Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Почео први регионални Виртуални дан каријера и знања

  • Početna
  • Vesti
  • Почео први регионални Виртуални дан каријера и знања

Инфостуд у сарадњи са порталима за запошљавање moj-posao.net из Хрватске и posao.ba из Босне и Херцеговине, од 13. до 20.10, организује први регионални Виртуални дан каријера и знања.

Компанија Инфостуд у сарадњи са највећим регионалним порталима за запошљавање и регрутацију moj-posao.net из Хрватске и posao.ba из Босне и Херцеговине, од 13. до 20. октобра, организује први регионални Виртуални дан каријера и знања.

Током те недеље на првом регионалном Виртуалном дану каријера и знања представиће се око 50 послодаваца из целог региона који имају потребе за новим запосленима, али и едукативне установе од којих ће посетиоци сазнати све о могућностима додатног образовања и професионалног усавршавања. Тако ће се као регионални излагачи посетиоцима представити компаније VIP Mobile, Deloitte и Japan Tobacco International (JTI). Свој штанд на сајму имаће и представници компанија Филип Морис, Wüртх, Pricewaterhouse Coopers, Ацтавис, Делта Маxи, Националне службе за запошљавање, Coca Cola, затим Calsberg-а, Делта Генерали осигурања, ДДОР Нови Сад, Таркет-а, MIB School of Management, али и Нелта, Неопланте, Екуилибриа, и многих других, што ће овај сајам учинити највећим регионалним догађајем у области запошљавања и едукације.

Циљ овако великог пројекта је повећање степена запослености и образовања у Србији и региону, али и представљање региона као целине у економском смислу кроз јачање међусобне сарадње компанија са ових простора уз коришћење најсавременијих технолошких достигнућа.

Које су предности овог сајма?

Посетиоци овог сајма, који се одржава на адреси www.dankarijera.com, могу једноставно, брзо и потпуно бесплатно, прегледати понуду отворених радних позиција излагача, те путем могућности цхат-а опуштено разговарати са водећим људима из компанија и едукативних установа. Сајам посетиоцима нуди и увид у најновије трендове на тржишту запошљавања али и скреће пажњу на важност улагања у обуку и образовање у постизању успеха у тражењу посла и каријери. Како би се у склопу Виртуалног дана каријера и знања осигурао и директни контакт с послодавцима и кандидатима, Инфостуд са својим партнерима планира и организовање координираних пратећих акивности као што су радионице и округли столови чији је циљ саветовање заинтересованих о могућностима запослења, помоћ и припрема за тражење посла и одабир додатне професионалне едукације и грађење каријере.

Шеф Инфостудових сајтова за запошљавање и ХР, Соња Кмезић, коментарише покретање регионалног пројекта:

„Ово је одлична прилика за људе из целе Србије и региона, како незапослене тако и оне који желе да промене посао. Виртуални сајам нема ни просторних ни временских ограничења јер ће апликација ће бити активна пуних 8 дана, 24 часа дневно и приступаће јој људи из целе Србије или где год се налазе, што је увек проблем за људе из унутрашњости када се ради о класичним сајмовима. Са друге стране, ово је ретка прилика за послодавце не само да пронађу квалитетне запослене, већ и да се брендирају регионално као савремене, успешне компаније и добри послодавци. Прилика коју свакако не треба пропустити.“

Први регионални Виртуални дан каријера и знања медијски су подржали Радио телевизија Србије, Радио С, Пресс и Ekonom:east media group као и други најутицајнији медији у Србији и региону. Такође, значај пројекта је препознало и Министарство рада и социјалне политике, Министартсво просвете, Привредна комора Србије, а личну подршку дао је и премијер Владе Републике Србије, господин Мирко Цветковић. Подршку дају и највише државне институције у остале две државе.

Иначе, први регионални Виртуални дан каријера и знања организоваће Инфостудови сајтовиposlovi.infostud.com иznanje.infostud.com у сарадњи са највећим регионалним порталима за запошљавање и регрутацију posao.ba из Босне и Херцеговине и moj-posao.net из Хрватске.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje