Priče iz Inspira grupe

Upoznaj naš tim. Ovo su priče naših zaposlenih.

Унапред сам љубоморан на новог шефа ИПГ-а, иако једва чекам да га упознам

  • Početna
  • Priče iz Inspira grupe
  • Унапред сам љубоморан на новог шефа ИПГ-а, иако једва чекам да га упознам

Горан Глоговац Гло, шеф Интернет продаје гума, одлази у нове авантуре у оквиру Инфостуд групе, а наследнику оставља, како каже, најбољи гумарски тим на свету, и изазован бизнис са вртоглавим растом

Последње дане на месту првог човека међу гумарима, ових дана одбројава Горан Глоговац, наш Гло, ? који се спрема да пређе на чело једне потпуно нове Инфостудове авантуре. А ми тражимо новог шефа Интернет продаје гума, који ће имати прилику да наследи све лепоте и изазове овог посла, остави лични печат и допринесе још бољем позиционирању ИПГ-а на е-комерц тржишту Србије.

Шта Гло има да каже свом наследнику?

-Прву гуму смо продали онлине 1. априла 2009. и то сматрамо за рођендан Интернет продаје гума. Шаљив датум, али озбиљна прича. Данас је ИПГ један од најперспективнијих бизниса ИС групе, као предводник е-комерц нише сајтова.

Пре десетак година када смо почињали, дропсхиппинг, тј. продаја робе без сопственог магацина била је генерало посматрана као несигурна куповина за крајњег потрошача. Наслови у новинама типа „Наручио компјутер добио циглу“, били су додатно обесхрабрујући. Од тоталног неразумевања партнера и потрошача е-комерц дропсхиппинг модела до данас, превалили смо велики пут.

У међувремену се тржиште едуковало, а и законодавац је препознао дропсхиппинг модел пословања и тако додатно дао ветар у леђа овом начину пословања. Корона је сплетом несрећних околности убрзала комплетну дигитализацију трговине и пословања, када смо видели да много тога може да се заврши онлине.

Где је ИПГ данас?

Кључне ствари на којима смо расли своде се на два савета. Прво, све понављајуће радње се морају аутоматизовати кад-тад. Пре 10 год мени је за једну мејл понуду било потребно између 20 и 30 мин, а сада ми је потребно 30 секунди. Неки процеси су се сто пута убрзали. И други, да је учење из грешака најбоља школа, али се плаћа најскупља школарина. ? Имали смо лутања, успона и падова, али смо ухватили добар правац. У овом моменту имамо велике стопе раста, по нашој процени свака четрдесета новокупљена гума у србији долази од нас. Само у мају текуће године смо имали продају као током целе 2015.

Шта би поручио свом наследнику?

Лепо је што растемо, а при томе знамо колико смо несавршени и колико још посла стоји пред нама.

И поручио бих му да сам унапред љубоморан на њега (ха-ха), зато што остављам најбољи тим у гумарском свету. Препуштам му и партнере, са којима нисмо делили само пословне уговоре, него и успехе и изазове.

Биће момената успеха, али биће и изазова, биће динамично, неће увек све ићи глатко и постоји велики пут који још треба да се пређе. Једва чекам да те упознам и поделим са тобом све што сам током ових сјајних десет година научио.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje