Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Milion auto delova na jednom mestu: Lansirana nova internet prodavnica auto delova u BiH

  • Početna
  • Vesti
  • Milion auto delova na jednom mestu: Lansirana nova internet prodavnica auto delova u BiH

U utorak, 21. novembra, nova internet prodavnica auto-delova u BiH: www.autohub.ba  okupila je veliki broj partnera, novinara i prijatelja u Red Door Pub-u u Sarajevu i na taj način, obeležila i zvaničan početak poslovanja na tržištu BiH.

Inovativni portal je novost na našem tržistu, ali kod suseda u Srbiji, ova kompanija već uspešno posluje već 4 godine i to sa dve internet prodavnice www.autohub.rs i www.prodajadelova.rs. Mogu da se pohvale liderskom pozicijom na tržištu, konstantnim rastom broja korisnika i kupaca koji se vraćaju, izuzetno konkuretnim cenama, kao i sve većim brojem porudžbina iz meseca u mesec. Svaki rezervni deo kupljen u ovim prodavnicama se proverava preko broja šasije, pažljivo pakuje i kupcima dostavlja na željenu adresu u roku od 1 do 2 radna dana. Pored toga, konstantno rade na unapređenju softvera, procesa rada korisničkog servisa i uvođenju dodatnih pogodnosti za kupce. Ove dve internet prodavnice imaju najveći asortiman dostupnih auto delova u Srbiji koji raste iz meseca u mesec zahvaljujući partnerstvima sa velikim brojem lokalnih i međunarodnih distributera delova. Kupci na raspolaganju imaju sistem podrške kroz stručan korisnički servis koji je dostupan putem chat-a, telefona, mejla, društvenih mreža i sl. U korisničkom servisu rade bivši auto serviseri i prodavci auto delova sa višegodišnjim a često i višedecenijskim iskustvom u ovoj oblasti, koji svoje znanje nesebično dele sa kupcima i pomažu im da izaberu najadekvatniji deo za njihovo vozilo.

Sve što su uspostavili i usavršili na domaćem tržištu, preneli su na tržište BiH gde su zajedno sa lokalnim partnerima postavili isto zaokružen sistem koji će služiti svim vozačima. Kupci će prvi put biti u mogućnosti da sa nekoliko klikova saznaju cenu bilo kog rezervnog dela za svoje vozilo, kao i da ga lako poruče uz stručni savet.

Na ovom izuzetno prijatnom događaju prisutnima su se obratili predstavnici ECOMM Asocijacije, portala MojPosao.ba, Autoshop magazina i AutoHub.ba. 

Jasmin Marić, Predsjednik ECOMM asocijacije i Business Development manager OLX Group je na odličan način predstavio tržište online trgovine u BiH, kroz jasne analize i brojke. Naime, online kupovinu u BiH kupci većinom obavljaju na lokalnim portalima, preferiraju plaćanje pouzećem i više se vole i informisati, ali i kupovati preko mobilnih telefona. Online kupci izuzetno prate oglašavanja na internetu i daju poverenje onim sajtovima koji imaju širok asortiman, specifične proizvode i dobre cene. Online trgovina je u porastu, a kupac će dati poverenje onim portalima koji imaju kredibilitet ponude, podrške i logistike.

Amila Jažić, brend i marketing mendžerica Mojposao.ba portala govorila je o važnosti digitalnih transformacija svih kompanija, sa akcentom na digitalizaciju zapošljavanja. Iz ugla vodećeg portala za zapošljavanje na tržištu BiH, otkrili smo da ovakav vid zapošljavanja kompanijama olakšava proces i čini ga daleko efikasnijim i povoljnijim, kako na raspolaganju imaju sve informacije o kandidatima, online prijave i testiranja, kao i specijalizovane sisteme za efikasniju komunikaciju poslodavca i kandidata. Digitalne transformacije nisu samo rezervisane za velike sisteme ili IT sektore, već su deo svih procesa i tu su da učine poslovanje efikasnijim.

Edin Alić, urednik Autoshop magazina nam je dodatno objasnio i stanje vozila u BiH – koja su najpopularnija vozila i koliko se zapravo dugo voze.Važnost održavanja u smislu pravovremenog održavanja i ugradnje ispravnih i adekvatnih delova je nešto što ne sme da se zanemri, jer se upravo time izbegavaju skupi kvarovi. Kompleksnost autodelova u smislu pravilnog pronalaženja je izazov i najvećim poznavaocima automobila te je zaista važna dobra informisanost, poređenje, odluka i podrška. Dodatno, Edin je nastavio i na temu digitalizacije složivši se sa prethodnom govornicom, pa se osvrnuo da je digitalizacija svuda – da su i u svetu medija digitalizavli određene segmente, pa se čak pričom došlo i do digitalizacije samih vozila – od čisto mehaničkih sklopova do tableta i softvera koji će postati najvažniji deo vozila.

Događaju je prisustvovao i Amer Miralem poznatiji kao Dragon Garagenajveći influenser u oblasti automobilizma u BiH. U neformalnom razgovoru sa prisutnima, Amer je podelio svoje iskustvo, kako izgleda život digitalnog preduzetnika, na koje je prepreke nailazio, i šta se sve promenilo tokom svih ovih godina. Amer je istakao da se kao neko ko se ceo život bavi potragom za kvalitetnim delovima koji mogu da unaprede performanse automobila, izuzetno raduje pokretanju portala kao što je autohub.ba pomoću koga će konačno lako i brzo moći da pretraži sve delove koji su mu potrebni za realizaciju njegovih projekata.

Nikola Đurović, jedan od osnivača i direktor AutoHub.ba, u uvodnom izlaganju je govorio o osnivanju sopstvene kompanije, zašto je odabrao oblast internet trgovine auto delovima, kako se razvijalo poslovanje u Srbiji, kako je došlo do strateškog partnerstva sa INSPIRA grupom i kako je sve to dovelo do otvaranja internet prodavnice u BiH. Osvrnuo se i na marketinšku kampanju koja je krenula na tržištu BiH i najavio nastavak oglašavanja kroz neobične formate i reklame za jedan portal koji prodaje auto-delove. U okviru svoje prezentacije istakao je da AutoHub.ba kupcima nudi BRZU, POVOLJNU i SIGURNU kupovinu.


Razvoj elektronske trgovine u BiH je u prethodnih par godina u punom zamahu. Opšte “marketplace“ platforme i specijalizovani portali kao što je autohub.ba kupcima nude potpunu transparentnost cena, neograničeno radno vreme, veću mogućnost izbora i fleksibilne načine isporuke. Kada se na to doda i korisnička podrška sa višedecenijskim iskustvom kao i dostupnost komunikacije i preko kanala kao što su chat, mejl i društvenih mreže, zaista se kupcima olakšava ceo proces kupovine. To približava naše tržište i svetskim standardima poslovanja, ali i samom kupcu koji zaista mora biti najvažniji.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje