Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Video format propratnog pisma i aplikacija za poslodavce – dva pobednička projekta Bizkoda

  • Početna
  • Vesti
  • Video format propratnog pisma i aplikacija za poslodavce – dva pobednička projekta Bizkoda

U nešto izmenjenim uslovima, ove godine održano peto izdanje Bizkoda, studentskog takmičenja za programere i ekonomiste.

Iako je ovogodišnje takmičenje organizovano u kratkom roku i neizvesnim epidemiološkim uslovima, imali smo deset sjajnih timova i konačno smo se posle dužeg vremena okupili uživo na nekom događaju. „To što smo ovogodišnje takmičenje organizovali uživo, i pored svih izazova i neizvesnosti, je jedna velika pobeda za sve nas. Zato su danas svi pobednici, bez obzira ko odnese nagradu, jer je prvenstveno bilo važno da se ove godine okupimo i da se posle prošlogodišnje pauze ove godine Bizkod održi“, rekao je na otvaranju petog po redu BizKod-a Branimir Gajić, direktor Infostud grupe.

Studente su podržali i profesori, koji su im se takođe obratili na početku takmičenja, profesor Zlatko Čović sa Visoke tehničke škole strukovnih studija i Mirjana Marić sa Ekonomskog fakulteta u Subotici. Ova dva fakulteta su dugogodišnji partneri Infostuda u realizaciji takmičenja.

Studenti su tokom pet dana, u saradnji sa mentorima iz Infostud grupe radili na rešavanju zadataka, koji su u toku takmičenja dopunili i uobličili. Izazov za mlade programere bio je da osmisle aplikaciju koja bi pomogla menadžerima da organizuju rad zaposlenih tokom pandemije. Zadatak za biznis timove bio je da Infostud približe mladim generacijama.

Prema rečima mentora i žirija, ove godine smo imali jako kvalitetne timove koji su prezentovali sjajne ideje, ali mi vam ovde predstavljamo dve pobedničke.

U Biz delu takmičenja, zadatak je bio da razrade biznis model koji bi Infostud približio mladima, a pobedio je tim Alaska. Pobednička ideja je podrazumevala slanje propratnog pisma u video formatu, uz korišćenje postojeće biografije, kao deo usluge koju bi pružali na sajtu Poslovi.infostud.com. Na taj način bi se približili mladima s obzirom da je video sadržaj vrlo popularan među mlađom populacijom, koja bi se na taj način bolje predstavila potencijalnim poslodavcima. S druge strane, to bi olakšalo posao poslodavcima i njihovim HR-ovima prilikom selekcije. Prema rečima Danijele Dakić, člana žirija, ovo je hrabra ideja koja ima realnu primenljivost na postojećem sajtu Poslovi.infostud.com. Vrlo zrelo razrađeno sa dobro postavljenim metrikama i potencijalom da donese promene na tržištu zapošljavanja.

Pobednici Kod dela takmičenja, tim BASH, prema rečima njihovog mentora Luke Matkovića, imao je sve što je potrebno za pobedu. Od dobre organizacije tima, preko tehničkog rešenja, do prezentacije koja je na žiri delovala vrlo ubedljivo. Izazov za mlade programere bio je da osmisle aplikaciju koja bi pomogla menadžerima da organizuju rad zaposlenih tokom pandemije. Aplikacija služi da svaki korisnik jednostavnim klikom upiše da li dolazi u kancelariju naredne nedelje i kojim tačno danima, čita obaveštenja, gleda da li određene kolege dolaze u kancelariju, a menadžeri će dodatno moći da objavljuju obaveštenja, prate statistike i eventualno menjaju podatke. Aplikacija je user – friendly, prilagođena korišćenju na mobilnim uređajima i u potpunosti dizajnirana u skladu sa korporativnim bojama Infostuda. Proizvod je dobio i oblik kakav je zamišljen, što je rezultat timskog rada, raspodele zadataka i adekvatnog postavljanja prioriteta, kaže zadovoljni mentor.

Vidimo se dogodine, na šestom izdanju Bizkoda!

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje