Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Директорка Инфостуда међу 50 најуспешнијих пословних жена Србије

  • Početna
  • Vesti
  • Директорка Инфостуда међу 50 најуспешнијих пословних жена Србије

Бранислава Гајић, директорка суботичке компаније Инфостуд, проглашена је једном од најуспешнијх пословних жена нашавши се у монографији „Најуспешније пословне жене Србије – првих 50“, као једини менаџер компаније која се бави искључиво Интернет пословањем.

Бранислава Гајић, директорка суботичке компаније Инфостуд, проглашена је једном од најуспешнијх пословних жена нашавши се у монографији „Најуспешније пословне жене Србије – првих 50“, као једини менаџер компаније која се бави искључиво Интернет пословањем. Књига је припремљена под покровитељством Привредне коморе Србије а јавности је представљена у четвртак, 2. јула, у реализацији издавачких кућа Publikum и PaunPress. С обзиром да је Бранислава са својих 29 година и најмлађи добитник овогодишње награде „Цвет успеха за жену змаја“, које традиционално додељује Удружење пословних жена, добијена признања показатељ су брзог раста квалитета и све већег значаја концепта Интернет бизниса у Србији.

У самој монографији „Најуспешније пословне жене Србије – првих 50“ Бранислава Гајић коментарише развој домаћег Интернет сектора: “Уласком ADSL-а, електронско пословање у Србији је коначно почело да добија потребну Интернет инфраструктуру и полако, али стално расте број корисника Интернета. Следећа битна ствар треба да буде заживљавање плаћања преко Интернета и, када се то деси, електронско пословање ће имати још плодније тло за развој. Оно што је сада потребно јесте да се покрене већи број добрих сајтова, који ће, осим високе посете, имати и изграђен пословни систем и бити самоодрживи. Добра ствар електронског пословања јесте и то што оно у доброј мери може да се води и из мањих градова и тиме доприноси децентрализацији привреде”.

О унапређењу све бољој тржишној позицији фирми усмерених на електронско пословање сведочи и чињеница да су, осим Гајићеве, место у монографији добиле још две жене које долазе из области информационо – комуникационих технологија – Диана Глигоријевић, сувласница компаније „TeleGroup“ и Бранка Радовановић, сувласница предузећа „PStech“ из Београда.

Иначе, монографија је замишљена као збирка добрих примера из праксе женског предузетништва и менаџмента, приказаних кроз интервјуе са 50 успешних жена из света бизниса. На основу постављених критеријума, свих 50 пословних жена је гласало и одабрало три најбоље међу њима, а то су арт директор компаније Мона, Нада Момировић, генерални директор Дунав осигурања, Миленка Јездимировић, и директор болнице Бел медиц, Јасмина Кнежевић.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje