Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Prva generacija učenika Politehničke škole pod mentorskom palicom Infostud grupe uspešno završila školovanje

  • Početna
  • Vesti
  • Prva generacija učenika Politehničke škole pod mentorskom palicom Infostud grupe uspešno završila školovanje

Prva generacija tehničara za digitalnu grafiku Politehničke škole u Subotici je u okviru dualnog obrazovanja podržanog od kompanija iz IT klastera Subotice, dobila svoje diplome.

Polaznici su provodili manje vremena u školskim klupama, a više u habu pod budnim okom mentora i edukatora iz subotičkih IT kompanija, među kojima je i Infostud grupa. Edukatori iz kompanija IT klastera Subotice u direktnom radu sa učenicima su uspeli da stvore tehničare spremne da se uključe u svet veb dizajna i programiranja.

Podsetimo, u oktobru 2020. godine je u Infostud HUB-u potpisan Ugovor o saradnji u dualnom obrazovanju između Politehničke škole iz Subotice i Infostud grupe, ispred Subotičkog IT klastera. Tada je u Politehničkoj školi iz Subotice bio otvoren novi obrazovni profil pod nazivom – Tehničar za digitalnu grafiku i internet oblikovanje, koji je bio organizovan po dualnom modelu, a prva generacija je sada uspešno završila svoje školovanje!

Infostud grupa je prepoznala potencijal i značaj dualnog obrazovanja, i odlučila da, zajedno sa ostalim subotičkim IT kompanijama, prenese srednjoškolcima svoje praktično znanje i veštine, kao i da im pruži priliku da upoznaju kulturu rada u našoj kompaniji.

Jedan od sertifikovanih edukatora ovog programa, Vojkan Milošević, senior web dizajner u našoj kompaniji, je iz prve ruke opisao kako je protekla saradnja sa učenicima i iskazao je svoje zadovoljstvo njihovim radom i krajnjim išodom školovanja: “Prva generacija učenika je uspešno završila školovanje! U tome nam je tehnologija dosta priskočila u pomoć kako je nastava bila organizovana i na daljinu. Iako je za sve to bilo izazovno, rekao bih da smo bili spremni jer je način rada bio organizovan po konceptu da svaki učenik ima priliku da radi kada i koliko može, a isto tako da i profesori uvek imaju pristup učeničkim radovima. Očekujem da će se u budućnosti sve više vrednovati upotrebna vrednost stečenog znanja, a rekao bih da je to već sada tako u IT industriji. U radu sa učenicima poklanjali smo veoma veliku pažnju praktičnom radu, tako da učenici iz škole izlaze spremni za zahtevno IT tržište rada. Učenici na praktičnoj nastavi u Infostudu su nam to i pokazali i od prvog dana su kreirali digitalna rešenja tako dobra kao da rade sa nama nekoliko meseci. Siguran sam da će se za ove mlade ljude čuti u IT krugovima!”

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje

Povezane vesti

Svemir kaže može: iskustvo naše studentkinje sa letnjeg programa na Kembridžu

Nikolija Bojković je studentkinja prve godine Elektrotehničkog fakulteta u Beo...

Pročitaj više