Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Infostud postao većinski vlasnik turističkog portala

  • Početna
  • Vesti
  • Infostud postao većinski vlasnik turističkog portala

Kompanija Infostud preuzela je 60% vlasništva firme Putovanja info, čiji sajt www.putovanja.info je najposećeniji domaći portal specijalizovan za promociju turističkih ponuda i destinacija. Cilj ovog partnerstva je zajedničko ulaganje u dalji razvoj putovanja.info i jačanje uloge Interneta u predstavljanju i izboru adekvatne turističke ponude.

Kompanija Infostud preuzela je 60% vlasništva firme Putovanja info, čiji sajtwww.putovanja.infoje najposećeniji domaći portal specijalizovan za promociju turističkih ponuda i destinacija, a njegov osnivač, Miloš Lalić, ostaje suvlasnik 40% i direktor Putovanja info. Cilj ovog partnerstva je zajedničko ulaganje u dalji razvoj putovanja.info i jačanje uloge Interneta u predstavljanju i izboru adekvatne turističke ponude.

„Infostud je usmeren na vođenje jake grupe visokoposećenih sajtova koji su lideri u svojim oblastima. Samim tim, logično je partnerstvo sa putovanja.info, najboljim sajtom koji predstavlja celokupnu turističku ponudu, a koji ima sličan poslovni model sa našim drugim sajtovima, koji objedinjuju ponudu zapošljavanja, obrazovanja, kao i kupoprodaje polovnih automobila“, kaže Branislava Gajić, direktorka Infostuda, i dodaje: „Ne računajući korporativnu prezentaciju Infostuda, sada imamo grupu od šest ozbiljnih sajtova i radujemo se pojačanju u vidu www.putovanja.info, kao i svežim idejama i zajedničkom doprinosu razvoju ovog sajta“.

Sa više od 300.000 mesečnih poseta u sezoni, www.putovanja.info je najposećeniji sajt u svojoj oblasti u Srbiji i vodeći po broju klijenata i kvalitetu sadržaja. Sadrži preko 12.000 opisa turističkih lokacija iz preko stotinu različitih država sveta, a na njemu je do sada predstavljeno skoro dve hiljade turističkih aranžmana. Kao takav, sajt www.putovanja.info će nastaviti da se razvija pod svojim imenom i Internet domenom, ali u okviru Infostudove grupe sajtova.

Tim povodom, Miloš Lalić, direktor i osnivač Putovanja info navodi:

„Ponosni smo što smo postali deo Infostud porodice sajtova, vodeće grupacije na domaćem Internetu. Ovo je za nas bio logičan korak proširenja poslovanja, a novo partnerstvo nam donosi zajedničku organizaciju rada, saradnju na postojećim i novim projektima i veće mogućnosti unakrsne promocije. Želimo da nastavimo sa jačanjem brenda, popularizujemo rezervacije sa bezgotovinskim plaćanjem turističkih usluga, proširimo poslovanje na korporativni i receptivni turizam. Uz podršku Infostuda, koji je dosadašnjim radom dokazao svoju lidersku poziciju u elektronskom poslovanju u Srbiji, ostvarenje ovih ciljeva nam je mnogo bliže nego ranije“.

Infostud je domaća Internet kompanija koja razvija i vodi svoje sajtove, dobitnik više nagrada za unapređenje elektronskog poslovanja i kvalitet svojih sajtova, kao i priznanja za najbolje malo preduzeće u Srbiji. Sajt www.infostud.com je četvrti najposećeniji domaći sajt u Srbiji.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje