Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Počeo subotički BizKod: Ovog vikenda 96 studenata primeniće znanje u praksi

  • Početna
  • Vesti
  • Počeo subotički BizKod: Ovog vikenda 96 studenata primeniće znanje u praksi

U organizaciji Inspira grupe, danas je svečano otvoren osmi po redu BizKod studentski hakaton namenjen mladim talentima u programiranju i razradi biznis ideje.

Ovaj hakaton danas je okupio rekordan broj studenata – čak 96, koji će biti podeljeni u 24 tima – 12 biz i 12 kod u okviru kojih će raditi na razvoju praktičnih rešenja na zadatu temu. Učesnici dolaze sa Visoke tehničke škole strukovnih studija i Ekonomskog fakulteta u Subotici, a domaćin takmičenja je Inspira grupa.

Novina u ovogodišnjem takmičenju, i ono što će ga učiniti dodatno dinamičnijim i zanimljivijim, jeste međusobna saradnja biz i kod timova.

Od studenata se očekuje da pokažu kreativnost, inovativnost, veštinu komunikacije, timski i takmičarski duh, kao i sklonost ka samostalnom istraživanju.

Svaki tim će imati po dva mentora iz Inspira grupe koji će ih savetovati i usmeravati tokom 24 časa koliko hakaton i traje.

Otvarajući takmičenje, Branimir Gajić, direktor i suosnivač Inspira grupe, pozdravio je profesore, takmičare kao i BizKod organizacioni tim koji čini preko 80 zaposlenih Inspira grupe.

suboticki bizkod 2024

„BizKod približava i spaja privredu i obrazovanje, pružajući mogućnost studentima da osete kako izgledaju realni izazovi u poslovnoj svakodnevnici. Svi ste pobedili time što ste hrabro izašli iz svojih komfor zona i pojavili se ovde jutros“ izjavio je Branimir Gajić.

suboticki bizkod hakaton

Subotički brend BizKod živi već godinama zahvaljujući svima vama ovde. Uskoro ćete završiti studije, krenuti u razvoj karijere, otići svojim putevima ali sam uveren da će vam BizKod ostati u lepom sećanju. Budite timski igrači, radite najbolje što znate i podržite druge“ istakao je prof. dr Zlatko Čović sa Visoke tehničke škole strukovnih studija.

Ispred Ekonomskog fakulteta u Subotici, takmičarima se obratio i dekan prof. dr Nebojša Gvozdenović, naglasivši da će ih ovo iskustvo učiniti kompetitivnijim na tržištu rada, pozvao ih da se ne boje grešaka i da budu istrajni.

osmi bizkod hakaton

Nora Neškov, projektni menadžer BizKod-a, upoznala je učesnike sa propozicijama takmičenja, a zatim otkrila ovogodišnji zadatak.
„Ne zaboravite da imate mentore koji su sa vama 24 sata i ono najbitnije – uvek igrajte fer”, poručila je Nora Neškov.

U nedelju između 10 i 13 časova pred takmičarima će biti još jedan izazov – da uvere članove stručnog žirija da je baš njihova ideja najbolja!

Ekipe koje se dokažu pred žirijem očekuju i zanimljive nagrade. Kako sa ponosom ističu iz kompanije mnogi zaposleni su postali deo njihovog tima upravo nakon BizKod-a, te će ovo iskustvo za neke studente potencijalno biti i početak rada u Inspira grupi.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje