Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Visoka tehnička škola u Subotici dobila modernu računarsku laboratoriju

  • Početna
  • Vesti
  • Visoka tehnička škola u Subotici dobila modernu računarsku laboratoriju

VTŠ i Inspira grupa počinju drugu deceniju saradnje

Subotica, 12. maj 2023. – Okupljanjem studenata, profesora i predstavnika kompanije Inspira grupa zvanično je otvorena moderna računarska laboratorija na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Subotici, čije je renoviranje i opremanje pomogla Inspira grupa.

Otvaranjem ove laboratorije, obeležen je i ulazak u drugu deceniju sjajne saradnje VTŠ-a i Inspira grupe, a njihovi predstavnici su još jednom potvrdili da je za budućnost tržišta rada u Subotici najbitna sinergija na relaciji prosveta – privreda.

Renovirana laboratorija, nastala kao jedan od rezultata višegodišnje saradnje VTŠ-a i Inspira grupe, služiće za održavanje vežbi i predavanja u okviru obrazovnih profila iz različitih inženjerskih struka koje pokrivaju oblasti kao što su programiranje, informaciona bezbednost, računarske mreže, njeb programiranje, softversko inženjerstvo, programiranje mobilnih uređaja, animacije, veštačka inteligencija, operativni sistemi i mnoge druge.

Prof. dr Zlatko Čović, pomoćnik direktora za odnose sa javnošću i studentima, pozdravio je sve prisutne i zahvalio se Inspira grupi na dosadašnjoj saradnji.

Naša ustanova ima odličnu saradnju sa privredom – konkretno sa Inspira grupom. Saradnja je započela 2012. godine. Na početku se ogledala u sponzorisanju studenata tokom takmičenja, sponzorisanju naučnih konferencija, odlazaka studenata na stručne konferencije, a nakon toga kroz BizKod takmičenje i studentske stipendije. Sledeći korak je bio opremanje modernog studentskog kutka i prostorija Studentskog parlamenta.

Dobri uslovi za studiranje koje nudi VTŠ su preduslov da naši mladi budu spremni za program praksi kod poslodavca. U proteklih više od pola veka, subotička Visoka tehnička škola, iznedrila je hiljade inženjera u polju tehničko-tehnoloških nauka, koji predstavljaju temelj stručnog kadra industrije u okruženju, ali i šire. Naš cilj je da nastavimo da negujemo osvešćene i preduzimljive ljude koji idu u susret poslu i jačaju tržište rada mladih u Subotici.

Prof. dr Zlatko Čović, pomoćnik direktora za odnose sa javnošću i studentima

Branimir Gajić, direktor i suosnivač Inspira grupe, istakao je da su mnogi studenti ove visokoškolske ustanove došli u kompaniju kao stipendisti ili učesnici BizKod hakatona, a da danas rade na pozicijama programera, produkt menadžera, dizajnera i tehničke podrške.

Inspira grupa je jedna od prvih kompanija koja je prepoznala koliko je bitno kontinuirano ulaganje u poboljšanje studiranja i nastave. Više od deset godina smo jedni drugima oslonac u obrazovanju mladih ljudi. Od sponzorisanja studentskih takmičenja i konferencija do sada već tradicionalnog ciklusa Inspira start stipendija i BizKod studentskog hakatona sa koga već 7 godina zaredom nagrade odnose upravo studenti sa VTŠ-a.

Nova računarska laboratorija bila je naša želja da u sklopu rebrendiranja i novog imena ponudimo studentima i profesorima modernizovano mesto za sticanje novih znanja. Nadamo se da će ovo mesto još više podstaći motivaciju među mladima da se obrazuju u domenu inženjerskih tehnologija, posebno imajući u vidu kojom brzinom se te tehnologije razvijaju.

Branimir Gajić, direktor i suosnivač Inspira grupe

Ispred Studentskog parlamenta VTŠ-a, obratila se Sara Babić, ističući koliko je za nju i njene kolege značajno što kroz studiranje ne dobijaju samo formalno obrazovanje, već imaju priliku da prođu kroz programe praksi kod poslodavca i da se oprobaju u studentskim takmičenjima.

Inspira grupa će i kroz inicijativu IT Subotica 2030 nastaviti da proširuje saradnju privrede i obrazovnog sistema, unapređuje uslove života u Subotici kako bi mladi ljudi svoj život i radni vek planirali ovde, u svojoj zemlji sa svojom porodicom.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje