Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Doprinos Akcionom planu za pomoć IT sektoru

Akcioni plan za pomoć informaciono-tehnološkom sektoru u Srbiji, usvojen je na sednici Vlade krajem decembra. Stručni tim Infostuda dao je doprinos u njegovom nastanku i ponosni smo što su naši predlozi u velikoj meri usvojeni.

Akcioni plan za pomoć informaciono-tehnološkom sektoru u Srbiji, usvojen je na sednici Vlade krajem decembra. Plan predviđa niz mera za podršku prekvalifikaciji u IT sektor, razvoju formalnog obrazovanja iz ove oblasti, kao i stvaranju dobrog ambijenta za IT kompanije, startape i mala i srednja preduzeća.
Stručni tim Infostuda dao je doprinos u njegovom nastanku i ponosni smo što su naši predlozi u velikoj meri usvojeni. Direktor razvoja Infostuda, Stefan Salom, čije su sugestije postale deo plana, učestvovao je i u medijskoj prezentaciji u Vladi Srbije.

„Uliva nadu to što je država ovaj plan usvojila nakon niza razgovora sa predstavnicima IT zajednice i IT privrede. Može biti pozitivno i to što je za sprovođenje zadužen IT savet koji čini više ministarstava i institucija, jer nama nisu dovoljne kozmetičke izmene jednog ili dva zakona, već sistemska promena u pristupu države i institucija prema IT-u. Samo u tom slučaju ćemo moći da „otključamo“ potencijal koje naša IT industrija ima, i to ne samo sa ciljem obavljanja autsorsing poslova već i građenja sopstvenih rešenja koja generišu veće prihode, više radnih mesta i profita. Na osnovu našeg iskustva vezanog za deficit IT kadra, učestvovali smo u kreiranju pilot programa prekvalifikacija, koji ima za cilj da pojedince koji se ne bave IT poslovima, a imaju takve afinitete, prekvaflikuje u junior programere. Na taj način će njima biti olakšano traženje posla i razvoj karijere, a firmama barem delimično zadovoljene rastuće potrebe za ovim kadrom“, rekao je tim povodom Stefan Salom.

Notice: Undefined variable: tag_s in /home/inspira/domains/inspiragrupa.com/public_html/wp-content/themes/inspira/single.php on line 258

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje