипендију или праксу.

Упознај нас боље