Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Dodeljene stipendije studentima VTŠ i Ekonomskog fakulteta

  • Početna
  • Vesti
  • Dodeljene stipendije studentima VTŠ i Ekonomskog fakulteta

Poces stipendiranja studenata otpočeo je prošle godine, a pored novčane nagrade u vrednosti od 132 hiljade dinara, studenti imaju i mogućnost obavljanja prakse u komaniji Infostud tokom narednih godinu dana kako bi stekli praktična znanja neohodna za rad na tržištu.

Danas su, u prostorijama Infostuda, potpisani ugovori o stipendiranju studenata Ekonomskog fakulteta i Visoke tehničke škole strukovnih studija i kompanije Infostud. Poces stipendiranja studenata otpočeo je prošle godine, a pored novčane nagrade u vrednosti od 132 hiljade dinara, studenti imaju i mogućnost obavljanja prakse u komaniji Infostud tokom narednih godinu dana kako bi stekli praktična znanja neohodna za rad na tržištu.

Proces selekcije podrazumevao je rešavanje zadataka i intervjue, a dobitnici stipendija su Daniel Ištvan, Milenković Marko, Radivoje Pupovac sa VTŠ-a, kao i Radmila Vranješ sa Ekonomskog fakulteta. Prema rečima Branimira Gajića, direktora IS, stipendiranje studenata je način na koji kompanija pokušava da pomogne mladim i talentovanim ljudima, ali i da ih podstakne da se dalje razvijaju, uče i napreduju, kako u struci koju su odabrali, tako i u budućim poslovnim poduhvatima. Još jedan od razloga za dodelu stipendija je kontakt s mladim ljudima čije su ideje, energija i znanje dobrodošli u kompaniji koju predstavlja.

Cilj saradnje sa visokoškolskim ustanovama je povećanje vidljivosti Subotice na IT mapi Srbije. Još jedna stvar u prilog ovoj tezi je i organizacija Data Science kursa koji se završava krajem nedelje, gde je osim organizacije, IS omogućio i stipendiju za jednog od polaznika. Prisutnima su se obratili i predstavnici oba fakulteta. Aleksandar Čučković, prodekan za osnovne i master studije Ekonomskog fakulteta u Subotici, izrazio je zadovoljstvo saradnjom fakulteta i privrede, kao i nadu da će se saradnja ove dve ustanove i dodatno intenzivirati. Zahvaljujući ovakvim poduhvatima, prema rečima Igora Firstner, direktora Visoke tehničke škole, pruža se šansa mladima da ostanu u Subotici.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje