Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Direktorka Infostuda učesnik međunarodne Internet konferencije

  • Početna
  • Vesti
  • Direktorka Infostuda učesnik međunarodne Internet konferencije

Direktorka Infostuda Branislava Gajić, bila je jedan od panelista okruglog stola na temu regionalne saradnje u oblasti Internet poslovanja i potencijalima za razvoj online biznisa u ovom delu Evrope.

Direktorka kompanije Infostud Branislava Gajić, učestvovala je na „Internet Hungary 2010“, međunarodnoj konferenciji o Internetu koja se ove godine po jedanaesti put održava u Mađarskoj. Branislava je drugog dana konferencije bila jedan od učesnika „Central European Online Roundtable“, okruglog stola na temu regionalne saradnje u oblasti Internet poslovanja i regionalnim potencijalima za razvoj online biznisa u sve konkurentnijem svetskom tržištu.

O samoj konferenciji i temama kojiima se bavila, Branislava Gajić kaže: „Reč je ozbiljnoj konferenciji koja se održava već dugi niz godina, a ove godine je prvi put dobila međunarodni karakter. Imajući u vidu da je ona okupila oko 1000-1500 ljudi koji se bave Internetom i okupila ozbiljne Internet i IT brendove, mogu da zaključim samo da se u Mađarskoj Internet posmatra kao dosta ozbiljniji biznis nego što je to trenutno u Srbiji. Naravno, nadam se da i mi idemo u tom pravcu sve više i da će taj proces biti što brži“, završava Gajić.

Panelisti koje su činili Internet profesionalci iz Slovačke, Poljske, Rumunije, Slovačke, Češke, Mađarske, Hrvatske i Srbije pokušali su da dođu do odgovora na aktulelna pitanja o recimo, strukturi lokalnih Internet tržišta i uticaju kompanija prisutnih na panelu, resursima koje onlajn kompanije imaju na raspolaganju u cilju poboljšanja svojih tržišnih pozicija, odnosu malih Internet biznisa i velikih multinacionalnih Internet igrača kao i zakonskim regulativama i ograničenjima koji stoje na putu razvoja i snažnije regionalne saradnje.

Inače, konferencija je obuhvatala više različitih tema, kao što su potencijali društvenih medija na razvoj brenda, psihologiji društvenih medija, novim formama (virus i gerila) marketinga, aplikacijama za mobilne platforme i slično. O njima je diskutovao veliki broj eksperata iz čitave Evrope a konferencija je trajala tri dana, od 25 do 27.oktobra.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje