Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Sa planinskih vrhova u Infostud

Andor Luhović, inženjer zaštite životne sredine, e-preduzetnik i alpinista. I još? Marketing menadžer na sajtu 4zida.rs, najmlađoj Infostudovoj bebi.

Andor Luhović, inženjer zaštite životne sredine, e-preduzetnik i alpinista. I još? Marketing menadžer na sajtu 4zida.rs, najmlađoj Infostudovoj bebi.

Postao planinar: sa šest godina, zahvaljujući svojoj babi.

Gde se sve popeo: na glavu svim zagađivačima životne sredine koje je prozvao u TV emisiji „Zelena patrola“.

Khhm.. a sad stvarno gde se sve popeo: Kilimandžaro (Afrika), Barunce (7129m, Himalaji), Šišapangma (8027m, Himalaji), Mont Everest (stigao do visine 8350m, Himalaji).

Zahvalan je: što se vratio iz zone smrti Mont Everesta.

Otkad je u Infostud grupi: kada je prvi put konkurisao, prošao je… al’ zamalo. Iz drugog pokušaja, postao je deo tima 4zida.rs u aprilu 2017.

Šta se desilo između prvog i drugog konkurisanja za posao u Infostudu: završio je Startup akademiju, dobio investiciju međunarodnog fonda za svoj startap, napravio mobilnu aplikaciju za planinare, izašao iz svega toga.

Pitali smo ga: Dobro, de, Andore, zašto Infostud grupa i kakve veze to ima sa planinarenjem?

Od malena su me učili da među penjačima mora da postoji visok nivo poverenja, kako bi se došlo do vrha. Sve se radi timski, uloge su podeljene i svi pomažu da i poslednji alpinista stigne do vrha. U tom smislu, Infostudove vrednosti i pristup ljudima su jako povezani sa iskustvom koje sam stekao kao alpinista i sa mojim ličnim vrednostima.

Druga slična stvar jeste da je u biznisu, kao i na planini, neophodno promišljanje unapred. To nisu kratki sprintovi već ozbiljni maratoni koji traže dosta planiranja i kvalitetnu realizaciju. Osim toga, važno je realno sagledati situaciju i odabrati dobar tim koji će biti sinhronizovan na putu do vrha.

Ipak, planina je nepredvidiva, kao i tržište na kom radimo. Koliko god dobro planirali i dali sve od sebe, dešava se da do vrha ne dođemo. Ali to nije jedini cilj kome težimo. Ako damo sve od sebe, uspeh je i sam pokušaj jer je važno iskustvo koje si stekao penjući se. Vrh i boravak na njemu je samo trenutak, dok je uspon taj koji razvija svakog alpinistu.

Tako je u prirodi, ali i u Infostud grupi. Mnogo projekata, u nekima od njih smo prvi put i puno je nepoznanica. Koliko god dobro planirali, dešava se da ipak shvatimo da nismo uradili pravu stvar ili je nismo uradili u pravo vreme. Tada završavamo projekat iskusniji zbog svega što smo naučili, da se te greške ne ponove.

Iako se vrh najčešće ne vidi iz doline, treba verovati, boriti se i ne odustati. Ako veruješ u ono što radiš i ljudima sa kojima radiš, gotovo sigurno ćeš naći put do gore i razviti svoju zastavu. ?

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje