Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Инфостуд група платинасти спонзор Суботичког полумаратона

  • Početna
  • Vesti
  • Инфостуд група платинасти спонзор Суботичког полумаратона

Мотивисана жељом да се Суботички полумаратон убрзано развије и допринесе локалној заједници, Инфостуд група је пружила финансијску подршку и помоћ у промоцији ове спортске манифестације, која је већ у свом трећем издању постала много више од локалне трке.

Мотивисана жељом да се Суботички полумаратон убрзано развије и допринесе локалној заједници, Инфостуд група је пружила финансијску подршку и помоћ у промоцији ове спортске манифестације, која је већ у свом трећем издању постала много више од локалне трке.

Са 1500 такмичара, колико ће ове године протрчати стазама богате суботичке историје, Суботички полумаратон постаје друга најмасовнија полумаратонска трка у земљи. Осим спортског значаја, организовање овако масовног догађаја у Суботици утиче на убрзани развој града и на његову атрактивност као пословне и туристичке дестинације.

Од 180 запослених, колико тренутно ради у суботичкој интернет компанији Инфостуд, више од 30 је истрчало трку од 5км, петнаесторо полумаратон, а међу њима је и троје који се могу похвалити да су истрчали маратонску трасу од 42 км. Осим тога, њих двоје има иза себе добре резултате у ултрамаратонским и екстремним тркама. Да ли је то случајност, или се ипак стимулисање запослених да се баве спортом одражава и на њихову активност? И да ли једни друге мотивишу да се покрену и победе данашњи релативно неактиван начин живота, који намеће савремено окружење, али и природа посла, питали смо Душицу Вилов, координаторку корпоративног развоја и једну од троје запослених у Инфостуд групи који су истрчали маратон.

„Сигурно да се особине које се изражавају кроз спорт – победити себе, изаћи из зоне комфора и урадити нешто више, преносе се и на пословни живот. Лично, осим што волим да трчим, то ми даје и могућност да разбистрим главу или да се фокусирам на неки проблем. Сама чињеница да сам истрчала маратон ми говори да могу да постигнем увек више, јер сам кренула од 5 км и стигла до 42км. Често нисмо ни свесни колико можемо, само треба да се фокусирамо и имамо неки циљ испред себе. Компанијски мотив је да је здрав и срећан запослени и мотивисан запослени, и на неки начин Инфостуд давањем бенефиција које стимулишу бављење спортом прави контратежу једном статичном начину живота у који можемо лако да склизнемо.“

Планинарењем, бициклизмом или неким обликом рекреативног спорта бави се готово половина људи у овој компанији. Сваком запосленом је, уколико жели, обезбеђена Фит Пас картица или улаз у одређене теретане или базен у Суботици, па свако може одабрати рекреацију по својој мери и спрам времена и интересовања одржавати активан живот. Такође, често се организују активности у природи, или се суфинансирају одласци и учешће на маратонске трке у земљи и иностранству. Тако је спортска екипа Инфостуда у последње време истрчала улицама Беча, Љубљане, Санкт Петербурга…

Боје Инфостуда 1. септембра, у свим категоријама, браниће 25 тркача. Поред трке на 10 км, која носи назив Инфостудова 10-ка, на окрепној станици ове компаније која ће се на дан маратона налазити код Градског музеја, такмичаре и навијаче очекује ДЈ, наградни квиз, као и пиво за освежење.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje