Posao u Inspira grupi

Saznaj kako je raditi kod nas i konkuriši za neku od otvorenih pozicija.

Otvorene pozicije

Tražimo nove kolege! Ovo su otvoreni konkursi.

Ukoliko trenutno nemamo otvoren oglas za poziciju adekvatnu tvom iskustvu, ili nemamo otvorenu ni jednu poziciju, neka te to ne sprečava da nam pišeš i pošalješ biografiju.

Učitavam ...

Piši nam

Otvoreni smo za tvoja pitanja i komentare, a kolege iz HR sektora će ti brzo odgovoriti.

Ukoliko trenutno nemamo otvorenu poziciju koja ti je interesantna, a u potrazi si za novim izazovom, ostavi nam svoj kontakt ili CV i imaćemo te u vidu kad budemo imali otvorenu poziciju koja bi ti odgovarala.

Tim za regrutaciju i selekciju

 • Tatjana Rokvić

  Specijalista za regrutaciju i selekciju

 • Slađana Kovačić

  Specijalista za regrutaciju i selekciju

 • Tamara Milosavljević

  Specijalista za regrutaciju i selekciju

  Dodaj biografiju i/ili motivaciono pismo

  Popunjavanjem kontakt forme smatra se da je korisnik u celosti pročitao i prihvatio uslove korišćenja koji objašnjavaju kako možemo da prikupljamo, koristimo i otkrivamo tvoje lične podatke trećim licima.

  Proces selekcije

  Otvoreni smo za sva tvoja pitanja i komentare, a kolege iz HR sektora će ti brzo odgovoriti.

  Kako izgleda proces selekcije?

  Proces selekcije nije nikakav bauk, ne brini. Kroz nekoliko razgovora sa tobom želimo da ti predstavimo posao koji te čeka, tim u koji dolaziš, našu kulturu i vrednosti. Isto tako, želimo da upoznamo tebe, tvoje dosadašnje iskustvo i da se uverimo da poseduješ neophodna znanja i veštine za poziciju za koju se prijavljuješ.

  Više o tome šta te čeka na ovom putu možeš da saznaš u nastavku.

  Želim da konkurišem za posao u Inspira grupi, kako to da uradim?

  Često imamo otvorene konkurse (pogledaj ih na ovoj strani), pa možeš da apliciraš i preko oglasa za posao. Tada je potrebno da imaš biografiju koju ćeš ubaciti u prijavu, a možeš da dodaš i motivaciono pismo. Odgovor od nas će ti stići za najviše dve nedelje. Ukoliko nemamo otvoren konkurs koji odgovara tvojim karijernim željama, slobodno nam piši putem kontakt forme na ovoj stranici. Potrebno je da ostaviš svoju email adresu kako bismo mogli što pre da ti odgovorimo (najčešće u roku od dva do tri dana).

  S kim ću da razgovaram na intervjuima?

  Uvek možeš da računaš da je tu bar jedna od koleginica iz tima za regrutaciju i selekciju – Slađana ili Tatjana, ili neki drugi kolega ili koleginica iz HR sektora. Pored njih, ponekad ćeš već na prvom razgovoru upoznati i kolegu/koleginicu iz tima koji zapošljava. Često je to baš tvoj budući mentor. A tokom procesa ćeš upoznati i svog budućeg nadređenog.

  Koliko intervjua ću imati i koliko traju?

  Prvo ćeš imati jedan kraći intervju (30-45 minuta), i on predstavlja prvi krug selekcije.

  Ukoliko prođeš dalje, očekuje te još jedan intervju za koji je potrebno da izdvojiš više vremena (90-120 minuta). Dešava se, ali jako retko, da imamo i treći intervju, i on je najčešće kraći (oko 30-ak minuta).

  Ukoliko konkurišeš na neku od pozicija u IT sektoru, praksa nam je da imamo samo jedan intervju koji traje 60-90 minuta, i koji radiš nakon tehničkog zadatka.

  Da li su intervjui onlajn ili uživo?

  Nama je važno da te upoznamo uživo, i trudimo se da to bude slučaj kada god je moguće. Ponekad nam potrebu da se vidimo putem video veze diktira tvoja lokacija ili epidemiološka situacija. Kakav će biti intervju, najavićemo ti prilikom zakazivanja. Ukoliko si iz drugog grada, a mi te pozivamo kod nas u goste, refundiranje troškova puta se podrazumeva.

  Šta ćete da me pitate? Šta mogu ja vas da pitam?

  Pričaćemo o stavkama iz biografije, tvojoj motivaciji, kompetencijama potrebnim za poziciju za koju si konkurisao/la, a tražićemo i konkretne primere ponašanja iz tvog dosadašnjeg iskustva. Neka od pitanja koja ćemo ti postavititi mogu izgledati ovako: „Priseti se situacije kada si imao/la veliki broj zadataka, a veoma kratak rok. Kako je to izgledalo?“

  Ili: „Daj nam primer situacije kada si uložio/la dodatan trud u neki projekat ili aktivnost, a niko to nije tražio od tebe.“

  Znamo da nije lako setiti se odmah i dati dobar primer, tako da ukoliko ti bude bilo potrebno više vremena da razmisliš pre davanja odgovora – i to je ok, mi smo strpljivi.

  Šta ti nas da pitaš?

  Hm… pa videćeš, mnogo volimo da pričamo i svako tvoje pitanje je dobrodošlo. Verujemo da je selekcija dvosmerna i da je važno da vidimo da li postoji obostrano poklapanje. Treba da saznaš o nama sve što te interesuje i da otkriješ da li smo mi kompanija u kojoj vidiš svoj karijerni put.

  Da li ću raditi zadatak, i kakav?

  Da. Ukoliko te pozovemo u drugi krug selekcije, u većini slučajeva možeš da očekuješ zadatak, i on se radi između prva dva intervjua. Vrsta zadatka je prilagođena poziciji za koju konkurišeš i najčešće je to zadatak s kakvim ćeš se susretati i u praksi kod nas. Na primer, ako je to developerska pozicija – očekuj da nešto programiraš, a ukoliko se radi o poziciji u biznis razvoju – u tom slučaju, bićeš u prilici da daš određenu analizu ili predlog.

  Većina zadataka su takvi da ćeš ih raditi samostalno, ali i postoje i zadaci koji zahtevaju rad u grupi. U svakom slučaju, tip zadatka će ti biti najavljen već tokom prvog razgovora.

  U slučaju developerskih pozicija, zadatak je tehničke prirode. Radi se oko sat vremena, kod nas ili onlajn, u zavisnosti od situacije, a neko od kolega iz IT tima će biti uz tebe sve vreme da ti pruži podršku i pomoć. Odmah nakon zadatka obično usledi i intervju.

  Koliko traje proces selekcije i da li ću i kada dobiti povratnu informaciju?

  Proces selekcije najčešće traje oko mesec dana, a da li će trajati duže ili kraće od toga, zavisi i od broja prispelih prijava. Povratnu informaciju ćeš svakako dobiti, bilo da je ona pozitivna ili ne. Najviše nedelju dana od zatvaranja konkursa, javićemo ti da li ćemo te pozvati na intervju ili ne. Tokom intervjua ćeš dalje dobijati informacije o vremenskim okvirima za selekciju i za povratnu informaciju.

  Kako treba da izgleda moja biografija? Da li da pišem motivaciono pismo?

  Biografija je tvoj prvi kontakt s nama, ispričaće nam priču o tvom dosadašnjem iskustvu, tako je posmatraj na taj način. Važno je da u biografiju staviš relevantno iskustvo, a još je bolje da to iskustvo i konkretnije opišeš. Na primer, da navedeš šta su ti bila ključna zaduženja na prethodnoj poziciji, koje tehnologije aktivno koristiš, itd.

  Ukoliko imaš i želiš da nam predstaviš projekte, slobodno dodaj link koji nas vodi do njih. Sve ono što želiš da nam kažeš, a nije u biografiji, slobodno napiši u motivacionom pismu. Motivaciono pismo ne treba da bude prepričana biografija, i ne zameramo ako ga nemaš, ali može da bude zgodno mesto da nam se dodatno predstaviš, da napišeš zašto je baš ova pozicija za tebe ili bilo šta drugo što ti je važno da nam kažeš.

  Tim za selekciju i regrutaciju je tu za sva pitanja

  Ne možeš da nađeš odgovor koji ti je potreban? Obrati se našem HR timu, oni će brzo odgovoriti na tvoja pitanja.

  Pogledaj video

  5, 10 i 15 godina

  Sigurne plovidbe u Inspira grupi