Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Inspira grupa na konferenciji Sinergija 2023

Digitalizacija internih procesa Inspira Grupe kroz Power platformu

Prošle nedelje sam imala zadovoljstvo podeliti naše iskustvo digitalne transformacije na konferenciji Sinergija 2023, zajedno s našim partnerom Markom Obradović iz Extreme doo. Ovo je priča o našem putovanju kroz digitalizaciju internih procesa pomoću M365 i Power platforme, otkrivajući ključne trenutke i izazove koji su oblikovali naš put. Na konferenciji sam delila naše iskustvo, ističući potrebu za digitalizacijom u Inspira Grupi. Razgovarala sam o izazovima koje smo savladali i zašto smo izabrali Power Platformu umesto internog razvoja. Naš cilj je bio unaprediti kvalitet naših proizvoda i pružiti personalizovana rešenja našim zaposlenima.

Zašto Power platforma?

Integracija sa Microsoft 365 (M365):
Naša veća orijentacija ka Microsoft ekosistemu, posebno korišćenje M365 servisa, postavila je Power platformu kao prirodan izbor. Ova integracija ne samo da pojednostavljuje upravljanje različitim alatima, već i omogućava efikasno iskorišćavanje postojećih podataka i resursa. Sa Power platformom, stvaranje, deljenje i analiza podataka postaju ne samo jednostavni već i intuitivni procesi.

Prilagodljivost procesima:
Jedan od ključnih razloga zašto smo se odlučili za Power platformu je njena izuzetna prilagodljivost. Umesto da se prilagođavamo gotovim rešenjima koja već postoje na tržištu, želeli smo kreirati aplikacije koje tačno odražavaju naše interne procese i specifične zahteve. Power platforma nam pruža okvir koji je dovoljno fleksibilan da se prilagodi dinamičnosti našeg poslovanja. To znači da ne moramo kompromitovati naše poslovne procese kako bismo se uklopili u gotova rešenja, već možemo graditi prema svojim potrebama.

Brzina razvoja:
Jedan od ključnih faktora koji je prevagnuo u korist Power platforme je brzina razvoja. Korišćenje Power platforme u kombinaciji sa M365 omogućava nam da brzo razvijamo aplikacije bez potrebe za kompleksnim programiranjem. Ovo ubrzanje procesa razvoja ne samo da nam omogućava da hitro reagujemo na promene u poslovnim zahtevima, već i smanjuje ukupne troškove razvoja.

Lakoća korišćenja i pristupa:
Postavljanje svih naših aplikacija unutar Teams-a nije samo tehnički izbor, već i strateški potez ka jednostavnom korišćenju i pristupu. Ovo eliminira potrebu za dodatnim logovanjem i traženjem aplikacija, stvarajući centralno mesto gde su naše aplikacije dostupne našim zaposlenima samo jednim klikom. Ova lakoća pristupa ne samo da povećava efikasnost, već i jača korisničko iskustvo naših zaposlenih, čineći ih produktivnijim u digitalnom okruženju koje težimo unaprediti.

Power platforma postala je kičma naše digitalne transformacije, omogućavajući nam da gradimo naše digitalne alate u skladu sa našim specifičnim potrebama, uz istovremeno poboljšanje produktivnosti i korisničkog iskustva.

Rebrendiranje – Više od samog imena

Jedan od ključnih trenutaka u našoj digitalnoj transformaciji bio je trenutak kada smo kao kompanija odlučili da pređemo iz Infostud Grupe u Inspira Grupu. Ovo nije bilo samo promena imena, već duboko ukorenjen proces koji je uticao na svaki segment naše organizacije.

Kada smo se suočili sa zadatkom rebrendiranja, uvideli smo da će naša aplikacija za godišnje odmore igrati ključnu internu ulogu u prepoznavanju nove vizije i identiteta Inspira Grupe, s obzirom da je aplikacija trebala da bude puštena u momentu kada smo se rebrendirali. Ovaj korak nije bio samo tehnički izazov, već i prilika da unapredimo korisničko iskustvo naših zaposlenih i stvorimo suštinsku povezanost između brenda i internih operacija.

S obzirom na fleksibilnost Power platforme, mogli smo brzo i efikasno prilagoditi našu aplikaciju za godišnje odmore kako bi odražavala novu estetiku i vrednosti Inspira Grupe. Od promene boja do prilagođenih opcija i dodatnih funkcionalnosti koje podržavaju našu transformaciju, ova aplikacija postala je ključna tačka susreta između našeg novog identiteta i svakodnevnih radnih procesa.

Zašto eksterni razvoj

1. Održavanje aplikacija:

Iako imamo talentovan interni tim programera, suočavamo se sa stvarnošću da održavanje internih aplikacija može predstavljati značajan izazov. Razvoj softvera je dinamičan proces koji zahteva konstantno praćenje, ažuriranje i rešavanje problema. Eksterni partneri, specijalizovani za određene tehnologije i platforme, pružaju kontinuiranu podršku i održavanje, oslobađajući interni tim da se fokusira na inovacije i strategijske projekte.

2. Efikasnost i skalabilnost:

Eksterni razvoj često pruža efikasnije i skalabilnije rešenje u poređenju sa internim timom. Eksterni partneri, sa svojim iskustvom i specifičnim veštinama, mogu brže reagovati na zahteve i pružiti specijalizovanu ekspertizu. Ova efikasnost je posebno važna u brzim promenama tehnološkog okruženja i poslovnih zahteva. Takođe, eksterni timovi su lako skalabilni, prilagođavajući se potrebama projekta bez potrebe za stalnim zapošljavanjem.

3. Nezavisnost od internih obaveza:

Interni tim programera često ima svoje redovne zadatke i obaveze, a dodavanje odgovornosti održavanja aplikacija može povećati radni teret. Eksterni partneri dolaze kao nezavisni entiteti, radeći na projektima prema dogovorenim rokovima i uslovima. Ovo ne samo da smanjuje pritisak na interni tim, već im omogućava da se fokusiraju na svoje osnovne zadatke bez ometanja od rutinskog održavanja.

4. Specifična ekspertiza:

Eksterni partneri često donose specifična iskustva i ekspertizu koja može biti ključna za uspeh određenog projekta. Ovi partneri, radeći sa različitim klijentima i projektima, stiču duboko razumevanje industrije i najbolje prakse koje mogu primeniti u našem kontekstu. Ova specifična ekspertiza doprinosi kvalitetu razvoja aplikacija i njihovoj usklađenosti sa savremenim standardima.

Izbor eksternog razvoja aplikacija donosi sa sobom prednosti efikasnosti, specijalizacije i nezavisnosti, čime podržava našu strategiju održive i uspešne digitalne transformacije.

Tri transformišuće aplikacije

Razvili smo tri ključne aplikacije na Power platformi: za evidenciju ugovora, godišnji odmor i plaćeno odsustvo, te putne naloge. Ove aplikacije ne samo što pojednostavljuju administraciju, već omogućavaju Inspira Grupi da prati, analizira i optimizuje svoje poslovanje.

Ovo je bila priča o našoj transformaciji. Inspira Grupa je sada moderna organizacija koja koristi snagu Power platforme da optimizuje svoje interne procese. Digitalna transformacija nije samo reč, već putovanje ka stvaranju radne budućnosti koja je efikasnija, prilagodljivija i inspirativna.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje

Povezane priče

Studije o upravljanju softverskim proizvodima – direktan odgovor na potrebe IT firmi

Inspira grupa i Ekonomski fakultet u Subotici neguju partnerstvo više od petna...

Pročitaj više

BizKod 8: Razvoj, timski duh i preduzimljivost

Inspira grupa sad već decenijama raste zahvaljujući želji za rastom i razvojem na...

Pročitaj više

Šta da očekujemo od osmog BizKod takmičenja?

Pripreme za BizKod takmičenje su uveliko u toku, a ove godine nas očekuju određen...

Pročitaj više