Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Инфостуд додељује дванаест стипендија за српске менаџере

  • Početna
  • Vesti
  • Инфостуд додељује дванаест стипендија за српске менаџере

Инфостуд награђује српску пословну јавност стипендијама за међународно акредитоване МБА програме.

Инфостуд у сарадји са Koтругли бизнис школом награђује српску пословну јавност стипендијама за међународно акредитоване МБА програме. Реч је о укупно 12 стипендија за пословне последипломске програме на међународној пословној школи ЦОТРУГЛИ Бусинесс Сцхоол. Осим Србије, ова школа делује на тржиштима Македоније, БиХ, Словеније, Хрватске и Бугарске, док су главни центри школе у Београду и Загребу.

Како се пријавити?

У свакој категорији додељује се једна пуна и пет половичних стипендија, у укупној вредности од 105.000 евра. Селекцијском процесу могу приступити сви заинтересовани читаоци који знају енглески језик, завршили су факултет и имају потребно радно искуство. Процес за пријаве се састоји од 2 круга: након он-лине пријаве коју можете направити овде, кандидати добијају апликацијски материјал којег испуњеног на енглеском шаљу најкасније до 20. априла 2012.

Програми за које додељујемо стипендије се разликују по годинама радног искуства кандидата. Оба програма су међународно акредитована (АМБА акредитација), што их сврстава уз раме најбољих светских програма и школа. АМБА акредитацију имају најпрестижније пословне школе као што су ИНСАЕД, ИМД, Лондонска Школа Бизниса, ЕСЦП Еуропе, Бокони, итд.

1. Егзекјутив МБА програм је намењен вишем и средњем нивоу менаџмента, као и самосталним предузетницима који желе да стекну конкретна пословна знања и вештине, која одмах могу примењивати у својим организацијама. Услов да полазници приступе селекцијском процесу је минимално 5 година радног искуства, завршен факултет, менаџерско искуство и активно знање енглеског језика. Предавања, тј. модули се одржавају у просеку један продужени викенд месечно (од петка до недеље), у Београду.

2. МБА програм је намењен млађем и средњем нивоу менаџмента са мање година пословног искуства (минимално 3). Будући да је реч о младим људима (просек година је 28), који нису превише везани радним и породичним обвезама, програм омогућује путовања у земље ЈИ Европе и регионално умрежавање. Оба програма су потпуно компатиблини за сталним радним односом и изискују минималан изостанак са посла.

Профил полазника

Поред полазника из Србије, МБА програме у КОТРУГЛИ Бизнис Школи похађају, просечно 40% полазника из региона: из Македоније, Бугарске, БИХ, Хрватске, Словеније и Румуније. Струкутура полазника у односу на позиције са којих долазе говори да је преко 60% њих на руководећим позицијама у већим или мањим организацијама, било као директори компанија и сектора или као самостални предузетници (10%). Да полазници програма нису само економисти и менаџери из финанцијског сектора говоре и подаци да је највише оних из фармацеутских, грађевинских, инжињерских и рачунарских компанија, али има и полазника који се баве туризмом. Такође, приметан је и пораст броја жена у МБА програмима (са 30% на 40%).

Услови такмичења за стипендије за Еxецутиве МБА програм:

• завршен факултет
• активно знање енглеског језика
• најмање 5 година радног искуства
• менаџерско искуство

Услови такмичења за стипендије за МБА програм:

• завршен факултет
• активно знање енглеског језика
• најмање 3 године радног искуства

Линк за пријаве:

www.cotrugli.eu/scholarships

Искуства досадашњих стипендиста

Поред тога што омогућава приступ новим практичним методама и искуствима, Еxецутиве МБА стипендија Цотругли Бусинесс Сцхоол-а, помогла ми је да заокружим своје знање, пружим квалитетну услугу својим клијентима и унапредим вештине које ми помажу да се суочим са изазовима у данашњем конкурентном, интернационалном пословном свету.

Елена Бошков Ковач, Сениор консултант, ДНВ КЕМА Енергија & Oдрживост

Стипендијски процес је прилика да одмерите своје знање и способности са најбољима у региону. Иако права награда неће бити једна од престижних стипендија, већ шанса да будете део тима који ће делити своја искуства из реалног пословног живота и учити на примерима и идејама својих колега. Пријавите се и учините први корак да постанете део ЦОТРУГЛИ Бусинесс Сцхоол-а!

Борко Јовановић, Генерални директор, Телелинк

Нова знања. Нова искуства. Нова познанства. Усавршавање вештина. Лични раст и развој. Све наведено, а и много више добијам кроз размену мишљења и искустава у позитивној атмосфери на ЕМБА програму. Будите и Ви стипендиста и полазник ЦОТРУГЛИ Бусинесс Сцхоол-а. Пријавите се за стипендије!

Наташа Ивковић, Јуниор Бренд Менаџер

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje