Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Зашто толико људи у Инфостуду трчи? Да ли беже од нечега или имају јасан циљ?

  • Početna
  • Vesti
  • Зашто толико људи у Инфостуду трчи? Да ли беже од нечега или имају јасан циљ?

Веровали или не, трчање и посао имају много тога заједничког – иако се на први поглед то не би рекло. Можда управо зато много колега у брзорастућој дигиталној индустрији трчи.

У Инфостуду је од 280 запослених, више од 30 њих истрчало трку од пет километара, 15 полумаратон, а међу њима је и троје маратонаца и два ултрамаратонца. Планинарењем, бициклизмом или неким обликом рекреативног спорта бави се више од половине наше компаније.

Анализирајући те бројке наметнуло се следеће питање: да ли је то случајност или се, пак, стимулисањем запослених да се баве спортом кроз различите бенефиције и догађаје утиче и на њихову активност? Да ли једни друге мотивишу да се покрену и победе данашњи релативно неактиван начин живота који намеће савремено окружење, али и природа посла? Одговор је, заправо, мешавина свега тога.

Циљ, тактика и дисциплина – како на послу, тако и на стази

Има ту и нечег другог, још једног разлога због ког се толико њих одлучило за трчање, иако нису спортски тип. Већина има нешто што их извлачи из зоне комфора, као да у својој глави стално имају неког изазивача из јаче категорије у бокс мечу, и то не само у области спорта. Једноставно, такви су људи.

Програмер који не воли јавни наступ? Први се јави за изјаву за ТВ.

Дамица која не воли смештај у хостелу? Одлучи да путује управо у таквом аранжману, да би победила себе.

То је, дакле, то. Ови људи трче првенствено да би победили себе.

Како се, онда, трчи полумаратон? Корак по корак, километар по километар. На седмом се питају шта им је то требало, али настављају. На шеснаестом не осећају ноге и желе да одустану, али праве тактику преживљавања и на крају пролазе циљ. Онда следећи пут гледају на сат, желе боље време – дају све од себе. После тога им је жеља да истрче маратон и поставе себи и тај циљ. И онда вредно раде да би га остварили.

Нема бега од превише стреса, само постављање циља, паметне тактике и дисциплинован рад, стално изазивање себе и снага воље. И да, трче зато што воле.

Спорт као део корпоративне културе

Да ли је све то случајност, или се ипак стимулисање запослених да се баве спортом одражава и на њихову активност? И да ли једни друге мотивишу да се покрену и победе данашњи релативно неактиван начин живота, који намеће савремено окружење, али и природа посла, питали смо Душицу Вилов, директорку е-комерц сајтова и једну од троје запослених у Инфостуд групи који су истрчали маратон.

„Сигурно да се особине које се изражавају кроз спорт – победити себе, изаћи из зоне комфора и урадити нешто више, преносе се и на пословни живот. Лично, осим што волим да трчим, то ми даје и могућност да разбистрим главу или да се фокусирам на неки проблем. Сама чињеница да сам истрчала маратон ми говори да могу да постигнем увек више, јер сам кренула од 5 км и стигла до 42км. Често нисмо ни свесни колико можемо, само треба да се фокусирамо и имамо неки циљ испред себе. Компанијски мотив је да је здрав и срећан запослени и мотивисан запослени, и на неки начин Инфостуд давањем бенефиција које стимулишу бављење спортом прави контратежу једном статичном начину живота у који можемо лако да склизнемо.“

Када се све то сабере, не чуди зашто се толики број наших запослених колега бави спортом. Као додатна подршка здравим изборима, сваком запосленом је, уколико жели, обезбеђена „Fit Pass“ картица или улаз у одређене теретане или базен у Суботици, па свако може одабрати рекреацију по својој мери и спрам времена и интересовања одржавати активан живот. Такође, често се организују активности у природи, или се суфинансирају одласци и учешће на маратонске трке у земљи и иностранству. Тако је спортска екипа Инфостуда у последње време истрчала улицама Београда, Суботице, Беча, Љубљане, Санкт Петербурга… Наша следећа дестинација – суботичко издање „Serbian Business Run“-а, где ћемо се у четвртак 21. априла са 74 пријављена тркача, већ традиционално појавити као најбројнија екипа.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje