Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Прва генерација ученика Политехничке школе под менторском палицом Инфостуд групе успешно завршила школовање

  • Početna
  • Vesti
  • Прва генерација ученика Политехничке школе под менторском палицом Инфостуд групе успешно завршила школовање

Прва генерација техничара за дигиталну графику Политехничке школе у Суботици је у оквиру дуалног образовања подржаног од компанија из ИТ кластера Суботице, добила своје дипломе.

Полазници су проводили мање времена у школским клупама, а више у хабу под будним оком ментора и едукатора из суботичких ИТ компанија, међу којима је и Инфостуд група. Едукатори из компанија ИТ кластера Суботице у директном раду са ученицима су успели да створе техничаре спремне да се укључе у свет веб дизајна и програмирања.

Подсетимо, у октобру 2020. године је у Инфостуд ХУБ-у потписан Уговор о сарадњи у дуалном образовању између Политехничке школе из Суботице и Инфостуд групе, испред Суботичког ИТ кластера. Тада је у Политехничкој школи из Суботице био отворен нови образовни профил под називом – Техничар за дигиталну графику и интернет обликовање, који је био организован по дуалном моделу, а прва генерација је сада успешно завршила своје школовање!

Инфостуд група је препознала потенцијал и значај дуалног образовања, и одлучила да, заједно са осталим суботичким ИТ компанијама, пренесе средњошколцима своје практично знање и вештине, као и да им пружи прилику да упознају културу рада у нашој компанији.

Један од сертификованих едукатора овог програма, Војкан Милошевић, сениор wеб дизајнер у нашој компанији, је из прве руке описао како је протекла сарадња са ученицима и исказао је своје задовољство њиховим радом и крајњим ишодом школовања: “Прва генерација ученика је успешно завршила школовање! У томе нам је технологија доста прискочила у помоћ како је настава била организована и на даљину. Иако је за све то било изазовно, рекао бих да смо били спремни јер је начин рада био организован по концепту да сваки ученик има прилику да ради када и колико може, а исто тако да и професори увек имају приступ ученичким радовима. Очекујем да ће се у будућности све више вредновати употребна вредност стеченог знања, а рекао бих да је то већ сада тако у ИТ индустрији. У раду са ученицима поклањали смо веома велику пажњу практичном раду, тако да ученици из школе излазе спремни за захтевно ИТ тржиште рада. Ученици на практичној настави у Инфостуду су нам то и показали и од првог дана су креирали дигитална решења тако добра као да раде са нама неколико месеци. Сигуран сам да ће се за ове младе људе чути у ИТ круговима!”

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje

Povezane vesti

Свемир каже може: искуство наше студенткиње са летњег програма на Кембриџу

Николија Бојковић је студенткиња прве године Електротехничког факултета у Бео...

Прочитај више