Vesti

Donosimo novosti iz Inspira grupe.

Infostud učestvovao na Forumu studenata i privrednika Srbije

  • Početna
  • Vesti
  • Infostud učestvovao na Forumu studenata i privrednika Srbije

Kompanija Infostud učestvovala je 7.decembra na „Forumu studenata i privrednika Srbije 2011“. Tom prilikom se diskutovalo o reformi sistema obrazovanja i usagalašavanju sa potrebama privrede.

Kompanija Infostud učestvovala je 7. decembra na „Forumu studenata i privrednika Srbije 2011“. Tom prilikom se diskutovalo o reformi sistema obrazovanja i usaglašavanju sa potrebama privrede.

Na uvodonoj panel diskusiji učestvovali su predsednik Republike Boris Tadić, ministar prosvete i nauke prof. dr Žarko Obradović, predsednik Srpske asocijacije menadžera Bojan Radun i generalni direktor Telekoma Srbije Branko Radujko.

Nakon toga sledili su okrugli stolovi u kojima je učešće uzelo preko 100 predstavnika privrede. Pitanje usklađivanja potreba tržišta rada sa obrazovnim sistemom se u našoj zemlji proteže već godinama i veoma je malo urađeno za rešavanje ovog problema. Studenti često nemaju adekvatnu praksu tokom studija, i veliki deo tereta oko pronalaženja iste prebačen je na leđa studenata. Na tržištu rada posao mnogo lakše pronalaze studenti koji su tokom studija učestvovali na različitim projektima, pohađali prakse, bili aktivni i, već po završetku studija, imaju čime da popune svoju biografiju i to predstave poslodavcima.

Kako bi pomogla studentima da smanje jaz između sadašnjeg obrazovanja i tržišta rada kompanija Infostud je u junu 2011. pokrenula sajt Najstudent.com čiji je cilj upravo da pruži informacije o praksama, organizacijama i studentskim programima. Na ovaj način kompanija Infostud želi da podstakne proaktivan pristup studiranju kroz dodatno sticanje znanja kako bi se studenti bolje pripremili za izlazak na tržište rada.“ izjavio je Tomislav Ćetković, šef obrazovnih sajtova Infostuda.

Posao u Inspira grupi

Pogledaj kako je raditi kod nas i konkuriši na neku od otvorenih pozicija, stipendiju ili praksu.

Upoznaj nas bolje