Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Видео формат пропратног писма и апликација за послодавце – два победничка пројекта Бизкода

  • Početna
  • Vesti
  • Видео формат пропратног писма и апликација за послодавце – два победничка пројекта Бизкода

У нешто измењеним условима, ове године одржано пето издање Бизкода, студентског такмичења за програмере и економисте.

Иако је овогодишње такмичење организовано у кратком року и неизвесним епидемиолошким условима, имали смо десет сјајних тимова и коначно смо се после дужег времена окупили уживо на неком догађају. „То што смо овогодишње такмичење организовали уживо, и поред свих изазова и неизвесности, је једна велика победа за све нас. Зато су данас сви победници, без обзира ко однесе награду, јер је првенствено било важно да се ове године окупимо и да се после прошлогодишње паузе ове године Бизкод одржи“, рекао је на отварању петог по реду БизКод-а Бранимир Гајић, директор Инфостуд групе.

Студенте су подржали и професори, који су им се такође обратили на почетку такмичења, професор Златко Човић са Високе техничке школе струковних студија и Мирјана Марић са Економског факултета у Суботици. Ова два факултета су дугогодишњи партнери Инфостуда у реализацији такмичења.

Студенти су током пет дана, у сарадњи са менторима из Инфостуд групе радили на решавању задатака, који су у току такмичења допунили и уобличили. Изазов за младе програмере био је да осмисле апликацију која би помогла менаџерима да организују рад запослених током пандемије. Задатак за бизнис тимове био је да Инфостуд приближе младим генерацијама.

Према речима ментора и жирија, ове године смо имали јако квалитетне тимове који су презентовали сјајне идеје, али ми вам овде представљамо две победничке.

У Биз делу такмичења, задатак је био да разраде бизнис модел који би Инфостуд приближио младима, а победио је тим Аласка. Победничка идеја је подразумевала слање пропратног писма у видео формату, уз коришћење постојеће биографије, као део услуге коју би пружали на сајту Послови.инфостуд.цом. На тај начин би се приближили младима с обзиром да је видео садржај врло популаран међу млађом популацијом, која би се на тај начин боље представила потенцијалним послодавцима. С друге стране, то би олакшало посао послодавцима и њиховим ХР-овима приликом селекције. Према речима Данијеле Дакић, члана жирија, ово је храбра идеја која има реалну применљивост на постојећем сајту Послови.инфостуд.цом. Врло зрело разрађено са добро постављеним метрикама и потенцијалом да донесе промене на тржишту запошљавања.

Победници Код дела такмичења, тим БАСХ, према речима њиховог ментора Луке Матковића, имао је све што је потребно за победу. Од добре организације тима, преко техничког решења, до презентације која је на жири деловала врло убедљиво. Изазов за младе програмере био је да осмисле апликацију која би помогла менаџерима да организују рад запослених током пандемије. Апликација служи да сваки корисник једноставним кликом упише да ли долази у канцеларију наредне недеље и којим тачно данима, чита обавештења, гледа да ли одређене колеге долазе у канцеларију, а менаџери ће додатно моћи да објављују обавештења, прате статистике и евентуално мењају податке. Апликација је усер – фриендлy, прилагођена коришћењу на мобилним уређајима и у потпуности дизајнирана у складу са корпоративним бојама Инфостуда. Производ је добио и облик какав је замишљен, што је резултат тимског рада, расподеле задатака и адекватног постављања приоритета, каже задовољни ментор.

Видимо се догодине, на шестом издању Бизкода!

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje