Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Šta je to baner?

Ako je tvoj odgovor na neko od ovih pitanja “pojma nemam”, nemoj da se uplašiš. Ja nisam znala odgovor ni na jedno, i evo me srećno zaposlene u odeljenju za prodaju oglasnog prostora na sajtovima Infostud grupe, ili skraćeno, opšteprihvaćeno, u Banerima .

Šta je to Baner?

A šta je CTR, viability, ciljna grupa, capping, CPM, DSP, DMP, CCP…??

Ako je tvoj odgovor na neko od ovih pitanja “pojma nemam”, nemoj da se uplašiš. Ja nisam znala odgovor ni na jedno, i evo me srećno zaposlene u odeljenju za prodaju oglasnog prostora na sajtovima Infostud grupe, ili skraćeno, opšteprihvaćeno, u Banerima ?. Trenutno smo u potrazi za još jednim kolegom, ako si zainteresovan, pogledaj da li je ovo pravi posao za tebe.

Naše odeljenje se sastoji od razvoja i prodaje, koja je dodatno razgranata na direktnu i agencijsku. Ja sam jedan od predstavnika direktne prodaje, i evo kako izgleda jedan moj radni dan, ili bolje rečeno nedelja.

Svaki dan nam počinje timskim petominutnim sastankom na kome se veoma kratko dogovaramo i usklađujemo oko dnevnih aktivnosti. Posle toga sledi zajednička kafica i doručak u kantini gde se družimo sa ostalim kolegama.

Nakon razbuđivanja, bacamo se na dnevne aktivnosti.

Jednom nedeljno obavezno zakazujemo sastanke sa klijentima koji su uglavnom u Beogradu. Oni su nam bitni, kako bismo se bolje upoznali sa potrebama klijenata i u skladu sa tim odabrali odgovarajuću uslugu za isticanje proizvoda, usluge ili brenda. Trudimo se da sa njima razvijemo iskrene prijateljske odnose, te se naše radno mesto ne zove bez razloga prodajni savetnik ?.

Osim održavanja i brige o postojećim, važna nam je i akvizicija novih klijenata, te na dnevnom nivou pratimo trendove oglašavanja u Srbiji (ali i van granica naše zemlje) kako bi došli do novih ideja i klijenata koji sigurno imaju interesa da se prikažu na sajtovima Infostud grupe. U skladu sa ovim praćenjem, pozivamo klijente i predstavljmo im naše sajtove i (što je još važnije) posetioce naših sajtova. Nakon toga usledi kreiranje media plana (plana realizacije kampanje kroz naše portale) i ubrzo nakon toga se kampanja (baner ?) zavrti na našim sajtovima.

Osim toga, na nedeljnom nivou pratimo i razne statistike koje nam olakšavaju određivanje fokusa. Brojke nam pokazuju u kom smeru treba da se krećemo i čime treba detaljnije da se pozabavimo u predstojećem periodu. Kada se radi sa brojevima, bitno je ostati fokusiran, te nam se dešava da svi u timu stavimo slušalice i uživamo u notama koje su nam bliske. Nema osuđivanja, u timu ima i Silvana i Nirvana (ne bih se deklarisala) ?.

Pored osnovnih aktivnosti, vrlo često komuniciramo sa ostalim biznisima unutar grupacije, kao što su Polovni automobili, Poslovi Infostud, 4Zida i drugi, pri čemu usklađujemo naše potrebe sa njihovim. Usklađujemo se i timski na mnoštvu sastanaka jer mnoge odluke volimo da donesemo zajedno.

Ovo prethodno pomenuto ZAJEDNO je nešto što ja smatram najlepšim i najvažnijim delom rada kao prodajni savetnik u odeljenju za prodaju reklamnog prostora. Pisala sam o svom danu, pa ne bi bilo fer da ne pomenem silno smejanje u pauzama, konsultacije, pregovore i zajednička planiranja.

Trudimo se da funkcionišemo kao jedna lepa celina, pa nas nije teško nazvati jednom rečju – baneri.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje