Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Greške su cena koju plaćaš da bi naučio

Važan deo Vodiča na (novo)zaposlene posvećen je opisu željenog ponašanja, koje se zasniva na našim vrednostima. Infostud podstiče ljude da rade na razvoju „T“ seta veština i znanja.

T set veština

Važan deo Vodiča na (novo)zaposlene posvećen je opisu željenog ponašanja, koje se zasniva na našim vrednostima. Infostud podstiče ljude da rade na razvoju „T“ seta veština i znanja. Stub slova T simbolizuje duboko znanje i ekspertizu iz oblasti usko vezanih za posao. To znači da se trudimo da budemo jaki u bazi i konstantno razvijamo stručne veštine. Kapa slova T predstavlja veštine i znanja koja nisu presudna na radnom mestu, ali pomažu da širimo perspektivu, da se bolje razumemo i lakše međusobno komuniciramo.

Super je ako programer osim programiranja ima interesovanja za biznis i ume lepo da komunicira. Takođe, ako trenira fudbal, sigurno će biti lakše da radi u timu. Ovakve kolege su izuzetno cenjene među zaposlenima, lakše se uklapaju u razne projekte, uloge, različite timove. Zato podržavamo ljude koji imaju različita interesovanja, hobije, zanimanja, jer to doprinosi boljoj saradnji i rezultatima, kako na poslu tako i u životu.

Greške su cena koju plaćaš da bi naučio

Ljudski je grešiti i svi mi svakodnevno grešimo. Greške su sastavni deo procesa učenja i napretka.

Kada naučnici izvode eksperiment nekada je rezultat pozitivan, nekada negativan, ali u oba slučaja, rezultat je rezultat i tretira se samo kao još jedan podatak koji naučnika usmerava dalje ka odgovoru. Upravo je ovaj pristup greškama poželjan i kod nas. Jer dokazivanje da je hipoteza pogrešna je korisno koliko i dokazivanje da je hipoteza tačna, jer se usput nešto nauči.

Tako da na greške gledamo pozitivno. One su znak da učimo, razvijamo se i izlazimo iz zone komfora, jer ako ne grešimo to znači da igramo na sigurno, nismo ambiciozni i ne rizikujemo.

Zato mi u Infostudu slavimo i greške, ne samo uspehe – da bismo dobro upamtili naučeno i nastavili dalje u novom pravcu. Jedine greške koje ne tolerišemo su one iz bahatosti i nemara.

Ilustrator: Jelena Kosovac Savić

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje