Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Infostud i porodica

Kao kompanija, trudimo se da prepoznamo sve ključne momente u životu čoveka, kao i načine na koje možemo da pružimo podršku.

U okviru beneficija koje imamo za zaposlene, velika pažnja se poklanja tome da se kreira ambijent u kome svako može da pronađe najbolji balans za sebe, bez obzira u kojoj životnoj fazi se nalazi. Ideja jeste da prepoznamo sve ključne momente u životu čoveka, gde mi možemo da pružimo podršku. Ono što se do sada pokazalo kao dosta važno, možda čak i najvažnije, jeste rođenje deteta. U tom cilju, razvili smo set beneficija za roditelje:

-Subvencije za jaslice

-Finansijska pomoć po rođenju deteta

-Deset radnih dana za očeve kada dobiju bebu, umesto zakonom propisanih pet

-Slobodan dan za polazak deteta u prvi razred

Sonja Ćetković, direktorka Infostudovih sajtova za zapošljavanje, kaže da njoj više od konkretnih beneficija znači podrška kompanije koju roditelji dobijaju da usklade ta dva životna polja. „Ovde postoji jedan set nenapisanih pravila koja meni kao roditelju još i više znače. A to je razumevanje kompanije za sve one svakodnevne probleme i izazove koje imamo kao roditelji, da uskladimo svoj posao sa privatnim i porodičnim životom.“

Možda je podrška porodici nešto što ide po automatizmu, budući da je Infostud nastao kao porodična kompanija, koja je kroz 20 godina porasla u firmu sa preko 200 zaposlenih. Branimir Gajić i Branislava Gajić Stanojević, dvoje od osnivača Infostuda, su brat i sestra. „S jedne strane, to je velika prednost, jako dobro se poznajemo, imamo razne slične stvari koje nosimo u sebi. Sa druge strane, jako smo razlličiti, tako da je to teren za mnogo ljubavi, sloge i zajedničkog rada, ali i za mnoooogo konflikata onako kako se dešavaju kući kada ste tinejdžeri ?“, prokomentarisala je Branislava svoj odnos sa bratom.

Jedan deo zaposlenih je tu već dosta dugo, i njihove potrebe u balansiranju posla i života van radnog vremena su se promenile. „Imam sreću da radim u sektoru sa sada već mladim majkama i lepo je posmatrati kako se ostvaruju i na privatnom planu, kako sebi osmišljavaju živote kakve žele da žive, i kako to i pored radnih obaveza uspevaju da postignu,“ kaže Daniela Malatinski, jedna od mama iz sektora računovodstva.

„Balans između poslovnog i privatnog je jako lična stvar i tokom života tas na vagi se pomera. Ulogu infostuda najviše vidim u tome da čoveku pomogne da izabere prioritete u datom momentu“, kaže Tatjana Rokvić, iz ljudskih resursa.

Prva beba u Infostudu rođena je 2009. godine, a sada u timu imamo 130 dece mlađe od 12 godina.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje