Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Послови иза огласа

Каква је ситуација у бекстејџу наших водећих сајтова који имају вишемилионску посету и које сте макар једном отворили у свом претраживачу? Желимо да вам представимо тимове који буквално праве магију, да вам приближимо процесе и визију која стоји иза сваког нашег корака. Почињемо са нашим најстаријим и највећим бизнисом, послови.инфостуд.цом, и откривамо вам шта је све потребно да би један оглас за посао угледао светлост дана.

У Инфостуд групи се трудимо да нашим корисницима будемо дигитални животни сапутници и ту смо за њих када треба да реше битна животна питања, као што су запослење, куповина стана или аутомобила. Све док платформе функционишу одлично, нико од корисника заправо не промишља о томе ко стоји иза свега тога и како ствари заправо раде иза кулиса.

Због тога смо решили да вам откријемо тајну каква је ситуација у бекстејџу наших водећих сајтова који имају вишемилионску посету и које сте и ви макар једном отворили у свом претраживачу. Ј Желимо да вам представимо тимове који буквално праве магију, да вам приближимо процесе и визију која стоји иза сваког нашег корака.

Како настаје оглас за посао?

Када одете на сајт Послови.инфостуд.цом, који је наш најстарији и највећи бизнис (који се често идентификује са Инфостудом ?), као кључне ставке у претрази ви видите назив позиције, место запослења и рок конкурисања, а кликом на интересантну позицију отвори се текст огласа са опцијом за конкурисање.

То је једноставно зар не? Ухххххх, па не 😀

Знамо да мислите да је то неколико кликова мишем и „пуфф“… оглас је на сајту!

Најкраћи одговор је НЕ!

Оглас је бебица три одељења: продаје, администрације и корисничке подршке.

Свима нам је баш стало до ње Ј и много се трудимо да је изведемо на прави пут, од послодавца до потенцијалног запосленог.

У нашем огласном одељењу ради осморо врло ужурбаних људи. Зашто ужурбаних? Па сваког дана, у 14х у њиховом делу канцеларије изгледа као да се снима сцена Вука са Вол Стрита, нико не виче „купи!“ или „продај!“ али дешава се нешто подједнако интересантно, пресек огласа који морају да се нађу сутра на сајту. Ако ико и даље носи механички сат, по њима може да га навије, јер постоји чак и интерно такмичење ко ће први повикати два сатаааааа! Оно што њихов посао чини још узбудљивијим је то што не могу да предвиде колико огласа ће морати да администрирају, а све што дође, наш осмочлани дреам теам треба да постави на сајт.

Сваки оглас се детаљно проверава, од словних грешака, па до садржаја. Ако нам се неки од услова послодавца учини потенцијално дискриминаторским, консултујемо правну службу, која даје даље смернице.

Да се разумемо, читав процес путем којег послодавци поручују огласе је прилично аутоматизован, попуни се формулар и то је то… АЛИ! Дешава се да приликом попуњавања негде запне, или клијенти имају нејасноће. Тада на сцену ступа наша корисничка подршка. Они наш сајт познају боље него ви свој џеп, и тада су они ту да помогну у свему, ако треба да се ресетује шифра, попуни формулар или да просто пруже подршку ако постоји било каквих нејасноћа око регистрације. Иако њихови телефони, чет и мејлови константно горе, они успевају да остану хладне главе и на свако питање одговарају стрпљиво и љубазно, дакле ово је екипа челичних живаца и много кул људи :Д

Уколико послодавци имају дилему који тип огласа да изаберу, примера ради, бренд, стандард или премиум, тада у причу ускачу наши продајни саветници, који тачно знају који тип огласа је најбољи за одређену позицију. Бије их глас да су баш вешти преговарачи, али они нису тип људи који ће у „пустињи да продају песак“, нити желе то да буду, иако је ужурбано као на Вол Стриту, ми ипак нисмо таква компанија. И то је супер, јер клијенти имају огромно поверење у препоруку наших саветника.

Ако послодавац изрази жељу да му се направи темплејт премиум или бренд огласа укључују се и наши дизајнери, који креирају посебан темплејт по жељи клијената.

Када пустимо оглас, наш маркетинг сектор се побрине да се он појави на екрану правих кандидата. Они константно промишљају о профиллима идеалне особе до које оглас треба да стигне, затим и чине све да оглас пронађе људе са искуством и интересовањима специфичним баш за ту позицију. Много труда улажемо у то да повежемо послодавце са идеалним кандидатима.

Али не иде увек све глатко…

Дешавају се багови у администрацији, них прослеђујемо нашим колегама из тима развоја, првој линији одбране, а онда то даље решава наш ИТ тим. Некада се дешава нестанак струје или интернета, понекад се дешава да сајт не ради, нешто се поправља или је искочило из колосека. Тада нам остаје само стрпљење.

Има баш пуно поља за попуњавање, а огласе постављају људи и деси се да неко од нас погреши. Свака грешка је врло видљива и може да се исправи, али битно је да одмах реагујемо.

Развој и ИТ – мотор који покреће систем

Међутим, ако ико помисли да се ИТ и развој баве само исправљањем багова, грдно, грдно се вара. Они раде мноооого више од тога. Цео процес је посвећен томе да сајт буде најоптималнији за коришћење – развојни тим ради истраживања – тестирају и осмишљавајху различита решења за проблеме бизниса и корисника, гледају да су увек корак испред тога што кандидати и послодавци желе.

На уму увек имају оптимизованост платформе и њихов рад даје додатну комплексност процесу, јер постављање огласа није само административни посао, већ се улажу значајни ресурси како би се он развијао и био прилагођен корисницима, унапређују га и усавршавају.

Као што можете да видите, иза огласа који делује као најједноставнија ствар, стоји велики број тимова који озбиљно раде на томе да имамо најбољи могући производ на тржишту који повезује послодавце са релевантним кандидатима.

Пре овог текста, да вас је неко питао колико људи треба да се постави један оглас, шта би био ваш одговор? ?

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje