Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Лекар – Систем администратор

У медицини, лаици размишљају о симптомима, а лекари о патологији. То је разлика између гледања само онога како се комплексан дистрибуиран систем у контакту са спољашњим светом понаша и размишља о томе шта га погони.

У медицини, лаици размишљају о симптомима, а лекари о патологији. То је разлика између гледања само онога како се комплексан дистрибуиран систем у контакту са спољашњим светом понаша и размишља о томе шта га погони.

Сви ми то радимо, а ја сам имао ту срећу да сам се нашао у окружењу у ком могу потпуно употребити начин размишљања за који сам обучаван. Све су то аутономни системи који размењују информације, биле то ћелије, били сервери.

Прелаз из медицине у системску администрацију вероватно привлачи пажњу, иако је потпуно нормална ствар. Не могу сад конкретно да пронађем ауторитативни извор, али речено нам је у школи да само три четвртине лекара заправо лечи људе. Других 15-20 процената продаје лекове и медицинска средства, а од остатка највише је систем администратора. Вероватно због синергије.

Прелажење из јавног у приватни сектор је за мене био много већи и озбиљнији изазов. Морао сам да научим да користим нове и необичне речи (попут „синергија“) и да научим да се понашам на нови и неочекивани начин (будем одбијен, што је приличан изазов након оне дипломе). Срећом, имао сам – синергистична – знања и вештине; битније: прионуо сам од првог дана на своју интеграцију у постојећи систем. Мислим да је ово први (а и последњи) пут у Инфостуду да конкретно референцирам своју прошлост – у свим другим ситуацијама је најбитније пронаћи ситна подручја заједничког деловања и попунити их.

У животу успевају они који се труде, а ми то и радимо. Лакше је постићи циљ ако разлучујете битно. Срећа да су мене месецима и годинама тренирали да не срљам у закључке већ увек почнем од „велике слике“. Тако могу да пратим у стопу колеге који раде са продукцијским серверима скоро онолико дуго колико ја радим са Линуxом. Неки пут их и престигнем, што није до школе већ суве вежбе. Кроз све то, чекам прилику и прави изазов да применим језгро компетенције стечене у школи: анализу међусобно спојених повратних петљи.

После свега овога, рекао бих да је најефективније фокусирати се на оно што ћете донети у тим: истрајност, стручност и решења која раде попут Докса сатова, иако никоме можда није најјасније како сте дошли до њих, а нико неће ни да их мења јер су тако…специјална и посебна. Скоро као пахуљуце снега.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje