Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

У току су пријаве за 7. БизКод такмичење, интересовање студената никад веће

  • Početna
  • Vesti
  • У току су пријаве за 7. БизКод такмичење, интересовање студената никад веће

Хакатон који се дешава у организацији суботичке компаније Инспира група (некада Инфостуд) у сарадњи са Високом техничком школом струковних студија и Економским факултетом у Суботици, планиран је за 18. и 19. март 2023. године.

„Окупили смо се са истим ентузијазмом као и пре осам година да најавимо овај за све нас важан догађај”, изјавила је отварајући конференцију Тања Икић, директор за људске ресурсе и корпоративне комуникације у Инспира групи. Говорећи о важности пројекта за суботичке студенте истакла је да је преко 20 учесника током година добило прилику да добије посао у Инспира групи. С обзиром на то да такмичење траје 24 сата, тестирање сопствених, као и тимских граница у условима екстремних околности, изазов је са којим се такмичари сусрећу.

Говорећи о самом такмичењу, Нора Нешков, пројектни менаџер подсетила је да се такмичење састоји из два дела; БИЗ и КОД и функционише по принципу решавања задатог проблема, где ће се такмичари у периоду од 24 часа надметати у проналаску најбољег решења. Очекује се да студенти покажу креативост, иновативност, вештину комуникације, тимски и такмичарски дух, као и склоност ка самосталном истраживању. Тим треба да чине четири члана, а сваком тиму организатор ће доделити ментора.

Након завршетка 24 сата и краћег предаха, тимови презентују своје идејно решење стручном жирију који ће одабрати победнике.
Нора је позвала студенте да поднесу пријаве за такмичење до краја недеље, 26. фебруара у поноћ на сајту www.bizkod.rs.

Према речима проф. др Златка Човића, помоћника директора за односе са јавношћу и студентима, БизКод је био инспирација за увођење нових метода учења, односно наставе. Без обзира на то што је на ВТШ-у велики акценат на практичном и примењеном знању, оваква такмичења дају могућност студентима да себе тестирају у ситуацијама у којима нису имали раније прилику да се нађу.

Представник Економског факултета на хакатону доцент др Мирјана Марић, истиче да су студенти ЕФ-а са студијског програма пословна информатика, као и са студијског програма економија показали велико интересовање и ове, као и прошле године. Разлог овоме свакако јесте срдачност којом су представаици компаније угостили такмичаре, као и подршка ментора у изради пројектног задатка.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje