Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Šesti regionalni online sajam ostvario rekordnu posetu

  • Početna
  • Vesti
  • Šesti regionalni online sajam ostvario rekordnu posetu

Nedavno završen šesti regionalni sajam zapošljavanja i obrazovanja Virtualni dani karijera i znanja koji je bio u znaku Y generacije, ove godine je zabeležio preko 250 000 poseta, što je rekordna poseta od 2010. godine kada je prvi put održan.

Nedavno završen šesti regionalni sajam zapošljavanja i obrzovanja Virtualni dani karijera i znanja, koji je bio u duhu generacije Y, ove godine je zabeležio preko 250 000 poseta, što je rekordna poseta od 2010. godine kada je prvi put održan.

Posetioci su imali priliku da apliciraju na više od 150 oglasa za slobodna radna mesta u Srbiji i da se informišu o obukama i kursevima bitnim za napredak u karijeri.

Ove godine se na sajmu predstavilo 17 poslodavaca i 6 edukativnih ustanova koji su sa posetiocima komunicirali i svakog dana i putem online chata servisa.

Tokom sajma održano je i 6 webinara na kojima su predstavnici raznih kompanija i priznati frilenseri delili svoja znanja iz oblasti edukacije i digitalnog poslodvanja. Na panel duskusijama održanim u prostorijama LINK group na kojoj su učestvovali poslodavci, predstavnici Ministarstva rada i prosvete, kao i istaknuti autori koji se bave tematikom obrazovanja i zapošljavanja, govorilo se o specifičnostima prilikom zapošljavanja generacije Y.

Za kandidate iz Srbije objavljeno je 150 oglasa za posao na koje je pristiglo oko 25 000 prijava. Oglasi su bili iz različitih oblasti kao što su IT, prodaja, administracija i računovodstvo, mašinstvo, građevina, ekonomija.

U potrazi za zaposlenima su bile sledeće kompanije: Nestle Adriatic S d.o.o, Lidl Supermarketi, Philip Morris International d.o.o., JT International AD Senta, Telenor d.o.o, Koncern Bambi a.d, Trizma, Cooper Tire & Rubber Company Serbia d.o.o, Lion Group, eFront, Ernst & Young d.o.o, Beograd Societe Generale Banka Srbija a.d, Orion Telekom d.o.o, Nelt Co d.o.o, Naftna industrija Srbije a.d. Novi Sad, UniCredit Bank Srbija a.d.

Osim ponuda za posao, programe obuka i kurseva su ponudili:Cotrugli Business School, Kursevi.com, Francuski institut u Srbiji – Campus France Serbie, Ambasada Kanade, Australian Trade Commission i LINK group d.o.o.

Sajam već šest godina zaredom organizuju vodeći portali za zapošljavanje iz regiona, iz Srbije Poslovi.infostud.com zajedno sa Infostudovim sajtom NajStudent.com, hrvatski Mojposao.net i Posao.ba iz BiH.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje