Ми смо Инспира група

Инспира група је водећа група бизниса у Србији који послују у области запошљавања, аутомобилизма, некретнина, е-трговине и осигурања.

Инспира група

Ко смо ми?

Пуно ствари које су ти битне у животу потражићеш на неком од наших сајтова. Навикавамо људе на квалитетне и корисне дигиталне услуге, дајемо им информације, као и алате за одлучивање и решавање важних и практичних животних питања у свету који постаје све бржи и комплекснији.

Настали смо 2000. године као студентски сајт Инфостуд. Неки наши запослени тада су се родили, а неки се сећају емисије “Beyond 2000”. Трајемо, котрљамо се, летимо и мењамо. Од 2022. носимо име Инспира група. Мањински удео у власништву компаније има и финска групација Alma Media.

У Инспира групи сабирамо квалитете наших бизниса, од снажних тржишних лидера до фирми које су у развоју. Група је оно што их спаја, даје правац, системски приступ и подршку, али и довољну слободу за самосталне пословне одлуке.

Настали смо у Суботици и ту нам је седиште, јер верујемо да је добро подстицати и развој мањих градова у Србији. Стотине наших запослених и њихове породице деле то мишљење, а запослени из Београда и других градова често заволе Суботицу као другу кућу.

Подржавамо и позитивне тековине у друштву око нас, како бисмо живели и радили у здравом окружењу. Од развоја иницијативе „ИТ Суботица 2030“ и „Инспира Хаб“-а, преко небројених акција хуманитарне помоћи до оснивања „Иницијативе Дигитална Србија“.

Ми смо заправо дигитални животни сапутник својих корисника.

Упознај бизнисе Инспира групе

Инфостуд – центар за запошљавање и развој каријере

Poslovi.infostud.com су водећи сајт за запошљавање у Србији са преко 3000 огласа за посао у сваком тренутку. Пружа информације о понуди и тражњи радних места, подстиче припрему људи за налажење одговарајућег посла и ефикасним методама их повезује са послодавцима који траже квалитетне раднике.

Startuj.com је сајт посвећен младима, њиховим интересовањима и потребама. Пружа информације о актуелним програмима стипендија и студија, као и приликама за почетак каријере и усавршавање. Поред тога, млади на овој адреси могу да пронађу савете из области едукације, избора каријере и проналаска посла.

ХР Лаб је платформа за свеобухватна ХР решења у области регрутације и селекције, привлачења талената и брендирања послодаваца. Подржава послодавце у развоју правилне политике запошљавања и улагања у људске ресурсе и омогућава изградњу успешних и ефикасних тимова. Кроз модеран систем за праћење пријава кандидата, ХР Лаб Асистент, олакшава и убрзава послодавцима процес запошљавања.

HelloWorld је платформа посвећена ИТ заједници са највећом посетом у категорији домаћих ИТ портала, са највише регистрованих корисника и највећим бројем огласа за посао. Истовремено је и највећа база профила компанија и рецензија које о раду у тим компанијама остављају бивши и садашњи запослени.

Polovniautomobili.com је најпосећенији домаћи сајт за куповину и продају аутомобила, радних машина, пољопривредне механизације, и половних и нових резервних делова за све врсте возила и машина. Посетиоцима пружа и корисне савете и информације у вези са купопродајом возила, а сваког месеца га посети више од 3 милиона возача.

4zida.rs је огласник за некретнине који повезује купце и продавце, пружа информације и савете око куповине. На њему, посетиоци могу пронаћи кућу или стан у староградњи и новоградњи за куповину или изнајмљивање, а поред тога и огласе других непокретности – гаража, пословних простора, викендица, земљишта…

Osiguranik.com je једина компанија у Србији која пружа персонализоване услуге осигурања на аутоматизован и дигитализован начин по такозваном упоредном моделу. На овом сајту корисник може да упореди цене свих производа осигурања доступних у Србији на једном месту, у више категорија.

Инспира Хaб (некада Инфостуд Хaб) је coworking простор и едукативни центар који смо покренули како би Суботица добила место где ће се неговати предузетништво, размена идеја, менторство и лични развој свих који су заинтересовани за ИТ и сродне области.

Prodajadelova.rs je интернет продавница ауто-делова, акумулатора, уља и течности, гума, алата и додатне опреме за путничке аутомобиле и лака комерцијална возила свих произвођача. Асортиман сајта се састоји од преко милион различитих артикала. Овај сајт је од маја 2022. године део Инспира групе.

AutoHub је интернет продавница ауто-делова, акумулатора, уља и течности, гума, алата и додатне опреме за путничке аутомобиле и лака комерцијална возила свих произвођача. Асортиман АутоХУБ-а састоји се од преко милион различитих артикала. Поред Србије (autohub.rs), од 2023. године пословање је проширено и на тржите Босне и Херцеговине (autohub.ba).

Internet-prodaja-guma.com је прва интернет продавница гума у Србији у чијој понуди се налазе гуме за све сезоне за путничка, теренска и комби возила, као и мото, скутер и АТВ гуме домаћих и страних произвођача. Гуме се испоручују на адресу купца или вулканизера у месту наручиоца.

Mojagaraza.rs је место где возачи размењују искуства о аутомобилима и траже савете од других корисника. Одговоре им дају мајстори или други возачи који су имали искуства са одређеним маркама возила.

