Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Infostud donirao subotičkoj bolnici krevetninu i sredstva za prevenciju virusa

  • Početna
  • Vesti
  • Infostud donirao subotičkoj bolnici krevetninu i sredstva za prevenciju virusa

Od kada je proglašeno vanredno stanje, nastojimo da pomognemo koliko je u našoj moći, a posebno smo bili aktivni u lokalnoj zajednici. Povodom donacije Subotičkoj bolnici, portal subotica.com objavio je tekst, koji prenosimo u celosti. Hvala redakciji portala i autoru.

Usled pandemije korona virusa koja je pogodila ceo svet, pa tako i našu zemlju, mnoge kompanije priskočile su u pomoć društvu, pre svega, zdravstvenom sistemu koji se nalazi na prvoj liniji odbrane. Tako je i subotička kompanija „Infostud“ dala značajan doprinos kako na lokalnom, tako i na nacionalnom nivou, u vidu donacija i aktivnog rada na podizanju svesti o prevenciji i zaštiti od virusa.

Na samom početku epidemije, ova kompanija kontaktirala je Opštu bolnicu Subotica kako bi saznala šta im je potrebno za nesmetani rad. Kako objašnjava Petar Stakić iz „Infostud grupe“, bolnica je iskazala potrebu za stvarima koje koriste u svakodnevnom radu, a brzo troše, poput krevetnina (posteljina, prekrivači i jastučnice), zidnih dozatora i sredstva za dezinfekciju. Ova kompanija obezbedila je spomenuta sredstva u vrednosti od oko 900.000 dinara, a pored toga poklonila je i nekoliko laptopova.

– Logistički posmatrano ovo nije bilo jednostavno izvesti jer na tržištu trenutno nema dovoljno tih sredstava u ponudi zbog aktuelne situacije, a i distribucija je znatno otežana. Uspeli smo da nabavimo krevetnine u Beogradu, a sredstva za dezinfekciju iz Novog Sada i Subotice koje će biti dovoljno za oko dva meseca nesmetanog rada u ovim uslovima. Pokušaćemo da nabavimo još i u narednom periodu, kao i još jedan kontigent krevetnina jer se ona ponekad menja i nekoliko puta u toku dana – rekao je Stakić za naš sajt.

Po rečima dr Slobodana Puškara, direktora bolnice, na ovom primeru se vidi da je ovo vreme solidarnosti, ističući da je pomoć veoma značajna u borbi sa izazovima sa kojima se suočavamo.

– Covid-19 je virus sa kojim se ceo svet, pa samim tim i Srbija, prvi put susreću. Opšta bolnica Subotica, uz predanost svih svojih zaposlenih, u potpunosti ispunjava zahteve Ministarstva zdravlja i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo. U ovoj borbi sa virusom pomoć bilo koje vrste je izuzetno značajna za nas i naše pacijente. Zbog toga smo veoma zahvalni „Infostud grupi“ za velikodušnu donaciju koja će nam olakšati tu borbu – ističe dr Puškar.

„Infostud grupa“ pomogla je i Crveni krst Subotice, kako bi se platio deo troškova dostavne službe koja namirnicama snabdeva sugrađane starije od 65 godina. Zapazili su i apel azila „Cat Shalter Feliks“ koji je gotovo ostao bez hrane, te su donacijom i njima pomogli da preguraju ovaj težak period.

Osim u vidu donacija, ova kompanije priključila se i nacionalnoj kampanji podizanja svesti o virusu i najboljim načinima prevencije. Mnogi verovatno i ne znaju, ali na inicijativu „Infostud grupe“ nastao je jedan od najgledanijih videa na temu korona virusa u Srbiji. Naime, u dogovoru sa Marka žvaka dvojcem nastao je video „Marka žvaka u doba Korone“ koji je do sada zabeležio više od 600.000 pregleda.

Inače, donacija „Infostud grupe“ Opštoj bolnici Subotica nije prva ovakvog tipa. Ova kompanija i ranije je poklanjala neophodnu zdravstvenu opremu, laptopove i novčana sredstva.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje