Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Direktorka Infostuda ovogodišnja dobitnica nagrade Cvet uspeha za ženu zmaja

  • Početna
  • Vesti
  • Direktorka Infostuda ovogodišnja dobitnica nagrade Cvet uspeha za ženu zmaja

Branislava Gajić, direktorka kompanije „Infostud“ ovogodišnji je dobitnik nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“ u kategoriji „Najmodel zapošljavanja žena“. Ovu nagradu već treću godinu dodeljuje Uduženje poslovnih žena preduzetnicama koje su osmislile načine i modele zapošljavanja žena i koje aktivno rade na njihovom ekonomskom osnaživanju. Branislava je najmlađi dobitnik ovog priznanja do sada.

Branislava Gajić, direktorka subotičke Internet kompanije „Infostud“ ovogodišnji je dobitnik nagrade „Cvet uspeha za ženu zmaja“ u kategoriji „Najmodel zapošljavanja žena“. Branislava je najmlađi dobitnik ovog priznanja do sada a uručeno joj je na svečanosti u Beogradskom dramskom pozorištu 10.juna 2009 godine. Ovu prestižnu nagradu već treću godinu dodeljuje Uduženje poslovnih žena preduzetnicama koje su osmislile načine i modele zapošljavanja žena i koje aktivno rade na njihovom ekonomskom osnaživanju. Žiri, koji su sačinjavale predstavnice Ministarstva rada i socijalne politike, Nacionalne službe zapošljavanja i Udruženja poslovnih žena, ocenjivao je 26 kandidatkinja koje su ove godine postigle najviše standarde u poslovanju u svojim oblastima.

Komentarišući dobijeno priznanje, Branislava Gajić kaže:

„Srećna sam kad god dobijemo priznanje vezano za Infostud, bila to nagrada ili komentar zadovoljnog posetioca. Takve stvari mi i lično znače jer znam da je Infostud potekao maltene ni iz čega a uspeli smo da napravimo uspešnu firmu. Sada imamo preko 30 zaposlenih a samo u prethodne dve godine preko 60.000 ljudi je našlo posao preko našeg sajta. Lepa stvar je i da su oko polovina njih žene.“

Posebna pažnja za pitanje žena u društvu

Inače, Branislava Gajić je direktorka i jedan od osnivača Infostuda, kompanije koja uspešno vodi grupu visokoposećenih sajtova u Srbiji. Jedan od njih, Internet sajt poslovi.infostud.com, najveća je i najpopularnija online baze slobodnih radnih mesta u zemlji. Infostud, kompanija sa 33 zaposlena u kojoj su u dobroj meri na rukovodećim pozicijama žene, pokazao je posebnu pažnju ovom pitanju uvođenjem rubrike Pravnik odgovara preko koje je su do sada čak 432 žene dobile besplatnu pravnu pomoć iz oblasti odsustva zbog trudnoće, porodiljskog odsustva i odsustva radi nege deteta.

Članice komisije koja je nagradu dodelila Gajićevoj bile su Snežana Lakićević Stojačić, državna sekretarka u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku, Radmila Bukumirić Katić, pomoćnica ministra za rad i socijalnu politiku, Sanja Popović Pantić i Olivera Popović iz Udruženja poslovnih žena, Natalija Mićunović, direktoka uprave za rodnu ravnopravnost u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku, Tamara Samardžić, direktorka filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Beogradu kao i Sanja Veljković, prošlogodišnja dobitnica priznanja Žena zmaj.

Nagrada „Najmodel zapošljavanja žena“ ove godine pripala je i Ani Jovanović, suvlasnici firme za veb dizaj i razvoj veb aplikacija „Krojač“ koji je i Infostudov strateški partner u oblasti veb dizajna. Osim ove, nagrada je tradicionalno dodeljena i u kategoriji „„Najevropskija“ ženska firma u Srbiji“.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje