Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Додељене стипендије студентима ВТШ и Економског факултета

  • Početna
  • Vesti
  • Додељене стипендије студентима ВТШ и Економског факултета

Поцес стипендирања студената отпочео је прошле године, а поред новчане награде у вредности од 132 хиљаде динара, студенти имају и могућност обављања праксе у команији Инфостуд током наредних годину дана како би стекли практична знања неоходна за рад на тржишту.

Данас су, у просторијама Инфостуда, потписани уговори о стипендирању студената Економског факултета и Високе техничке школе струковних студија и компаније Инфостуд. Поцес стипендирања студената отпочео је прошле године, а поред новчане награде у вредности од 132 хиљаде динара, студенти имају и могућност обављања праксе у команији Инфостуд током наредних годину дана како би стекли практична знања неоходна за рад на тржишту.

Процес селекције подразумевао је решавање задатака и интервјуе, а добитници стипендија су Даниел Иштван, Миленковић Марко, Радивоје Пуповац са ВТШ-а, као и Радмила Врањеш са Економског факултета. Према речима Бранимира Гајића, директора ИС, стипендирање студената је начин на који компанија покушава да помогне младим и талентованим људима, али и да их подстакне да се даље развијају, уче и напредују, како у струци коју су одабрали, тако и у будућим пословним подухватима. Још један од разлога за доделу стипендија је контакт с младим људима чије су идеје, енергија и знање добродошли у компанији коју представља.

Циљ сарадње са високошколским установама је повећање видљивости Суботице на ИТ мапи Србије. Још једна ствар у прилог овој тези је и организација Дата Сциенце курса који се завршава крајем недеље, где је осим организације, ИС омогућио и стипендију за једног од полазника. Присутнима су се обратили и представници оба факултета. Александар Чучковић, продекан за основне и мастер студије Економског факултета у Суботици, изразио је задовољство сарадњом факултета и привреде, као и наду да ће се сарадња ове две установе и додатно интензивирати. Захваљујући оваквим подухватима, према речима Игора Фирстнер, директора Високе техничке школе, пружа се шанса младима да остану у Суботици.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje