Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Инфостуд и породица

Као компанија, трудимо се да препознамо све кључне моменте у животу човека, као и начине на које можемо да пружимо подршку.

У оквиру бенефиција које имамо за запослене, велика пажња се поклања томе да се креира амбијент у коме свако може да пронађе најбољи баланс за себе, без обзира у којој животној фази се налази. Идеја јесте да препознамо све кључне моменте у животу човека, где ми можемо да пружимо подршку. Оно што се до сада показало као доста важно, можда чак и најважније, јесте рођење детета. У том циљу, развили смо сет бенефиција за родитеље:

-Субвенције за јаслице

-Финансијска помоћ по рођењу детета

-Десет радних дана за очеве када добију бебу, уместо законом прописаних пет

-Слободан дан за полазак детета у први разред

Соња Ћетковић, директорка Инфостудових сајтова за запошљавање, каже да њој више од конкретних бенефиција значи подршка компаније коју родитељи добијају да ускладе та два животна поља. „Овде постоји један сет ненаписаних правила која мени као родитељу још и више значе. А то је разумевање компаније за све оне свакодневне проблеме и изазове које имамо као родитељи, да ускладимо свој посао са приватним и породичним животом.“

Можда је подршка породици нешто што иде по аутоматизму, будући да је Инфостуд настао као породична компанија, која је кроз 20 година порасла у фирму са преко 200 запослених. Бранимир Гајић и Бранислава Гајић Станојевић, двоје од оснивача Инфостуда, су брат и сестра. „С једне стране, то је велика предност, јако добро се познајемо, имамо разне сличне ствари које носимо у себи. Са друге стране, јако смо разлличити, тако да је то терен за много љубави, слоге и заједничког рада, али и за мноооого конфликата онако како се дешавају кући када сте тинејџери ?“, прокоментарисала је Бранислава свој однос са братом.

Један део запослених је ту већ доста дуго, и њихове потребе у балансирању посла и живота ван радног времена су се промениле. „Имам срећу да радим у сектору са сада већ младим мајкама и лепо је посматрати како се остварују и на приватном плану, како себи осмишљавају животе какве желе да живе, и како то и поред радних обавеза успевају да постигну,“ каже Даниела Малатински, једна од мама из сектора рачуноводства.

„Баланс између пословног и приватног је јако лична ствар и током живота тас на ваги се помера. Улогу инфостуда највише видим у томе да човеку помогне да изабере приоритете у датом моменту“, каже Татјана Роквић, из људских ресурса.

Прва беба у Инфостуду рођена је 2009. године, а сада у тиму имамо 130 деце млађе од 12 година.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje