Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Проглашени Најбољи послодавци у 2008. години по мишљењу запослених

  • Početna
  • Vesti
  • Проглашени Најбољи послодавци у 2008. години по мишљењу запослених

На конкурс за титулу „Најбољи послодавац 2008“ пријавило се 57 компанија и учествовало преко 6300 људи. Сада је време да сазнате које су то компаније проглашене најбољим за прошлу годину.

Прво домаће истраживање о задовољству запослених у којем је учествовало 57 компанија и преко 6300 запослених из целе Србије, показало је да је Про Кредит банка, осим титуле „Најбољи послодавац 2008.године“ у категорији великих предузећа, добитник и још две главне награде – „Најбоље развојне могућности запослених“ и „Најбољи међуљудски односи“ у категорији великих предузећа. Међу великим предузећима друго место понела је компанија Кока Кола Хеленик Србија. Треће место у категорији „Најбољи послодавац у 2008. години“ због одличних резултата деле компаније Сосиете Генерали Банка Србија и Делта Реал Естате д.о.о. којој су запослени доделили и титулу послодавца са најбољим радним условима у 2008.години.

Најбољи послодавац у категорији малих и средњих предузећа је Рајн Мајн Цомпанy из Лознице која се бави производњом и дистрибуцијом грађевинских материјала. Запослени су овој компанији донели и титулу фирме са најбољим радним условима и најбољим међуљудским односима у категорији малих и средњих предузећа. Друго место у категорији „Најбољи послодавац у 2008. године“ и титулу послодаваца са најбољим развојним могућностима међу малим и средњим предузећима освојио је Мицрософт Софтwаре д.о.о. Треће место међу малим и средњим предузећима освојила је компанија Хахн + Колб д.о.о. из Београда која је водећи снабдевач алатима у области обраде метала, машинама и мерним инструментима.

Свечана додела награда одржана је 22. априла 2009. године у пословном клубу „Јелена“ у Београду, а победницима су их уручили државни секретар Министарстава економије и регионалног развоја Весна Арсић, државни секретар Министарства рада и социјалне политике Снежана Лакићевић Стојачић, представник Националне службе за запошљавање Саша Дулић, директорка Економист Медиа Групе Биљана Степановић и шеф сајта послови.инфостуд.цом Соња Кмезић. Главну награду Најбољем послодавцу 2008. године доделила је Бранислава Гајић, директорка компаније Инфостуд.

Циљ – поспешити комуникацију на релацији запослени – послодавац

На Инфостудов конкурс „Најбољи послодавац у 2008. години“ пријавило се 57 компанија које су својим запосленима омогућиле да процењују послодавце, односно оцене квалитет свог радног места, однос послодавца према њима или однос са колегама. За промену, сада су запослени били ти који су оцењивали своје послодавце, а циљ је био да се укаже послодавцима на добре ствари у фирми, али и ствари које би требало мењати како би били задовољнији својим послом.

Међу пријављенима тачно половину чинила су мала и средња предузећа до 100 запослених, трећину компаније од 100 до 500 запослених, 9% компаније до 1000 запослених и исти проценат компанија (9%) преко 1000 запослених.

Иначе, истраживање о задовољству запослених организовала је током неколико месеци компанија Инфостуд у сарадњи са Економист Медиа Групом, и спроведено је путем анонимне анкете коју су попуњавали запослени у компанијама и достављали Инфостуду на анализу. Све пријављене компаније биле су квалификоване за награде у четири категорије, а то су „Најбољи послодавац“, „Најбољи радни услови“, „Најбоље развојне могућности“ и „Најбољи међуљудски односи“ и то за велика и мала и средња предузећа. По завршетку истраживања свака компанија је добила детаљан извештај о задовољству својих запослених и анализу свог положаја како у односу на све остале учеснике, тако посебно и на индустрију којој припадају.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje