Mi smo Inspira grupa

Inspira grupa je vodeća grupa biznisa u Srbiji koji posluju u oblasti zapošljavanja, automobilizma, nekretnina, e-trgovine i osiguranja.

inspira grupa

Ko smo mi?

Puno stvari koje su ti bitne u životu potražićeš na nekom od naših sajtova. Navikavamo ljude na kvalitetne i korisne digitalne usluge, dajemo im informacije, kao i alate za odlučivanje i rešavanje važnih i praktičnih životnih pitanja u svetu koji postaje sve brži i kompleksniji.

Nastali smo 2000. godine kao studentski sajt Infostud. Neki naši zaposleni tada su se rodili, a neki se sećaju emisije „Beyond 2000“. Trajemo, kotrljamo se, letimo i menjamo. Od 2022. nosimo ime Inspira grupa. Manjinski udeo u vlasništvu kompanije ima i finska grupacija Alma Media.

U Inspira grupi sabiramo kvalitete naših biznisa, od snažnih tržišnih lidera do firmi koje su u razvoju.  Grupa je ono što ih spaja, daje pravac, sistemski pristup i podršku, ali i dovoljnu slobodu za samostalne poslovne odluke.

Nastali smo u Subotici i tu nam je sedište, jer verujemo da je dobro podsticati i razvoj manjih gradova u Srbiji. Stotine naših zaposlenih i njihove porodice dele to mišljenje, a zaposleni iz Beograda i drugih gradova često zavole Suboticu kao drugu kuću.

Podržavamo pozitivne tekovine u društvu oko nas, kako bismo živeli i radili u zdravom okruženju. Od razvoja inicijative „IT Subotica 2030“ i „Inspira Hub“-a, preko nebrojenih akcija humanitarne pomoći do osnivanja „Inicijative Digitalna Srbija“.

Mi smo zapravo digitalni životni saputnik svojih korisnika.

Upoznaj biznise Inspira grupe

Infostud – centar za zapošljavanje i razvoj karijere

Poslovi.infostud.com su vodeći sajt za zapošljavanje u Srbiji sa preko 3000 oglasa za posao u svakom trenutku. Pruža informacije o ponudi i tražnji radnih mesta, podstiče pripremu ljudi za nalaženje odgovarajućeg posla i efikasnim metodama ih povezuje sa poslodavcima koji traže kvalitetne radnike.

Startuj.infostud.com je sajt posvećen mladima, njihovim interesovanjima i potrebama. Pruža informacije o aktuelnim programima stipendija i studija, kao i prilikama za početak karijere i usavršavanje. Pored toga, mladi na ovoj adresi mogu da pronađu savete iz oblasti edukacije, izbora karijere i pronalaska posla.

HR Lab je platforma za sveobuhvatna HR rešenja u oblasti regrutacije i selekcije, privlačenja talenata i brendiranja poslodavaca. Podržava poslodavce u razvoju pravilne politike zapošljavanja i ulaganja u ljudske resurse i omogućava izgradnju uspešnih i efikasnih timova. Kroz moderan sistem za praćenje prijava kandidata, HR Lab Asistent, olakšava i ubrzava poslodavcima proces zapošljavanja.

HelloWorld je platforma posvećena IT zajednici sa najvećom posetom u kategoriji domaćih IT portala, sa najviše registrovanih korisnika i najvećim brojem oglasa za posao. Istovremeno je i najveća baza profila kompanija i recenzija koje o radu u tim kompanijama ostavljaju bivši i sadašnji zaposleni.

Polovniautomobili.com je najposećeniji domaći sajt za kupovinu i prodaju automobila, radnih mašina, poljoprivredne mehanizacije, i polovnih i novih rezervnih delova za sve vrste vozila i mašina. Posetiocima pruža i korisne savete i informacije u vezi sa kupoprodajom vozila, a svakog meseca ga poseti više od 3 miliona vozača.

4zida.rs je oglasnik za nekretnine koji povezuje kupce i prodavce, pruža informacije i savete oko kupovine. Na njemu, posetioci mogu pronaći kuću ili stan u starogradnji i novogradnji za kupovinu ili iznajmljivanje, a pored toga i oglase drugih nepokretnosti – garaža, poslovnih prostora, vikendica, zemljišta…

Osiguranik.com je jedina kompanija u Srbiji koja pruža personalizovane usluge osiguranja na automatizovan i digitalizovan način po takozvanom uporednom modelu. Na ovom sajtu korisnik može da uporedi cene svih proizvoda osiguranja dostupnih u Srbiji na jednom mestu, u više kategorija.

Inspira Hub (nekada Infostud Hub) je coworking prostor i edukativni centar koji smo pokrenuli kako bi Subotica dobila mesto gde će se negovati preduzetništvo, razmena ideja, mentorstvo i lični razvoj svih koji su zainteresovani za IT i srodne oblasti.

Prodajadelova.rs je internet prodavnica auto-delova, akumulatora, ulja i tečnosti, guma, alata i dodatne opreme za putničke automobile i laka komercijalna vozila svih proizvođača. Asortiman sajta se sastoji od preko milion različitih artikala. Ovaj sajt je od maja 2022. godine deo Inspira grupe.

AutoHub je internet prodavnica auto-delova, akumulatora, ulja i tečnosti, guma, alata i dodatne opreme za putničke automobile i laka komercijalna vozila svih proizvođača. Asortiman AutoHUB-a sastoji se od preko milion različitih artikala. Pored Srbije (autohub.rs), od 2023. godine poslovanje je prošireno i na tržite Bosne i Hercegovine (autohub.ba).

Internet-prodaja-guma.com je prva internet prodavnica guma u Srbiji u čijoj ponudi se nalaze gume za sve sezone za putnička, terenska i kombi vozila, kao i moto, skuter i ATV gume domaćih i stranih proizvođača. Gume se isporučuju na adresu kupca ili vulkanizera u mestu naručioca.

Mojagaraza.rs je mesto gde vozači razmenjuju iskustva o automobilima i traže savete od drugih korisnika. Odgovore im daju majstori ili drugi vozači koji su imali iskustva sa određenim markama vozila.

Upoznaj naš tim

Upravni odbor

Branimir Gajić

Suosnivač i direktor Inspira grupe

Branislava Gajić Stanojević

Suosnivač Inspira grupe i direktor 4zida.rs

Stefan Salom

Suosnivač i direktor razvoja Inspira grupe

Menadžment Inspira grupe

Anamarija Petrović

IT direktor

Suzana Horvacki

Finansijski direktor

Dušica Vilov

Direktor za e-trgovinu

Petar Stakić

Direktor strategije za zajednicu

Tanja Ikić

Direktor ljudskih resursa i korporativnih komunikacija

Jelena Hajder

Šef korporativnih komunikacija

Branimir Gajić

Suosnivač i direktor

Stefan Salom

Suosnivač i direktor razvoja

Biznisi Inspira grupe

Sonja Ćetković

Direktor infostud.com

Nada Bundić

Direktor polovniautomobili.com

Branislava Gajić Stanojević

Direktor 4zida.rs

Miloš Mamula

Direktor osiguranik.com

Nikola Đurović

Direktor prodajadelova.rs i autohub.rs

Predrag Stanić

Direktor internet-prodaja-guma.com

Istorija Inspira grupe

Vremeplov

2000

2001

2002

2005

2007

2008

2009

2011

2012

2013

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

2023

2000.

Tri osnivača

U eri dial-up interneta Branimir Gajić i Branislava Gajić Stanojević iz Subotice, i Stefan Salom iz Beograda, osnovali su tadašnji Infostud. Oni su i danas suvlasnici i čine Upravni odbor Inspira grupe.

2001.

Prvi koraci

Tadašnji Infostud se finansirao od plate i džeparca osnivača.

Radilo se od kuće sa ličnih računara, i predstavljao je servis za studente sa fokusom na prezentacije fakulteta i studijskih putovanja.

2002.

Ulazimo na tržište zapošljavanja

Oblast zapošljavanja se uočava kao perspektivan biznis model, i nastaje zaseban sajt poslovi.infostud.com koji je danas najuspešniji biznis Grupe.

2005.

Prvi profit

Ostvaren je prvi profit. Ulazimo u prve kancelarije na Ekonomskom institutu u Subotici.

2007.

Prvi automobil

Dial-up odlazi u istoriju, u Suboticu dolazi ADSL. Kupujemo prvi službeni automobil.

2008.

Širimo se

Kupljen je sajt polovniautomobili.com, danas vodeći oglasnik na tržištu automobilizma.

Ulazimo u partnerstvo sa Daily Mail and General Trust, britanskom korporacijom koja postaje vlasnik 25% Infostuda.

Otvaramo prvu kancelariju u Beogradu.

2009.

Prva beba

Rođena je prva Infostud beba.

2011.

Ulazimo u e-trgovinu

Širimo se na e-trgovinu kupovinom sajta Internet-prodaja-guma.com

2012.

Novo partnerstvo

Kupujemo sajt Moja garaža, mesto gde Srbija parkira automobile.

Finska korporacija Alma Media preuzima 25% Infostuda od Daily Mail-a.

2013.

Zaokružili smo stotku

Prelazimo brojku od 100 zaposlenih.

2015.

Pravimo iskorak u nove biznise

Napravili smo sajt HelloWorld, namenjen IT profesionalcima.

Kupujemo sajt osiguranik.com i prvi u Srbiji razvijamo uporedni model prodaje osiguranja.

2016.

I još jedan iskorak

Ulazimo u oblast nekretnina kupovinom 4zida.rs

Zajedno sa još 8 IT kompanija osnivamo Inicijativu Digitalna Srbija, nevladinu i neprofitnu organizaciju koja se zalaže za transformaciju Srbije u digitalno društvo.

2017.

Prvi centar za IT zajednicu u Subotici

Otvaramo Infostud Hub, coworking prostor i mesto za okupljanje IT zajednice u Subotici.

2018.

I dalje rastemo

Imamo 4 internet biznisa i 180 zaposlenih.

2019.

Razvoj IT tržišta kao fokus

Pokrećemo prvu Machine Learning konferenciju u Subotici koju je posetilo više od 100 učesnika.

Od Privredne komore Srbije dobijamo nagradu Đorđe Vajfert za uticaj na razvoj IT tržišta na nacionalnom i lokalnom nivou.

2020.

Godina izazova

Uspešno smo izdržali udar korone.

Nismo otpuštali ljude, zadržali smo liderske pozicije.

2021.

Kreće treća dekada poslovanja

Pokrenuli smo sajt autohub.rs, onlajn prodavnicu auto delova.

Pokrećemo organizaciju IT Subotica 2030, zajedno sa drugim subotičkim IT kompanijama i obrazovnim institucijama, sa namerom da naš grad postane regionalni IT centar.

2022.

Nastavljamo hrabro

Infostud grupa menja ime u Inspira grupa sa kojom kreće treća dekada poslovanja.

Imamo 6 biznisa i 10 sajtova.

Prelazimo brojku od 300 zaposlenih i 220 dece.

Sajt prodajadelova.rs postaje deo tada još uvek Infostud grupe.

2023.

Pokrenuli smo poslovanje u BIH

Nakon uspešnog razvoja poslovanja i vodeće pozicije na domaćem tržištu, širenje ProdajeDelova i AutoHub-a na regionalna tržišta bio je logičan korak daljem rastu i razvoju biznisa.

Želiš da gradiš karijeru u Inspira grupi?

Saznaj na koji način možeš da postaneš deo uspešnog tima, koji čine kolege uvek usmerene na podršku i pomoć. Bićeš u zdravom okruženju na mestu koje pomaže i podstiče tvoj dalji razvoj.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj video

Od Infostuda do Inspira grupe

Iz ugla naših jubilaraca