Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Интервју са директорком – Бранислава Гајић Станојевић

Ми превасходно тражимо квалитетне људе – у смислу здравих и конструктивних ставова према животу, послу и према другим људима и онда их обучавамо да што боље обављају посао који је нама у Инфостуду потребно обавити. Такође, неопходно је да добијемо особу која уме логички да размишља, која преиспитује ствари и која се не боји рада. Јер ми радимо много и постављамо високе критеријуме квалитета.

Који су кадрови најтраженији у Вашој компанији и како обично изгледа процес селекције кандидата?

Инфостуд тражи људе различитих профила, већ у зависности од тога ком сектору је у одређеном периоду потребно „појачање“ у виду нових људи. То могу бити продавци, запослени у администрацији, особе за рад на пројектима, у маркетингу, односима са јавношћу, ИТ-у… На нашу радост, флуктуација људи у фирми је врло ниска тако да људе најчешће запошљавамо због ширења обима посла, а ређе због замене запослених који одлазе из фирме.

Процес селекције зависи од профила особе коју тражимо и радне позиције, али су ту увек присутни тестови, као и неколико нивоа интервјуа, како бисмо се уверили да смо заиста нашли особу која ће нам одговарати и којој ми одговарамо. Овај процес обично траје око месец дана од дана затварања конкурса за посао.

Шта су за Вас пресудни фактори у одабиру запослених?

Ми превасходно тражимо квалитетне људе – у смислу здравих и конструктивних ставова према животу, послу и према другим људима и онда их обучавамо да што боље обављају посао који је нама у Инфостуду потребно обавити. Такође, неопходно је да добијемо особу која уме логички да размишља, која преиспитује ствари и која се не боји рада. Јер ми радимо много и постављамо високе критеријуме квалитета.

Наравно, за одређене позиције се у већој мери траже већ развијене професионалне вештине и радно искуство, а за неке позиције је то од мањег значаја у старту. Но, у оба случаја тражимо да особа буде спремна на то да увек учи и унапређује се.

Шта се дешава са кандидатима који нису прошли процес селекције?

Кандидате за посао увек обавештавамо о резултатима конкурса, било да су прошли у следећи ниво селекције или нису. Сматрамо да је ово коректно са стране послодавца и да сваки кандидат заслужује да буде обавештен о статусу своје пријаве. При томе, особе које нису примљене за посао, али које су оставиле добар утисак на нас или мислимо да су можда добре за неку другу радну позицију, обавестимо о томе. И онда њихову биографију чувамо за случај да се отвори радно место које ће бити одговарајуће за њих.

Какве могућности обуке, усавршавања и напредовања имају ваши запослени?

За нас у Инфостуду је јако битно да не долазимо мрзовољни на посао и зато негујемо добру атмосферу и позитивну енергију. Из истог разлога нам је битно и да се сви чланови уклопе у тим и да се осећају добро у нашем друштво, као и сви остали у њиховом.

Осим тога, људима у свом тиму пружамо:

  • стицање искуства у раду у групи Инфостудових сајтова, највећој домаћој Интернет групацији и једној од пет најпосећенијих домаћих Интернет мрежа
  • рад у тиму младих професионалаца и у атмосфери вођеној оптимизмом
  • обуку и усавршавање у складу са радном позицијом и личним потенцијалима
  • могућност напредовања особа које постижу високе резултате, а у складу са потребама развоја фирме и
  • друге ситне угођаје које можемо да приуштимо.

Оно што НЕ нудимо је: велике паре на брзину, време за ленчарење, простор за „одрађивање“ посла, фотеље, авионе, камионе…

Какав је ваш систем каријерног вођења и процене рада запослених?

Трудимо се да у што већој мери негујемо отворену комуникацију и стављамо запосленима до знања да смо ту за њихове коментаре и проблеме и да је до људи на управљачким позицијама лако доћи. Без тога бисмо „окоштали“ у неки хладан, безличан и недовољно продуктиван систем. Такође, пратимо професионални развој сваког запосленог и сматрамо да је за тај развој одговоран како сам запослени, тако и његов надређени који треба да га води кроз процес грађења каријере. У складу са тим, у Инфостуду негујемо честе неформалне разговоре на ову тему, али и периодичне формалне процене радне успешности. С тим да ове процене нису замишљене као једносмерни ток информација од надређеног ка запосленима, него као отворени разговор који за циљ има побољшање услова и резултата рада како запосленог, тако и његовог надређеног и целог тима.

Да ли користите услуге ХР агенција?

С обзиром на преко 100 запослених, Инфостуд има сопствени ХР сектор који заједно са менаџментом брине о људима и развоју људских ресурса, с тим да по потреби користимо ХР консултанте или специфичне услуге агенција.

Који су највећи изазови у управљању људским потенцијалима у Вашој компанији?

Највећи изазови су брз раст компаније и чињеница да дан има само 24 сата.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje