Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Infostud dodeljuje dvanaest stipendija za srpske menadžere

  • Početna
  • Vesti
  • Infostud dodeljuje dvanaest stipendija za srpske menadžere

Infostud nagrađuje srpsku poslovnu javnost stipendijama za međunarodno akreditovane MBA programe.

Infostud u saradji sa Kotrugli biznis školom nagrađuje srpsku poslovnu javnost stipendijama za međunarodno akreditovane MBA programe. Reč je o ukupno 12 stipendija za poslovne poslediplomske programe na međunarodnoj poslovnoj školi COTRUGLI Business School. Osim Srbije, ova škola deluje na tržištima Makedonije, BiH, Slovenije, Hrvatske i Bugarske, dok su glavni centri škole u Beogradu i Zagrebu.

Kako se prijaviti?

U svakoj kategoriji dodeljuje se jedna puna i pet polovičnih stipendija, u ukupnoj vrednosti od 105.000 evra. Selekcijskom procesu mogu pristupiti svi zainteresovani čitaoci koji znaju engleski jezik, završili su fakultet i imaju potrebno radno iskustvo. Proces za prijave se sastoji od 2 kruga: nakon on-line prijave koju možete napraviti ovde, kandidati dobijaju aplikacijski materijal kojeg ispunjenog na engleskom šalju najkasnije do 20. aprila 2012.

Programi za koje dodeljujemo stipendije se razlikuju po godinama radnog iskustva kandidata. Oba programa su međunarodno akreditovana (AMBA akreditacija), što ih svrstava uz rame najboljih svetskih programa i škola. AMBA akreditaciju imaju najprestižnije poslovne škole kao što su INSAED, IMD, Londonska Škola Biznisa, ESCP Europe, Bokoni, itd.

1. Egzekjutiv MBA program je namenjen višem i srednjem nivou menadžmenta, kao i samostalnim preduzetnicima koji žele da steknu konkretna poslovna znanja i veštine, koja odmah mogu primenjivati u svojim organizacijama. Uslov da polaznici pristupe selekcijskom procesu je minimalno 5 godina radnog iskustva, završen fakultet, menadžersko iskustvo i aktivno znanje engleskog jezika. Predavanja, tj. moduli se održavaju u proseku jedan produženi vikend mesečno (od petka do nedelje), u Beogradu.

2. MBA program je namenjen mlađem i srednjem nivou menadžmenta sa manje godina poslovnog iskustva (minimalno 3). Budući da je reč o mladim ljudima (prosek godina je 28), koji nisu previše vezani radnim i porodičnim obvezama, program omogućuje putovanja u zemlje JI Evrope i regionalno umrežavanje. Oba programa su potpuno kompatiblini za stalnim radnim odnosom i iziskuju minimalan izostanak sa posla.

Profil polaznika

Pored polaznika iz Srbije, MBA programe u KOTRUGLI Biznis Školi pohađaju, prosečno 40% polaznika iz regiona: iz Makedonije, Bugarske, BIH, Hrvatske, Slovenije i Rumunije. Strukutura polaznika u odnosu na pozicije sa kojih dolaze govori da je preko 60% njih na rukovodećim pozicijama u većim ili manjim organizacijama, bilo kao direktori kompanija i sektora ili kao samostalni preduzetnici (10%). Da polaznici programa nisu samo ekonomisti i menadžeri iz financijskog sektora govore i podaci da je najviše onih iz farmaceutskih, građevinskih, inžinjerskih i računarskih kompanija, ali ima i polaznika koji se bave turizmom. Takođe, primetan je i porast broja žena u MBA programima (sa 30% na 40%).

Uslovi takmičenja za stipendije za Executive MBA program:

• završen fakultet
• aktivno znanje engleskog jezika
• najmanje 5 godina radnog iskustva
• menadžersko iskustvo

Uslovi takmičenja za stipendije za MBA program:

• završen fakultet
• aktivno znanje engleskog jezika
• najmanje 3 godine radnog iskustva

Link za prijave:

www.cotrugli.eu/scholarships

Iskustva dosadašnjih stipendista

Pored toga što omogućava pristup novim praktičnim metodama i iskustvima, Executive MBA stipendija Cotrugli Business School-a, pomogla mi je da zaokružim svoje znanje, pružim kvalitetnu uslugu svojim klijentima i unapredim veštine koje mi pomažu da se suočim sa izazovima u današnjem konkurentnom, internacionalnom poslovnom svetu.

Elena Boškov Kovač, Senior konsultant, DNV KEMA Energija & Održivost

Stipendijski proces je prilika da odmerite svoje znanje i sposobnosti sa najboljima u regionu. Iako prava nagrada neće biti jedna od prestižnih stipendija, već šansa da budete deo tima koji će deliti svoja iskustva iz realnog poslovnog života i učiti na primerima i idejama svojih kolega. Prijavite se i učinite prvi korak da postanete deo COTRUGLI Business School-a!

Borko Jovanović, Generalni direktor, Telelink

Nova znanja. Nova iskustva. Nova poznanstva. Usavršavanje veština. Lični rast i razvoj. Sve navedeno, a i mnogo više dobijam kroz razmenu mišljenja i iskustava u pozitivnoj atmosferi na EMBA programu. Budite i Vi stipendista i polaznik COTRUGLI Business School-a. Prijavite se za stipendije!

Nataša Ivković, Junior Brend Menadžer

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje