Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Инфостуд донирао суботичкој болници креветнину и средства за превенцију вируса

  • Početna
  • Vesti
  • Инфостуд донирао суботичкој болници креветнину и средства за превенцију вируса

Од када је проглашено ванредно стање, настојимо да помогнемо колико је у нашој моћи, а посебно смо били активни у локалној заједници. Поводом донације Суботичкој болници, портал subotica.com објавио је текст, који преносимо у целости. Хвала редакцији портала и аутору.

Услед пандемије корона вируса која је погодила цео свет, па тако и нашу земљу, многе компаније прискочиле су у помоћ друштву, пре свега, здравственом систему који се налази на првој линији одбране. Тако је и суботичка компанија „Инфостуд“ дала значајан допринос како на локалном, тако и на националном нивоу, у виду донација и активног рада на подизању свести о превенцији и заштити од вируса.

На самом почетку епидемије, ова компанија контактирала је Општу болницу Суботица како би сазнала шта им је потребно за несметани рад. Како објашњава Петар Стакић из „Инфостуд групе“, болница је исказала потребу за стварима које користе у свакодневном раду, а брзо троше, попут креветнина (постељина, прекривачи и јастучнице), зидних дозатора и средства за дезинфекцију. Ова компанија обезбедила је споменута средства у вредности од око 900.000 динара, а поред тога поклонила је и неколико лаптопова.

– Логистички посматрано ово није било једноставно извести јер на тржишту тренутно нема довољно тих средстава у понуди због актуелне ситуације, а и дистрибуција је знатно отежана. Успели смо да набавимо креветнине у Београду, а средства за дезинфекцију из Новог Сада и Суботице које ће бити довољно за око два месеца несметаног рада у овим условима. Покушаћемо да набавимо још и у наредном периоду, као и још један контигент креветнина јер се она понекад мења и неколико пута у току дана – рекао је Стакић за наш сајт.

По речима др Слободана Пушкара, директора болнице, на овом примеру се види да је ово време солидарности, истичући да је помоћ веома значајна у борби са изазовима са којима се суочавамо.

– Цовид-19 је вирус са којим се цео свет, па самим тим и Србија, први пут сусрећу. Општа болница Суботица, уз преданост свих својих запослених, у потпуности испуњава захтеве Министарства здравља и Покрајинског секретаријата за здравство. У овој борби са вирусом помоћ било које врсте је изузетно значајна за нас и наше пацијенте. Због тога смо веома захвални „Инфостуд групи“ за великодушну донацију која ће нам олакшати ту борбу – истиче др Пушкар.

„Инфостуд група“ помогла је и Црвени крст Суботице, како би се платио део трошкова доставне службе која намирницама снабдева суграђане старије од 65 година. Запазили су и апел азила „Cat Shalter Feliks“ који је готово остао без хране, те су донацијом и њима помогли да прегурају овај тежак период.

Осим у виду донација, ова компаније прикључила се и националној кампањи подизања свести о вирусу и најбољим начинима превенције. Многи вероватно и не знају, али на иницијативу „Инфостуд групе“ настао је један од најгледанијих видеа на тему корона вируса у Србији. Наиме, у договору са Марка жвака двојцем настао је видео „Марка жвака у доба Короне“ који је до сада забележио више од 600.000 прегледа.

Иначе, донација „Инфостуд групе“ Општој болници Суботица није прва оваквог типа. Ова компанија и раније је поклањала неопходну здравствену опрему, лаптопове и новчана средства.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje