Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Infostud dodelio stipendije

Treći put zaredom Infostud dodeljuje stipendije, a pored novčane nagrade u vrednosti od 144 hiljade dinara, studenti imaju i mogućnost obavljanja prakse u kompaniji tokom narednih godinu dana kako bi stekli praktična znanja neohodna za rad na tržištu.

Danas su, u prostorijama Infostuda, potpisani ugovori o stipendiranju studenata Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole strukovnih studija i kompanije Infostud i to treći put zaredom. Pored novčane nagrade u vrednosti od 144 hiljade dinara, studenti imaju i mogućnost obavljanja prakse u kompaniji Infostud tokom narednih godinu dana kako bi stekli praktična znanja neohodna za rad na tržištu.

Proces selekcije podrazumevao je rešavanje zadataka i intervjue. Kako je navela Anja Balažević iz odeljenja ljudskih resursa, ove godine je prijavljeno najviše kanditata do sada, a dobitnici stipendija su Jovan Dakić i Andraš Tot sa VTŠ-a, Vladimir Božin, Ena Stipić i Nora Neškov sa Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Branislava Gajić Stanojević, direktor korporativnog razvoja, pozdravljajući prisutne, iskoristila je priliku da se zahvali VTŠ i EF na velikoj podršci, ne samo na ovom, već i na drugim zajedničkim projektima i čestitala stipendistima na smelosti da se prijave, osvrćući se i na svoje studentske dane i značaj ovakvih priznanja. Ovim gestom IS želi da podrži mlade talente, i pruži svoj doprinos razvoju Subotice i time vrati gradu u kom kompanija raste i posluje. Takođe, želimo da pružimo priliku i vratimo veru ljudima da vredi ostati u Subotici i damo im perspektivu karijernog razvoja. Branislava je podsetila na brojne aktvnosti kojima želi da pozicionira Suboticu na IT mapi kao što su razvoj IS Huba, BizKod, a pomogli smo i u promociji Subotičkog polumaratona i sličnih projekata koji doprinose zanimljivosti života u gradu. Najbitniji resurs koji želimo da pružimo mladima jeste znanje, što jeste u skladu sa našom filozofijom da je znanje ono što je najbitnije, a ako ga pravilno uposlite, vi ćete novac zaraditi. Na kraju svog izlaganja, ohrabrila je studente da budu otvoreni za nove poglede na svet i prigrle nova iskustva.

Ispred VTŠ prisutnima se obratio prof.dr Zlatko Čović, pomoćnik direktora za odnose sa javnošću i studentima, osvrnuvši se na dugogodišnje strategijsko partnerstvo sa Infostud kompanijom.

Na stipendiju sam se prijavila iz radoznalosti, ali sam u procesu selekcije shvatila da mi se veoma dopada ono za šta sam konkurisala, i vidim ovo kao lepu priliku da započnem svoju karijeru – istakla je Ena Stipić, jedna od dobitnika stipendije.

Do sada je pet stipendista dobilo zaposlenje u Infostudu.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje