Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Proglašeni Najbolji poslodavci u 2008. godini po mišljenju zaposlenih

  • Početna
  • Vesti
  • Proglašeni Najbolji poslodavci u 2008. godini po mišljenju zaposlenih

Na konkurs za titulu „Najbolji poslodavac 2008“ prijavilo se 57 kompanija i učestvovalo preko 6300 ljudi. Sada je vreme da saznate koje su to kompanije proglašene najboljim za prošlu godinu.

Prvo domaće istraživanje o zadovoljstvu zaposlenih u kojem je učestvovalo 57 kompanija i preko 6300 zaposlenih iz cele Srbije, pokazalo je da je Pro Kredit banka, osim titule „Najbolji poslodavac 2008.godine“ u kategoriji velikih preduzeća, dobitnik i još dve glavne nagrade – „Najbolje razvojne mogućnosti zaposlenih“ i „Najbolji međuljudski odnosi“ u kategoriji velikih preduzeća. Među velikim preduzećima drugo mesto ponela je kompanija Koka Kola Helenik Srbija. Treće mesto u kategoriji „Najbolji poslodavac u 2008. godini“ zbog odličnih rezultata dele kompanije Sosiete Generali Banka Srbija i Delta Real Estate d.o.o. kojoj su zaposleni dodelili i titulu poslodavca sa najboljim radnim uslovima u 2008.godini.

Najbolji poslodavac u kategoriji malih i srednjih preduzeća je Rajn Majn Company iz Loznice koja se bavi proizvodnjom i distribucijom građevinskih materijala. Zaposleni su ovoj kompaniji doneli i titulu firme sa najboljim radnim uslovima i najboljim međuljudskim odnosima u kategoriji malih i srednjih preduzeća. Drugo mesto u kategoriji „Najbolji poslodavac u 2008. godine“ i titulu poslodavaca sa najboljim razvojnim mogućnostima među malim i srednjim preduzećima osvojio je Microsoft Software d.o.o. Treće mesto među malim i srednjim preduzećima osvojila je kompanija Hahn + Kolb d.o.o. iz Beograda koja je vodeći snabdevač alatima u oblasti obrade metala, mašinama i mernim instrumentima.

Svečana dodela nagrada održana je 22. aprila 2009. godine u poslovnom klubu „Jelena“ u Beogradu, a pobednicima su ih uručili državni sekretar Ministarstava ekonomije i regionalnog razvoja Vesna Arsić, državni sekretar Ministarstva rada i socijalne politike Snežana Lakićević Stojačić, predstavnik Nacionalne službe za zapošljavanje Saša Dulić, direktorka Ekonomist Media Grupe Biljana Stepanović i šef sajta poslovi.infostud.com Sonja Kmezić. Glavnu nagradu Najboljem poslodavcu 2008. godine dodelila je Branislava Gajić, direktorka kompanije Infostud.

Cilj – pospešiti komunikaciju na relaciji zaposleni – poslodavac

Na Infostudov konkurs „Najbolji poslodavac u 2008. godini“ prijavilo se 57 kompanija koje su svojim zaposlenima omogućile da procenjuju poslodavce, odnosno ocene kvalitet svog radnog mesta, odnos poslodavca prema njima ili odnos sa kolegama. Za promenu, sada su zaposleni bili ti koji su ocenjivali svoje poslodavce, a cilj je bio da se ukaže poslodavcima na dobre stvari u firmi, ali i stvari koje bi trebalo menjati kako bi bili zadovoljniji svojim poslom.

Među prijavljenima tačno polovinu činila su mala i srednja preduzeća do 100 zaposlenih, trećinu kompanije od 100 do 500 zaposlenih, 9% kompanije do 1000 zaposlenih i isti procenat kompanija (9%) preko 1000 zaposlenih.

Inače, istraživanje o zadovoljstvu zaposlenih organizovala je tokom nekoliko meseci kompanija Infostud u saradnji sa Ekonomist Media Grupom, i sprovedeno je putem anonimne ankete koju su popunjavali zaposleni u kompanijama i dostavljali Infostudu na analizu. Sve prijavljene kompanije bile su kvalifikovane za nagrade u četiri kategorije, a to su „Najbolji poslodavac“, „Najbolji radni uslovi“, „Najbolje razvojne mogućnosti“ i „Najbolji međuljudski odnosi“ i to za velika i mala i srednja preduzeća. Po završetku istraživanja svaka kompanija je dobila detaljan izveštaj o zadovoljstvu svojih zaposlenih i analizu svog položaja kako u odnosu na sve ostale učesnike, tako posebno i na industriju kojoj pripadaju.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje