Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Директорка Инфостуда овогодишња добитница награде Цвет успеха за жену змаја

  • Početna
  • Vesti
  • Директорка Инфостуда овогодишња добитница награде Цвет успеха за жену змаја

Бранислава Гајић, директорка компаније „Инфостуд“ овогодишњи је добитник награде „Цвет успеха за жену змаја“ у категорији „Најмодел запошљавања жена“. Ову награду већ трећу годину додељује Удужење пословних жена предузетницама које су осмислиле начине и моделе запошљавања жена и које активно раде на њиховом економском оснаживању. Бранислава је најмлађи добитник овог признања до сада.

Бранислава Гајић, директорка суботичке Интернет компаније „Инфостуд“ овогодишњи је добитник награде „Цвет успеха за жену змаја“ у категорији „Најмодел запошљавања жена“. Бранислава је најмлађи добитник овог признања до сада а уручено јој је на свечаности у Београдском драмском позоришту 10.јуна 2009 године. Ову престижну награду већ трећу годину додељује Удужење пословних жена предузетницама које су осмислиле начине и моделе запошљавања жена и које активно раде на њиховом економском оснаживању. Жири, који су сачињавале представнице Министарства рада и социјалне политике, Националне службе запошљавања и Удружења пословних жена, оцењивао је 26 кандидаткиња које су ове године постигле највише стандарде у пословању у својим областима.

Коментаришући добијено признање, Бранислава Гајић каже:

„Срећна сам кад год добијемо признање везано за Инфостуд, била то награда или коментар задовољног посетиоца. Такве ствари ми и лично значе јер знам да је Инфостуд потекао малтене ни из чега а успели смо да направимо успешну фирму. Сада имамо преко 30 запослених а само у претходне две године преко 60.000 људи је нашло посао преко нашег сајта. Лепа ствар је и да су око половина њих жене.“

Посебна пажња за питање жена у друштву

Иначе, Бранислава Гајић је директорка и један од оснивача Инфостуда, компаније која успешно води групу високопосећених сајтова у Србији. Један од њих, Интернет сајт послови.инфостуд.цом, највећа је и најпопуларнија онлине базе слободних радних места у земљи. Инфостуд, компанија са 33 запослена у којој су у доброј мери на руководећим позицијама жене, показао је посебну пажњу овом питању увођењем рубрике Правник одговара преко које је су до сада чак 432 жене добиле бесплатну правну помоћ из области одсуства због трудноће, породиљског одсуства и одсуства ради неге детета.

Чланице комисије која је награду доделила Гајићевој биле су Снежана Лакићевић Стојачић, државна секретарка у Министарству за рад и социјалну политику, Радмила Букумирић Катић, помоћница министра за рад и социјалну политику, Сања Поповић Пантић и Оливера Поповић из Удружења пословних жена, Наталија Мићуновић, директока управе за родну равноправност у Министарству за рад и социјалну политику, Тамара Самарџић, директорка филијале Националне службе за запошљавање у Београду као и Сања Вељковић, прошлогодишња добитница признања Жена змај.

Награда „Најмодел запошљавања жена“ ове године припала је и Ани Јовановић, сувласници фирме за веб дизај и развој веб апликација „Кројач“ који је и Инфостудов стратешки партнер у области веб дизајна. Осим ове, награда је традиционално додељена и у категорији „„Најевропскија“ женска фирма у Србији“.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje