Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Идеја „Бранд цхецк“ победник првог СтартУп викенда

  • Početna
  • Vesti
  • Идеја „Бранд цхецк“ победник првог СтартУп викенда

На првом СтартУп викенду одржаном на Белом двору под покровитељством Фондације престолонаследника Александра Карађорђевића за образовање и културу и Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација прве три награде однели су пројекти: „Брeнд чек“, „Стартап ми“ и идеја „Идемо заједно“. Стручни жири су чинили Бранислава Гајић – директор и сувласник „Инфостуд“-а, Александар Чабрило – директор Српске асоцијације пословних анђела, Дејвид Шох – председник српске асоцијације приватног капитала и Владимир Преловац из „Мениџ ВП“.

На првом СтартУп викенду одржаном на Белом двору под покровитељством Фондације престолонаследника Александра Карађорђевића за образовање и културу и Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација млади људи су добили прилику да представе своје пословне идеје и добију повратну информацију о њиховој одрживости у пракси. Овакви догађаји се одржавају широм света и окупљају програмере, дизајнере и друге стручњаке који имају задатак да за кратко време, тачније за 3 дана, односно 54 сата, креирају свој пројекат и представе га стручном жирију. Панел судија су чинили: Бранислава Гајић – директорка „Инфостуд“-а, Александар Чабрило – директор Српске асоцијације пословних анђела, Херкулес Фишерман пословни анђео из Лондона, Дејвид Шох – председник српске асоцијације приватног капитала и Владимир Преловац из „Мениџ ВП“.

Победник првог СтартУП викенда је пројекат „Бранд Цхецк“, друга награда је припала идеји Стартапп ме, а треће награду је освојио пројекат „Идемо заједно“.

Награђена идеја „Брeнд чекк“ идејни је пројекат четворочланог тима који су чинили млади програмери Никола Милошевић и Малиша Пушоња, софтверски инжењер Дејан Чанчаревић и Сенка Забић. Они су награђени за нову, иновативну верзију прес клипинга у правцу подстицања „емотивног брендирања“ робних марки на тржишту. Такође, сервис би омогућио поређење емоција везаних за одређени бренд и за неки бренд конкуренције. На основу ових анализа и статистика сервис би могао да предложи начин на који је могуће побољшати своје емоционално брендирање.

Друго место припало је идеји „Стартап ми“, у чијој су реализацији учествовали Адриан Пика, Габор Циприан, Ненад Бибић, Данијела Васиљевић и Бобан Лапчевић. На бронзаној позицији нашла се идеја „Идемо заједно“ („We go together“) коју су представили Марко Ћирковић, Филип Миленковић, Влатко Чанев, Анастасија Акинова, Денис Хати и Стефан Јосимов.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje