Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Приче стипендиста: Стефан Станић ВТШ

Поздрав свима, моје име је Стефан Станић. Моја прича почиње пријављивањем на конкурс за стипендију у Инфостуду, за који сам чуо док сам студирао на Високој техничкој школи струковних студија у Суботици.

Поздрав свима, моје име је Стефан Станић. Моја прича почиње пријављивањем на конкурс за стипендију у Инфостуду, за који сам чуо док сам студирао на Високој техничкој школи струковних студија у Суботици. Након пријаве, био сам позван на тест задатак, који је био веома занимљив за решавање. Прошао сам у ужи круг, након чега сам позван на кратак разговор где смо причали о мојој мотивацији према каријери коју сам изабрао, на чему сам до сада радио кроз школовање и који су неки од замиљивих пројеката на које сам поносан.

На самом разговору је била једна особа из људских ресурса као и један програмер. Ово је био први прави интервју на којем сам био и иако се у почетку чинио мало застрашујући ? убрзо сам се опустио и стварно је било лепо искуство које сматрам веома корисним за моју будућу каријеру. Када су ми јавили да сам одабран као један од стипендиста, срећније вести нисам могао да чујем. После пар дана сам дошао на свечано потписивање уговора о стипендији и званично постао стипендиста Инфостуд-а.

Сам процес селекције је био интересантан и није се по много тога разликовао од самог процеса запошљавања у Инфостуду, што је велико искуство само по себи. Кроз сам процес сам научио доста о томе како то изгледа селекција у једној озбиљној ИТ фирми. После тога почео сам да долазим три пута недељно на праксу где сам радио у сјајном тиму, добијао реалне занимљиве и изазовне задатке, које сам касније могао да видим чак и на сајту. Ту сам научио доста о самом начину долажења до решења комплексних задатака, као и проширењу мојих програмерских способности. Након завршетка моје стипендије на моје велико задовољство понуђен ми је посао у Инфостуду, где сам постао равноправни члан тима и дефинитвно је вредело труда који је уложен.

Ово је сјајно искуство како изгледа проћи кроз један процес селекције, као и прилика да се искуси како је то радити у великој ИТ фирми са сјајним колегама и у сјајном тиму. Дефитивно мислим да је допринело мојој каријери као програмеру. Учио сам од искусних колега, и покушао да упијем што више информација.

Пријавите се, ко зна можда у скоријој будућности будемо колеге!

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje