Посао у Инспира групи

Сазнај како је радити код нас и конкуриши за неку од отворених позиција.

Отворене позиције

Тражимо нове колеге! Ово су отворени конкурси.

Уколико тренутно немамо отворен оглас за позицију адекватну твом искуству, или немамо отворену ни једну позицију, нека те то не спречава да нам пишеш и пошаљеш биографију.

Učitavam ...

Пиши нам

Отворени смо за твоја питања и коментаре, а колеге из ХР сектора ће ти брзо одговорити.

Уколико тренутно немамо отворену позицију која ти је интересантна, а у потрази си за новим изазовом, остави нам свој контакт или CV и имаћемо те у виду кад будемо имали отворену позицију која би ти одговарала.

Тим за регрутацију и селекцију

 • Татјана Роквић

  Специјалиста за регрутацију и селекцију

 • Слађана Ковачић

  Специјалиста за регрутацију и селекцију

 • Тамара Милосављевић

  Специјалиста за регрутацију и селекцију

  Додај биографију и/или мотивационо писмо

  Попуњавањем контакт форме сматра се да је корисник у целости прочитао и прихватио услове коришћења који објашњавају како можемо да прикупљамо, користимо и откривамо твоје личне податке трећим лицима.

  Процес селекције

  Отворени смо за сва питања и коментаре, а колеге из ХР сектора ће ти брзо одговорити.

  Како изгледа процес селекције?

  Процес селекције није никакав баук, не брини. Кроз неколико разговора са тобом желимо да ти представимо посао који те чека, тим у који долазиш, нашу културу и вредности. Исто тако, желимо да упознамо тебе, твоје досадашње искуство и да се уверимо да поседујеш неопходна знања и вештине за позицију за коју се пријављујеш.

  Више о томе шта те чека на овом путу можеш да сазнаш у наставку.

  Желим да конкуришем за посао у Инспира групи, како то да урадим?

  Често имамо отворене конкурсе (погледај их на овој страни), па можеш да аплицираш и преко огласа за посао. Тада је потребно да имаш биографију коју ћеш убацити у пријаву, а можеш да додаш и мотивационо писмо. Одговор од нас ће ти стићи за највише две недеље. Уколико немамо отворен конкурс који одговара твојим каријерним жељама, слободно нам пиши путем контакт форме на овој страници. Потребно је да оставиш своју имејл адресу како бисмо могли што пре да ти одговоримо (најчешће у року од два до три дана).

  С ким ћу да разговарам на интервјуима?

  Увек можеш да рачунаш да је ту бар једна од колегиница из тима за регрутацију и селекцију – Слађана или Татјана, или неки други колега или колегиница из ХР сектора. Поред њих, понекад ћеш већ на првом разговору упознати и колегу/колегиницу из тима који запошљава. Често је то баш твој будући ментор. А током процеса ћеш упознати и свог будућег надређеног.

  Колико интервјуа ћу имати и колико трају?

  Прво ћеш имати један краћи интервју (30-45 минута), и он представља први круг селекције.

  Уколико прођеш даље, очекује те још један интервју за који је потребно да издвојиш више времена (90-120 минута). Дешава се, али јако ретко, да имамо и трећи интервју, и он је најчешће краћи (око 30-ак минута).

  Уколико конкуришеш на неку од позиција у ИТ сектору, пракса нам је да имамо само један интервју који траје 60-90 минута, и који радиш након техничког задатка.

  Да ли су интервјуи онлајн или уживо?

  Нама је важно да те упознамо уживо, и трудимо се да то буде случај када год је могуће. Понекад нам потребу да се видимо путем видео везе диктира твоја локација или епидемиолошка ситуација. Какав ће бити интервју, најавићемо ти приликом заказивања. Уколико си из другог града, а ми те позивамо код нас у госте, рефундирање трошкова пута се подразумева.

  Шта ћете да ме питате? Шта могу ја вас да питам?

  Причаћемо о ставкама из биографије, твојој мотивацији, компетенцијама потребним за позицију за коју си конкурисао/ла, а тражићемо и конкретне примере понашања из твог досадашњег искуства. Нека од питања која ћемо ти поставитити могу изгледати овако: „Присети се ситуације када си имао/ла велики број задатака, а веома кратак рок. Како је то изгледало?”

  Или: “Дај нам пример ситуације када си уложио/ла додатан труд у неки пројекат или активност, а нико то није тражио од тебе.”

  Знамо да није лако сетити се одмах и дати добар пример, тако да уколико ти буде било потребно више времена да размислиш пре давања одговора – и то је ок, ми смо стрпљиви.

  Шта ти нас да питаш?

  Хм… па видећеш, много волимо да причамо и свако твоје питање је добродошло. Верујемо да је селекција двосмерна и да је важно да видимо да ли постоји обострано поклапање. Треба да сазнаш о нама све што те интересује и да откријеш да ли смо ми компанија у којој видиш свој каријерни пут.

  Да ли ћу радити задатак, и какав?

  Да. Уколико те позовемо у други круг селекције, у већини случајева можеш да очекујеш задатак, и он се ради између прва два интервјуа. Врста задатка је прилагођена позицији за коју конкуришеш и најчешће је то задатак с каквим ћеш се сусретати и у пракси код нас. На пример, ако је то девелоперска позиција – очекуј да нешто програмираш, а уколико се ради о позицији у бизнис развоју – у том случају, бићеш у прилици да даш одређену анализу или предлог.

  Већина задатака су такви да ћеш их радити самостално, али и постоје и задаци који захтевају рад у групи. У сваком случају, тип задатка ће ти бити најављен већ током првог разговора.

  У случају девелоперских позиција, задатак је техничке природе. Ради се око сат времена, код нас или онлајн, у зависности од ситуације, а неко од колега из ИТ тима ће бити уз тебе све време да ти пружи подршку и помоћ. Одмах након задатка обично уследи и интервју.

  Колико траје процес селекције и да ли ћу и када добити повратну информацију?

  Процес селекције најчешће траје око месец дана, а да ли ће трајати дуже или краће од тога, зависи и од броја приспелих пријава. Повратну информацију ћеш свакако добити, било да је она позитивна или не. Највише недељу дана од затварања конкурса, јавићемо ти да ли ћемо те позвати на интервју или не. Током интервјуа ћеш даље добијати информације о временским оквирима за селекцију и за повратну информацију.

  Како треба да изгледа моја биографија? Да ли да пишем мотивационо писмо?

  Биографија је твој први контакт с нама, испричаће нам причу о твом досадашњем искуству, тако је посматрај на тај начин. Важно је да у биографију ставиш релевантно искуство, а још је боље да то искуство и конкретније опишеш. На пример, да наведеш шта су ти била кључна задужења na претходној позицији, које технологије активно користиш, итд.

  Уколико имаш и желиш да нам представиш пројекте, слободно додај линк који нас води до њих. Све оно што желиш да нам кажеш, а није у биографији, слободно напиши у мотивационом писму. Мотивационо писмо не треба да буде препричана биографија, и не замерамо ако га немаш, али може да буде згодно место да нам се додатно представиш, да напишеш зашто је баш ова позиција за тебе или било шта друго што ти је важно да нам кажеш.

  Тим за селекцију и регрутацију је ту за сва питања

  Не можеш да нађеш одговор који ти је потребан? Обрати се нашем ХР тиму, они ће брзо одговорити на твоја питања.

  Погледај видео

  5, 10 и 15 година

  Сигурне пловидбе у Инспира групи