Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Počeo prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja

  • Početna
  • Vesti
  • Počeo prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja

Infostud u saradnji sa portalima za zapošljavanje moj-posao.net iz Hrvatske i posao.ba iz Bosne i Hercegovine, od 13. do 20.10, organizuje prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja.

Kompanija Infostud u saradnji sa najvećim regionalnim portalima za zapošljavanje i regrutaciju moj-posao.net iz Hrvatske i posao.ba iz Bosne i Hercegovine, od 13. do 20. oktobra, organizuje prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja.

Tokom te nedelje na prvom regionalnom Virtualnom danu karijera i znanja predstaviće se oko 50 poslodavaca iz celog regiona koji imaju potrebe za novim zaposlenima, ali i edukativne ustanove od kojih će posetioci saznati sve o mogućnostima dodatnog obrazovanja i profesionalnog usavršavanja. Tako će se kao regionalni izlagači posetiocima predstaviti kompanije VIP Mobile, Deloitte i Japan Tobacco International (JTI). Svoj štand na sajmu imaće i predstavnici kompanija Filip Moris, Würth, Pricewaterhouse Coopers, Actavis, Delta Maxi, Nacionalne službe za zapošljavanje, Coca Cola, zatim Calsberg-a, Delta Generali osiguranja, DDOR Novi Sad, Tarket-a, MIB School of Management, ali i Nelta, Neoplante, Ekuilibria, i mnogih drugih, što će ovaj sajam učiniti najvećim regionalnim događajem u oblasti zapošljavanja i edukacije.

Cilj ovako velikog projekta je povećanje stepena zaposlenosti i obrazovanja u Srbiji i regionu, ali i predstavljanje regiona kao celine u ekonomskom smislu kroz jačanje međusobne saradnje kompanija sa ovih prostora uz korišćenje najsavremenijih tehnoloških dostignuća.

Koje su prednosti ovog sajma?

Posetioci ovog sajma, koji se održava na adresi www.dankarijera.com, mogu jednostavno, brzo i potpuno besplatno, pregledati ponudu otvorenih radnih pozicija izlagača, te putem mogućnosti chat-a opušteno razgovarati sa vodećim ljudima iz kompanija i edukativnih ustanova. Sajam posetiocima nudi i uvid u najnovije trendove na tržištu zapošljavanja ali i skreće pažnju na važnost ulaganja u obuku i obrazovanje u postizanju uspeha u traženju posla i karijeri. Kako bi se u sklopu Virtualnog dana karijera i znanja osigurao i direktni kontakt s poslodavcima i kandidatima, Infostud sa svojim partnerima planira i organizovanje koordiniranih pratećih akivnosti kao što su radionice i okrugli stolovi čiji je cilj savetovanje zainteresovanih o mogućnostima zaposlenja, pomoć i priprema za traženje posla i odabir dodatne profesionalne edukacije i građenje karijere.

Šef Infostudovih sajtova za zapošljavanje i HR, Sonja Kmezić, komentariše pokretanje regionalnog projekta:

„Ovo je odlična prilika za ljude iz cele Srbije i regiona, kako nezaposlene tako i one koji žele da promene posao. Virtualni sajam nema ni prostornih ni vremenskih ograničenja jer će aplikacija će biti aktivna punih 8 dana, 24 časa dnevno i pristupaće joj ljudi iz cele Srbije ili gde god se nalaze, što je uvek problem za ljude iz unutrašnjosti kada se radi o klasičnim sajmovima. Sa druge strane, ovo je retka prilika za poslodavce ne samo da pronađu kvalitetne zaposlene, već i da se brendiraju regionalno kao savremene, uspešne kompanije i dobri poslodavci. Prilika koju svakako ne treba propustiti.“

Prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja medijski su podržali Radio televizija Srbije, Radio S, Press i Ekonom:east media group kao i drugi najuticajniji mediji u Srbiji i regionu. Takođe, značaj projekta je prepoznalo i Ministarstvo rada i socijalne politike, Ministartsvo prosvete, Privredna komora Srbije, a ličnu podršku dao je i premijer Vlade Republike Srbije, gospodin Mirko Cvetković. Podršku daju i najviše državne institucije u ostale dve države.

Inače, prvi regionalni Virtualni dan karijera i znanja organizovaće Infostudovi sajtoviposlovi.infostud.com iznanje.infostud.com u saradnji sa najvećim regionalnim portalima za zapošljavanje i regrutaciju posao.ba iz Bosne i Hercegovine i moj-posao.net iz Hrvatske.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje