Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Unapred sam ljubomoran na novog šefa IPG-a, iako jedva čekam da ga upoznam

Goran Glogovac Glo, šef Internet prodaje guma, odlazi u nove avanture u okviru Infostud grupe, a nasledniku ostavlja, kako kaže, najbolji gumarski tim na svetu, i izazovan biznis sa vrtoglavim rastom

Poslednje dane na mestu prvog čoveka među gumarima, ovih dana odbrojava Goran Glogovac, naš Glo, ? koji se sprema da pređe na čelo jedne potpuno nove Infostudove avanture. A mi tražimo novog šefa Internet prodaje guma, koji će imati priliku da nasledi sve lepote i izazove ovog posla, ostavi lični pečat i doprinese još boljem pozicioniranju IPG-a na e-komerc tržištu Srbije.

Šta Glo ima da kaže svom nasledniku?

-Prvu gumu smo prodali online 1. aprila 2009. i to smatramo za rođendan Internet prodaje guma. Šaljiv datum, ali ozbiljna priča. Danas je IPG jedan od najperspektivnijih biznisa IS grupe, kao predvodnik e-komerc niše sajtova.

Pre desetak godina kada smo počinjali, dropshipping, tj. prodaja robe bez sopstvenog magacina bila je generalo posmatrana kao nesigurna kupovina za krajnjeg potrošača. Naslovi u novinama tipa „Naručio kompjuter dobio ciglu“, bili su dodatno obeshrabrujući. Od totalnog nerazumevanja partnera i potrošača e-komerc dropshipping modela do danas, prevalili smo veliki put.

U međuvremenu se tržište edukovalo, a i zakonodavac je prepoznao dropshipping model poslovanja i tako dodatno dao vetar u leđa ovom načinu poslovanja. Korona je spletom nesrećnih okolnosti ubrzala kompletnu digitalizaciju trgovine i poslovanja, kada smo videli da mnogo toga može da se završi online.

Gde je IPG danas?

Ključne stvari na kojima smo rasli svode se na dva saveta. Prvo, sve ponavljajuće radnje se moraju automatizovati kad-tad. Pre 10 god meni je za jednu mejl ponudu bilo potrebno između 20 i 30 min, a sada mi je potrebno 30 sekundi. Neki procesi su se sto puta ubrzali. I drugi, da je učenje iz grešaka najbolja škola, ali se plaća najskuplja školarina. ? Imali smo lutanja, uspona i padova, ali smo uhvatili dobar pravac. U ovom momentu imamo velike stope rasta, po našoj proceni svaka četrdeseta novokupljena guma u srbiji dolazi od nas. Samo u maju tekuće godine smo imali prodaju kao tokom cele 2015.

Šta bi poručio svom nasledniku?

Lepo je što rastemo, a pri tome znamo koliko smo nesavršeni i koliko još posla stoji pred nama.

I poručio bih mu da sam unapred ljubomoran na njega (ha-ha), zato što ostavljam najbolji tim u gumarskom svetu. Prepuštam mu i partnere, sa kojima nismo delili samo poslovne ugovore, nego i uspehe i izazove.

Biće momenata uspeha, ali biće i izazova, biće dinamično, neće uvek sve ići glatko i postoji veliki put koji još treba da se pređe. Jedva čekam da te upoznam i podelim sa tobom sve što sam tokom ovih sjajnih deset godina naučio.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje