Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Шта је то банер?

Ако је твој одговор на неко од ових питања “појма немам”, немој да се уплашиш. Ја нисам знала одговор ни на једно, и ево ме срећно запослене у одељењу за продају огласног простора на сајтовима Инфостуд групе, или скраћено, општеприхваћено, у Банерима .

Шта је то Банер?

А шта је CTR, viability, циљна група, capping, CPM, DSP, DMP, CCP…??

Ако је твој одговор на неко од ових питања “појма немам”, немој да се уплашиш. Ја нисам знала одговор ни на једно, и ево ме срећно запослене у одељењу за продају огласног простора на сајтовима Инфостуд групе, или скраћено, општеприхваћено, у Банерима ?. Тренутно смо у потрази за још једним колегом, ако си заинтересован, погледај да ли је ово прави посао за тебе.

Наше одељење се састоји од развоја и продаје, која је додатно разграната на директну и агенцијску. Ја сам један од представника директне продаје, и ево како изгледа један мој радни дан, или боље речено недеља.

Сваки дан нам почиње тимским петоминутним састанком на коме се веома кратко договарамо и усклађујемо око дневних активности. После тога следи заједничка кафица и доручак у кантини где се дружимо са осталим колегама.

Након разбуђивања, бацамо се на дневне активности.

Једном недељно обавезно заказујемо састанке са клијентима који су углавном у Београду. Они су нам битни, како бисмо се боље упознали са потребама клијената и у складу са тим одабрали одговарајућу услугу за истицање производа, услуге или бренда. Трудимо се да са њима развијемо искрене пријатељске односе, те се наше радно место не зове без разлога продајни саветник ?.

Осим одржавања и бриге о постојећим, важна нам је и аквизиција нових клијената, те на дневном нивоу пратимо трендове оглашавања у Србији (али и ван граница наше земље) како би дошли до нових идеја и клијената који сигурно имају интереса да се прикажу на сајтовима Инфостуд групе. У складу са овим праћењем, позивамо клијенте и представљмо им наше сајтове и (што је још важније) посетиоце наших сајтова. Након тога уследи креирање медиа плана (плана реализације кампање кроз наше портале) и убрзо након тога се кампања (банер ?) заврти на нашим сајтовима.

Осим тога, на недељном нивоу пратимо и разне статистике које нам олакшавају одређивање фокуса. Бројке нам показују у ком смеру треба да се крећемо и чиме треба детаљније да се позабавимо у предстојећем периоду. Када се ради са бројевима, битно је остати фокусиран, те нам се дешава да сви у тиму ставимо слушалице и уживамо у нотама које су нам блиске. Нема осуђивања, у тиму има и Силвана и Нирвана (не бих се декларисала) ?.

Поред основних активности, врло често комуницирамо са осталим бизнисима унутар групације, као што су Половни аутомобили, Послови Инфостуд, 4Зида и други, при чему усклађујемо наше потребе са њиховим. Усклађујемо се и тимски на мноштву састанака јер многе одлуке волимо да донесемо заједно.

Ово претходно поменуто ЗАЈЕДНО је нешто што ја сматрам најлепшим и најважнијим делом рада као продајни саветник у одељењу за продају рекламног простора. Писала сам о свом дану, па не би било фер да не поменем силно смејање у паузама, консултације, преговоре и заједничка планирања.

Трудимо се да функционишемо као једна лепа целина, па нас није тешко назвати једном речју – банери.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje