Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Direktorka Infostuda među 50 najuspešnijih poslovnih žena Srbije

  • Početna
  • Vesti
  • Direktorka Infostuda među 50 najuspešnijih poslovnih žena Srbije

Branislava Gajić, direktorka subotičke kompanije Infostud, proglašena je jednom od najuspešnijh poslovnih žena našavši se u monografiji „Najuspešnije poslovne žene Srbije – prvih 50“, kao jedini menadžer kompanije koja se bavi isključivo Internet poslovanjem.

Branislava Gajić, direktorka subotičke kompanije Infostud, proglašena je jednom od najuspešnijh poslovnih žena našavši se u monografiji „Najuspešnije poslovne žene Srbije – prvih 50“, kao jedini menadžer kompanije koja se bavi isključivo Internet poslovanjem. Knjiga je pripremljena pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije a javnosti je predstavljena u četvrtak, 2. jula, u realizaciji izdavačkih kuća Publikum i PaunPress. S obzirom da je Branislava sa svojih 29 godina i najmlađi dobitnik ovogodišnje nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“, koje tradicionalno dodeljuje Udruženje poslovnih žena, dobijena priznanja pokazatelj su brzog rasta kvaliteta i sve većeg značaja koncepta Internet biznisa u Srbiji.

U samoj monografiji „Najuspešnije poslovne žene Srbije – prvih 50“ Branislava Gajić komentariše razvoj domaćeg Internet sektora: “Ulaskom ADSL-a, elektronsko poslovanje u Srbiji je konačno počelo da dobija potrebnu Internet infrastrukturu i polako, ali stalno raste broj korisnika Interneta. Sledeća bitna stvar treba da bude zaživljavanje plaćanja preko Interneta i, kada se to desi, elektronsko poslovanje će imati još plodnije tlo za razvoj. Ono što je sada potrebno jeste da se pokrene veći broj dobrih sajtova, koji će, osim visoke posete, imati i izgrađen poslovni sistem i biti samoodrživi. Dobra stvar elektronskog poslovanja jeste i to što ono u dobroj meri može da se vodi i iz manjih gradova i time doprinosi decentralizaciji privrede”.

O unapređenju sve boljoj tržišnoj poziciji firmi usmerenih na elektronsko poslovanje svedoči i činjenica da su, osim Gajićeve, mesto u monografiji dobile još dve žene koje dolaze iz oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija – Diana Gligorijević, suvlasnica kompanije „TeleGroup“ i Branka Radovanović, suvlasnica preduzeća „PStech“ iz Beograda.

Inače, monografija je zamišljena kao zbirka dobrih primera iz prakse ženskog preduzetništva i menadžmenta, prikazanih kroz intervjue sa 50 uspešnih žena iz sveta biznisa. Na osnovu postavljenih kriterijuma, svih 50 poslovnih žena je glasalo i odabralo tri najbolje među njima, a to su art direktor kompanije Mona, Nada Momirović, generalni direktor Dunav osiguranja, Milenka Jezdimirović, i direktor bolnice Bel medic, Jasmina Knežević.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje