Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Отвара се Инфостуд Хуб у Суботици

  • Početna
  • Vesti
  • Отвара се Инфостуд Хуб у Суботици

У Суботици ће се 5. септембра отворити нови простор за окупљање локалне ИТ заједнице, под називом Инфостуд Хуб. Овај простор настао је уз подршку и заједнички рад Инфостуд групе и организације Стартит, а циље је да то буде цоwоркинг простор, едукативни центар и место где ће се неговати предузетништво, размена идеја, менторство и лични развој свих који су заинтересовани за ИТ област.

У Суботици ће се 5. септембра отворити нови простор за окупљање локалне ИТ заједнице, под називом Инфостуд Хуб. Овај простор настао је уз подршку и заједнички рад Инфостуд групе и организације Стартит, а циљ је да то буде коворкинг простор, едукативни центар и место где ће се неговати предузетништво, размена идеја, менторство и лични развој свих који су заинтересовани за ИТ област.

Развој Инфостуд Хуб-а својеврсна је еволуција Webinarium coworking простора који је настао 2013. године у Суботици, и практично је био један од првих таквих простора у Србији.

Цео простор имаће 24 места за цоwоркинг, пет сала за састанке, салу за организовање предавања која прима до 60 људи, оптички интернет, као и друге погодности за све станаре и посетиоце. У склопу Инфостуд Хуб-а, биће и Стартит Центар Суботица, који ће омогућити и реализовати радионице, семинаре, предавања и меетуп-ове који ће сигурно допринети развијању појединаца и целокупне ИТ заједнице.

Према речима Бранимира Гајића, једног од оснивача и директора Инфостуд групе, Суботици већ дуго недостаје, и то се осети, место где би се окупљала ИТ заједница и промовисала развој ове области у граду. Вођени овим мотивом, основан је Инфостуд Хуб.

“Циљ нам је да, поред поменутог окупљања заједнице, будемо и простор за едукацију и информисање јавности, посебно младих људи, о употреби нових технологија. Желимо да им помогнемо да унапреде своје личне и професионалне потенцијале, а самим тим и повећамо запосленост. Такође, циљ нам је и да их мотивишемо да покрену своје технолошке фирме у Суботици и околини и да се тако овде створи стартап екосистем. Ми ћемо им пружити логистичку и менторску подршку. Инфостуд Хуб је отворено место за све појединце, тимове, студенте, фрееленцере, и све друге који имају жељу и вољу да јачају ИТ сцену Суботице. Позивамо и друге компаније и образовне институције да нам се придруже и помогну раст ИТ сцене у нашем граду.” – рекао је Бранимир Гајић.

Отварање Инфостуд Хуб-а, и Стартит Центра Суботица, одржаће се у 18 часова, на адреси Корзо 1.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje