Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Hana Gašparić, član pobedničkog tima BizKod #5

BizKod iz ugla članice pobedničkog tima

Na BizKod takmičenju sam prvi put učestvovala 2021. godine. Prijavila sam se kao učesnik sa prijateljima sa faksa. Tokom studija sam uvek bila željna praktičnog znanja, odnosno primene naučenog na projektima, pa mi je tako i ovo takmičenje privuklo pažnju.

Odlučila sam da se prijavim sa ekipom kako bismo pokazali svoje znanje, i naravno stekli novo znanje i novo iskustvo. Učestvovanjem na ovom takmičenju, saznala sam mnogo korisnih informacija na polju programiranja, ali sam takođe naučila mnogo i o timskom radu i o razvoju proizvoda – od ideje do same realizacije. Nije nam bio fokus na tome da pobedimo, ali nam je to naravno bio jedan od ciljeva koji nas je motivisao da projekat uradimo što bolje. Nije mi delovalo da je teško pobediti s obzirom na to da smo se fokusirali na to kako da nam izrada projekta bude što zabavnija i poučnija.

Slušajući prezentacije drugih timova koji su takođe imali kreativna rešenja za isti zadatak, naučila sam nove stvari i dobila nove ideje. Nisam znala kakvi će biti konačni rezultati i veoma sam se obradovala kada sam čula da je moj tim osvojio prvo mesto.

Tokom same izrade projekta, imala sam prostora da svojim znanjem i veštinama – kako programerskim, tako i organizacionim – doprinesem projektu, kao i ostali članovi tima, što je zapravo bila odlična prilika za razmenu znanja. Pored tehničkog znanja koje sam obogatila tokom takmičenja, stekla sam iskustvo kako je to raditi na istom zadatku unutar jednog tima. Timski rad na ovakvoj vrsti projekta zahteva dobru raspodelu zadataka kroz efikasne dogovore sa jasnim zaključcima kako bi projekat bio na vreme i kvalitetno urađen.

Pored navedenog, stekla sam još nešto veoma značajno, a to su nova poznanstva sa ljudima van mog tima. Pričati sa drugima o njihovim iskustvima je nešto što mnogo znači na putu razvoja u karijeri.

Kako sam iskusila ovo takmičenje iz perspektive učesnika, poželela sam videti kako je to biti u ulozi mentora i pomoći drugima da dođu do istog željenog cilja – ne samo pobede, već i kvalitetnog celokupnog iskustva na takmičenju. Videti motivisane mlade koji su spremni da u razvoju svoje karijere idu korak dalje, kao i svojim doprinosom u ulozi mentora biti jedan mali deo tog procesa, zaista je obogaćujuće i inspirativno iskustvo.

Zaključila bih sa pozivom da se ove godine prijavite na takmičenje ukoliko ste željni iskustva kao što je bilo moje.

Nemojte propustiti priliku da pokažete svoje znanje i obogatite svoj proces razvoja ovim nezaboravnim iskustvom.

Hana Gašparić, član pobedničkog tima BizKod #5

Nadam se da se vidimo na takmičenju u što većem broju!

Tradicionalno studentsko takmičenje za ekonomiste i programere „BizKod“ biće održano 18. i 19. marta, a zainteresovani studenti treba da oforme tim i prijave učešće do 26. februara: www.bizkod.rs

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje

Povezane priče

U potrazi za doktorom za auto-delove

Sajt ProdajaDelova.rs traži nove članove prodajnog tima Da li se sećate kako su se nekad...

Pročitaj više

Da li je programski jezik RODNO SENZITIVAN?

Grofica Ejda, pripadnica aristokratskog miljea u Velikoj Britaniji, trasirala j...

Pročitaj više

Infostud nekada sa 10-ak ljudi, Inspira grupa danas sa više od 300

Mogu li vrednosti ostati iste?   To ne može biti sasvim ista stvar, zar ne? G...

Pročitaj više