Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Ideja „Brand check“ pobednik prvog StartUp vikenda

  • Početna
  • Vesti
  • Ideja „Brand check“ pobednik prvog StartUp vikenda

Na prvom StartUp vikendu održanom na Belom dvoru pod pokroviteljstvom Fondacije prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića za obrazovanje i kulturu i Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija prve tri nagrade odneli su projekti: „Brend ček“, „Startap mi“ i ideja „Idemo zajedno“. Stručni žiri su činili Branislava Gajić – direktor i suvlasnik „Infostud“-a, Aleksandar Čabrilo – direktor Srpske asocijacije poslovnih anđela, Dejvid Šoh – predsednik srpske asocijacije privatnog kapitala i Vladimir Prelovac iz „Menidž VP“.

Na prvom StartUp vikendu održanom na Belom dvoru pod pokroviteljstvom Fondacije prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića za obrazovanje i kulturu i Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija mladi ljudi su dobili priliku da predstave svoje poslovne ideje i dobiju povratnu informaciju o njihovoj održivosti u praksi. Ovakvi događaji se održavaju širom sveta i okupljaju programere, dizajnere i druge stručnjake koji imaju zadatak da za kratko vreme, tačnije za 3 dana, odnosno 54 sata, kreiraju svoj projekat i predstave ga stručnom žiriju. Panel sudija su činili: Branislava Gajić – direktorka „Infostud“-a, Aleksandar Čabrilo – direktor Srpske asocijacije poslovnih anđela, Herkules Fišerman poslovni anđeo iz Londona, Dejvid Šoh – predsednik srpske asocijacije privatnog kapitala i Vladimir Prelovac iz „Menidž VP“.

Pobednik prvog StartUP vikenda je projekat „Brand Check“, druga nagrada je pripala ideji Startapp me, a treće nagradu je osvojio projekat „Idemo zajedno“.

Nagrađena ideja „Brend čekk“ idejni je projekat četvoročlanog tima koji su činili mladi programeri Nikola Milošević i Mališa Pušonja, softverski inženjer Dejan Čančarević i Senka Zabić. Oni su nagrađeni za novu, inovativnu verziju pres klipinga u pravcu podsticanja „emotivnog brendiranja“ robnih marki na tržištu. Takođe, servis bi omogućio poređenje emocija vezanih za određeni brend i za neki brend konkurencije. Na osnovu ovih analiza i statistika servis bi mogao da predloži način na koji je moguće poboljšati svoje emocionalno brendiranje.

Drugo mesto pripalo je ideji „Startap mi“, u čijoj su realizaciji učestvovali Adrian Pika, Gabor Ciprian, Nenad Bibić, Danijela Vasiljević i Boban Lapčević. Na bronzanoj poziciji našla se ideja „Idemo zajedno“ („We go together“) koju su predstavili Marko Ćirković, Filip Milenković, Vlatko Čanev, Anastasija Akinova, Denis Hati i Stefan Josimov.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje