Вести

Доносимо новости из Инспира групе.

Висока техничка школа у Суботици добила модерну рачунарску лабораторију

  • Почетна
  • Вести
  • Висока техничка школа у Суботици добила модерну рачунарску лабораторију

ВТШ и Инспира група почињу другу деценију сарадње

Суботица, 12. мај 2023. – Окупљањем студената, професора и представника компаније Инспира група званично је отворена модерна рачунарска лабораторија на Високој техничкој школи струковних студија у Суботици, чије је реновирање и опремање помогла Инспира група.

Отварањем ове лабораторије, обележен је и улазак у другу деценију сјајне сарадње ВТШ-а и Инспира групе, а њихови представници су још једном потврдили да је за будућност тржишта рада у Суботици најбитна синергија на релацији просвета – привреда.

Реновирана лабораторија, настала као један од резултата вишегодишње сарадње ВТШ-а и Инспира групе, служиће за одржавање вежби и предавања у оквиру образовних профила из различитих инжењерских струка које покривају области као што су програмирање, информациона безбедност, рачунарске мреже, њеб програмирање, софтверско инжењерство, програмирање мобилних уређаја, анимације, вештачка интелигенција, оперативни системи и многе друге.

Проф. др Златко Човић, помоћник директора за односе са јавношћу и студентима, поздравио је све присутне и захвалио се Инспира групи на досадашњој сарадњи.

Наша установа има одличну сарадњу са привредом – конкретно са Инспира групом. Сарадња је започела 2012. године. На почетку се огледала у спонзорисању студената током такмичења, спонзорисању научних конференција, одлазака студената на стручне конференције, а након тога кроз БизКод такмичење и студентске стипендије. Следећи корак је био опремање модерног студентског кутка и просторија Студентског парламента.

Добри услови за студирање које нуди ВТШ су предуслов да наши млади буду спремни за програм пракси код послодавца. У протеклих више од пола века, суботичка Висока техничка школа, изнедрила је хиљаде инжењера у пољу техничко-технолошких наука, који представљају темељ стручног кадра индустрије у окружењу, али и шире. Наш циљ је да наставимо да негујемо освешћене и предузимљиве људе који иду у сусрет послу и јачају тржиште рада младих у Суботици.

Проф. др Златко Човић, помоћник директора за односе са јавношћу и студентима

Бранимир Гајић, директор и суоснивач Инспира групе, истакао је да су многи студенти ове високошколске установе дошли у компанију као стипендисти или учесници БизКод хакатона, а да данас раде на позицијама програмера, продукт менаџера, дизајнера и техничке подршке.

Инспира група је једна од првих компанија која је препознала колико је битно континуирано улагање у побољшање студирања и наставе. Више од десет година смо једни другима ослонац у образовању младих људи. Од спонзорисања студентских такмичења и конференција до сада већ традиционалног циклуса Инспира старт стипендија и БизКод студентског хакатона са кога већ 7 година заредом награде односе управо студенти са ВТШ-а.

Нова рачунарска лабораторија била је наша жеља да у склопу ребрендирања и новог имена понудимо студентима и професорима модернизовано место за стицање нових знања. Надамо се да ће ово место још више подстаћи мотивацију међу младима да се образују у домену инжењерских технологија, посебно имајући у виду којом брзином се те технологије развијају.

Бранимир Гајић, директор и суоснивач Инспира групе

Испред Студентског парламента ВТШ-а, обратила се Сара Бабић, истичући колико је за њу и њене колеге значајно што кроз студирање не добијају само формално образовање, већ имају прилику да прођу кроз програме пракси код послодавца и да се опробају у студентским такмичењима.

Инспира група ће и кроз иницијативу ИТ Суботица 2030 наставити да проширује сарадњу привреде и образовног система, унапређује услове живота у Суботици како би млади људи свој живот и радни век планирали овде, у својој земљи са својом породицом.

Notice: Undefined variable: tag_s in /home/inspira/domains/inspiragrupa.com/public_html/wp-content/themes/inspira/single.php on line 258

Посао у Инспира групи

Погледај како је радити код нас и конкуриши на неку од отворених позиција, стипендију или праксу.

Упознај нас боље