Упознај наш тим

Управни одбор

Бранимир Гајић

Суоснивач и директор Инспира групе

Бранислава Гајић Станојевић

Суоснивач Инспира групе и директор 4zida.rs

Стефан Салом

Суоснивач и директор развоја Инспира групе

Менаџмент Инспира групе

Анамарија Петровић

ИТ директор

Сузана Хорвацки

Финансијски директор

Душица Вилов

Директор за е-трговину

Петар Стакић

Директор стратегије за заједницу

Тања Икић

Директор људских ресурса и корпоративних комуникација

Јелена Хајдер

Шеф корпоративних комуникација

Бранимир Гајић

Суоснивач и директор

Стефан Салом

Суоснивач и директор развоја

Бизниси Инспира групе

Соња Ћетковић

Директор infostud.com

Нада Бундић

Директор polovniautomobili.com

Бранислава Гајић Станојевић

Директор 4zida.rs

Милош Мамула

Директор osiguranik.com

Никола Ђуровић

Директор prodajadelova.rs и autohub.rs

Предраг Станић

Директор internet-prodaja-guma.com

Историја Инспира групе

Времеплов

2000

2001

2003

2005

2007

2008

2009

2011

2012

2013

2015

2016

2017

2018

2019

2020

2021

2022

2023

2000.

Три оснивача

У ери диал-ап интернета Бранимир Гајић и Бранислава Гајић Станојевић из Суботице, и Стефан Салом из Београда, основали су тадашњи Инфостуд. Они су и данас сувласници и чине Управни одбор Инспира групе.

2001.

Први кораци

Тадашњи Инфостуд се финансирао од плате и џепарца оснивача.

Радило се од куће са личних рачунара, и представљао је сервис за студенте са фокусом на презентације факултета и студијских путовања.

 

2003.

Улазимо на тржиште запошљавања

Област запошљавања се уочава као перспективан бизнис модел, и настаје засебан сајт poslovi.infostud.com који је данас најуспешнији бизнис Групе.

2005.

Први профит

Остварен је први профит. Улазимо у прве канцеларије на Економском институту у Суботици.

2007.

Први аутомобил

Диал-ап одлази у историју, у Суботицу долази АДСЛ. Купујемо први службени аутомобил.

2008.

Ширимо се

Купљен је сајт polovniautomobili.com, данас водећи огласник на тржишту аутомобилизма.

Улазимо у партнерство са Daily Mail and General Trust, британском корпорацијом која постаје власник 25% Инфостуда.

Отварамо прву канцеларију у Београду.

2009.

Прва беба

Рођена је прва Инфостуд беба.

2011.

Улазимо у е-трговину

Ширимо се на е-трговину куповином сајта Internet-prodaja-guma.com

2012.

Ново партнерство

Купујемо сајт Моја гаража, место где Србија паркира аутомобиле.

Финска корпорација Аlma Media преузима 25% Инфостуда од Daily Mail-a.

 

2013.

Заокружили смо стотку

Прелазимо бројку од 100 запослених.

2015.

Правимо искорак у нове бизнисе

Направили смо сајт HelloWorld, намењен ИТ професионалцима.

Купујемо сајт osiguranik.com и први у Србији развијамо упоредни модел продаје осигурања.

2016.

И још један искорак

Улазимо у област некретнина куповином сајта 4zida.rs

Заједно са још 8 ИТ компанија оснивамо “Иницијативу Дигитална Србија”, невладину и непрофитну организацију која се залаже за трансформацију Србије у дигитално друштво.

2017.

Први центар за ИТ заједницу у Суботици

Отварамо Инфостуд Хaб, coworking простор и место за окупљање ИТ заједнице у Суботици.

2018.

И даље растемо

Имамо 4 интернет бизниса и 180 запослених.

2019.

Развој ИТ тржишта као фокус

Покрећемо прву Machine Learning конференцију у Суботици коју је посетило више од 100 учесника.

Од Привредне коморе Србије добијамо награду Ђорђе Вајферт за утицај на развој ИТ тржишта на националном и локалном нивоу.

2020.

Година изазова

Успешно смо издржали удар короне.

Нисмо отпуштали људе, задржали смо лидерске позиције.

2021.

Креће трећа декада пословања

Покренули смо сајт autohub.rs, онлајн продавницу ауто делова.

Покрећемо организацију „ИТ Суботица 2030“, заједно са другим суботичким ИТ компанијама и образовним институцијама, са намером да наш град постане регионални ИТ центар.

2022.

Настављамо храбро

Инфостуд група мења име у Инспира група са којом креће трећа декада пословања.

Имамо 6 бизниса и 10 сајтова.

Прелазимо бројку од 300 запослених и 220 деце.

Сајт prodajadelova.rs постаје део тада још увек Инфостуд групе.

2023.

Покренули смо пословање у БИХ

Након успешног развоја пословања и водеће позиције на домаћем тржишту, ширење ПродајеДелова и АутоХуб-а на регионална тржишта био је логичан корак даљем расту и развоју бизниса.

Желиш да градиш каријеру у Инспира групи?

Сазнај на који начин можеш да постанеш део успешног тима, који чине колеге увек усмерене на подршку и помоћ. Бићеш у здравом окружењу на месту које помаже и подстиче твој даљи развој.

Посао у Инспира групи

Погледај видео

Од Инфостуда до Инспира групе

Из угла наших јубиларца